mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes45

Online : 2
Vaša IP : 3.145.191.22
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

11.-12.5. Roman Havier memoriál, Trenčín a EEBC U17, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 12/2022
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 21 Marec 2022 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

za posledný týždeň sa toho udialo viac ako dosť, tak skúsim aspoň troška z každého.

Best of East, Oradea, Rumunsko

Na turnaji sa zúčastnilo 88 hráčov z Poľska, Česka, Rumunska, Maďarska, Bulharska a aj my sme mali zastúpenie – a to nielen také do počtu, Balázsovi Kolesovi sa podarilo vybojovať 3. miesto. Turnaj vyhral poľský junior Szymon Kural, ktorý vo finale zdolal domáceho Melkonyana Babkena 7:6. Tretí skončil aj ďalší domáci, Ioan Ladanyi.

MS v hre č.9, Milton Keynes

Tak sa konečne dočkal. Kto? Shane van Boening – 5x vyhral US Open, už 2x bola aj vo finále MS, ďalšie 2x v semi – ale titul Majstra sveta nie a nie vyhrať. Až napokon teraz – hoci už mohol byť dávno doma, ešte niekde v 32 totiž v zápase hranom do 11 prehrával s Mikom Immonenom 3:10. Zápas však nejako dokázal otočiť a to ho nakoplo natoľko, že vyhral celý turnaj. Vo finale zdolal Albina Ouaschana 13:6 – do 6:6 bol zápas vyrovnaný, potom sa už Albin viac menej nedostal na stôl. Na 3. mieste skončili Grék Kazakis a Kuvaiťan Alyousef. Aj by som dal link na nejaké výsledky, ale rovnako ako pri Best of East sa mi nepodarilo narýchlo nájsť a nechce sa mi pri tom stráviť celé dopludnie. Zastúpenie sme inak aj tu mali aj my, Jakub Koniar sa nekvalifikoval do 64ky po jednej výhre a 2 prehrách (ak som dostal správne info)

Kvalifikácia na MS v snookri

Celý uplynulý týždeň sa hrala kvalifikácia na MS v snookri, a hoci to je len kvalifikácia (ešte sa bude hrať do štvrtka), dejú sa zaujímavé veci. Napr. namladší víťaz zápasu na MS – Liam Davis (nezostalo pri jednej výhre, vyhral aj v 2. kole a treťom prehral 5:6), ukončenie činnosti Nigela Bonda – hráča, ktorý bol na profi okruhu najdlhšie bez prerušenia (od roku 1985 myslím). A napokon nečakaná prehra nasadenej jednotky kvalifikácie Ricky Waldena hneď v prvom zápase… Kompletné výsledky nájdete TU

Kanianske biliardové hry

Hra č.9

Na žiadosť neregistrovaných hráčov budeme napokon zatiaľ hrať len hry č.8 a č.9 – a tak v tomto kolo pôvodne plánovaná hra č.10 sa nahradila hrou č.9. Bolo nás 13 a mylím, že sme si dobre zahrali. Turnaj vyhral Filip Foltán, vo finále s Adámikom 5:0, predtým v semfinále so mnou 5:3 (ja som prehral v 2. kole po katastrofálnej hre s Jojom Píšom 2:5 a po postupe do semifinále som si vytiahol Filipa), o tretie miesto som vyhral ja 5:0 s Ryšavým.

Snooker

Tu nás bolo 7 a vyhrať sa podarilo mne, po 2 napínavých zápasoch, najprv v semifinále s Pastuchom a potom aj vo finale s Filipom Foltánom. Na 3. mieste skončil  Pastucha, 4. miesto obsadil Mikšík.

Kompletné výsledky aj priebežné tabuľky nájdete na príslušnom mieste stránky.

Ďalší program:

najbližší víkend, v sobotu 16.4 bude 2. kolo Challenge Tour v Trenčíne, hrá sa hra č.9. O týždeň neskôr v sobotu 23.4 budú MSr v seniorov vo dvojiciach, hrá sa hra č.9, v Bratislave (LAVOS).

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

dnes opäť len krátko, ani času nieto, ani toho zase až tak veľa nebolo…

Staropramen cup, Ružomberok, 21 hráčov

Turnaj bez účasti nejlepších slovenských hráčov napokon vyhral Perej Babjak, ktorý si vo finále poradil s Milanom Mrvom 7:2, predtým v semifinále zdolal Daniela Langa 7:3. Na 3. mieste skončil aj Ľubomír Lučanský a kompletné výsledky nájdete TU

Snooker, Cazoo Tour championship

Turnaj pre 8 najlepších hráčov sezóny mal zaujímavý priebeh aj napokon aj vyvrcholenie. V skratke by sa dalo povedať, že Neil Robertson obhájil tento titul z minulého roku, ale to by bolo až príliš stručné. V semifinále zdolal Ronnieho O’Sullivana 10:9, bola to tretia výhra nad ním v poradí. A vo finale po neuveriteľnom obrate zo 4:9 porazil aj Johna Higginsa 10:9. Aj nedávno ho porazil vo finale 9:8, keď otočil zo 6:8, a pre Higginsa je to už tohtoročné piate prehraté finále… Kompletné výsledky TU a už sa môžeme tešiť na vyvrcholenie sezóny – Majstrovstvá sveta začínajú o 2 týždne, ale ich kvalifikácia už dnes.

Ďalší program:

najbližší víkend, v sobotu 9. 4. bude BEST OF EAST v Rumunsku, a v nedeľu 6. kolo Kanianskych biliardových hier, konkrétne v hre č.9 a snookri. O týždeň neskôr v sobotu 16.4 bude 2. kolo Challenge Tour v Trenčíne, hrá sa hra č.9

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

dnes opäť skúsim trošku viac, ale len krátko, keďže som nikde nebol a vidím len výsledky ;-)

Senior cup, 1. kolo, hra č.9, Topoľčany, 17 hráčov

Zo 17-členného štartového poľa sa napokon vykľulo podľa mňa celkom reálne očakávané finále, v ktorom Vlado Zaiček zdolal Paľa Šoltisa 6:4, na 3. mieste skončili Peter Bobola z Trenčína a Daniel Babinec z Trnavy. Kompletné výsledky nájdete TU a nabudúce sa v nich snáď nájdem aj ja ;-)

MSr v hre č.8, ženy, Trenčín, 16 hráčok

V našom dámskom biliarde sa žiaľ vôbec nevyznám, ale myslím, že 16 hráčok je pekná účasť. A z toho mála čo poznám vzišla aj víťazka - pozdravujem do Komárna a blahoželám Angelike Domjánovej. Sú to roky, čo sme sa nevideli, ale vidím, že biliard si hrať nezabudla ;-) Na 2. mieste skončila Andrea Gencová, na 3. mieste Emília Bystrianska a Emma Ďuríková, tiež blahoželám. Kompletné výsledky nájdete TU

Snooker, Gibraltar open

Len nedávno som písal o Turkish open, kde okrem výsledkov zaujal (neslávne) aj Rob Milkins, ktorý oslavu svojich narodenín prepískol tak, že (okrem toho, že mal konflikt v hoteli s presonálom a hosťami) mu museli vypumpovať žalúdok... A dnes píšem o ňom opäť - tentkrát z úplne iného dôvodu - po 27 rokoch kariéry vyhral svoj prvý titul na okruhu, a konečne aspoň z časti naplnil svoj potenciál... Kompletné výsledky nájdete TU, a keby ste sa v nich dobre hrabali, nájdete aj info, že Bingham turnaj okorenil 147 bodovým nábehom, už 9. vo svojej bohatej kariére.

Ďalší program:

najbližší víkend, v sobotu 2. 4. budú "pivné" turnaje - Pilsner Urquel v BBM Malacky a Staropramen v Ružomberku. O týždeň neskôr v sobotu bude BEST OF EAST v Rumunsku, a zrejme aj 6. kolo Kanianskych biliardových hier v hre č.9 a snookri - potvrdíme

 


Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

dnes skúsim trošku viac, keď už aj Extraliga začalo a po dlhom čase sme sa stretli aj na Kanianskych biliardových hrách.

EXTRALIGA, 1. a 2. kolo

V Ružomberku sa odohrali prvé 2. kolá nového ročníka Extraligy. My sme začali hneď s novým hráčom - Michal Kubán nemohol, ani ja, a tak sme angažovali Patricka O'Rourka až z ďalekého Írska - to aby konečne dával zmysel bývalý názov družstva "Internacionáli Kanianka" :-)  Chalani zahrali dobre, najprv síce tesne prehrali s Ružomberkom 2:4, keď 2 zápasy skončili 6:7, ale potom vyhrali 6:0 s Trnavou, ktorá predtým v 1. kole potrápila Galaxiu Bratislava a prehrala 2:4. Inak sa nič prevratné neudialo - Komárno vyhralo oba svoje zápasy hladko (6:0 s Martinom a 5:1 s Ružomberkom), aj Galaxia vyhrala svoj druhý zápas (5:1 s Trenčínom). 2x vyhral aj 1.BC Lavos Bratislava - s Trenčínom 4:2 (rozhodnuté bolo už po hre č.9, keď bolo 4:0) no a potom po dramatickom priebehu a predĺžení s Alpiou Martin 4:3. Zaujali ma aj iné angažmány, nielen ten náš - teda ak Peter Babjak v TN a a Rado Ratkovič v 1.BC LAVOS nie sú len menovci tých, ktorých ja poznám ;-)

Kompletné výsledky (skoro) nájdete TU

Kanianske biliardové hry, 5. kolo ročníka 2020-22

Hra č.8, 16 hráčov

Po dlhej dobe sme sa nielen zišli, ale sme sa zišli aj v peknom počte. V Matrixe angažovali Sama Svitka - a tomu sa nejako podarilo prebrať biliard v Kanianke a Matrixe k životu, čo je super. Aj na turnaji takýto hráči tvorili nadpolovičnú väčšinu, inak by nás zase bolo ako sa vraví päť a pol... Po pol roku oddychu tága v skrini a pri moje ruke zvyknutej na iné pohyby (medzičasom som ping-pong preradil z pasívnych medzi aktívne záľuby) som toho veľa nečakal, ale napokon som sa dostal do finále so skóre 20:2. Hra však bola taká kostrbatá, no veď to sa dalo čakať... Finálovým súperom mi bol Filip Foltán - vlastne ani nebol, lebo som to zabalil, nechcelo sa mi čakať a už som mal toho akurát dosť... Tretie miesto obsadil Jojo Píš - ukázal, že nezabudol ;-)

Snooker, 9 hráčov

Aj snooker mal fajn účasť a aj v ňom sa podarilo dostať to finále mne s Filipom, tu som v zaujímavom zápase dokázal vyhrať. Na 3. mieste skončil Adam Adámik.

Kompletné tabuľky sú na príslušnom mieste stránky

Ďalší program:

najbližší víkend, v sobotu 26.3. bude v Topoľčanoch 1. kolo Senior cup 2022 (hra č.9), ako aj MSr v hre č.8 žien v Trenčíne. O týždeň neskôr v sobotu 2. 4. budú "pivné" turnaje - Pilsner Urquel v BBM Malacky a Staropramen v Ružomberku.

Posledná úprava Pondelok, 11 Apríl 2022 10:04
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok