mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes134

Online : 4
Vaša IP : 18.188.152.162
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

11.-12.5. Roman Havier memoriál, Trenčín a EEBC U17, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 38/2020
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 14 September 2020 00:00

vložené 21/12

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

veru, profi snooker sa hrá snáď non stop, inak to nebolo ani minulý týždeň - hralo sa World Grand Prix pre 32 najlepších hráčov aktuálneho jednoročného rebríčka. A inak nič nové - turnaj vyhral Judd Trump, ktorý ma neuveriteľnú formu - na 41 dní vyhral 24 z 26 zápasov a vyhral už 13 turnajov za 25 mesiacov, zároveň sa ako šiesty v histórii dostal na hranicu 20 vyhratých turnajov (O'Sullivan 37, Hendry 36, Higgins 30, Davis 28, Williams 22). Jeho finálový súper, inak jeho blízky priateľ Jack Lisowski si na prvý titul bude musieť opäť počkať, toto je už štvrté prehraté finále - aj keď ho spravil veľmi zaujímavým. Za stavu 2:7 to vyzeralo na debakel, ale nábehmi 99, 122, 87 a 95 dotiahol na 6:7. Mal šance aj v ďalších hrách, ale nevyužil ich a tak Trump napokon vyhral 10:7.

Kompletné výsledky nájdete TU

A to je na tento rok odo mňa všetko - prajem vám pokojné, požehnané a láskyplné Vianoce, a do Nového roka (snáď lepšieho, ako tento) hlavne pevné zdravie - a snáď sa už aj vidíme na nejakom turnaji

vložené 14/12

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

zatiaľ čo u nás si stále biliard asi len tak ľahko nezahráme (sa už opakujem veru, ale čo už, situácia je, aká je a zatiaľ to na lepšie časy nevypadá, skôr naopak...), profesionálni snookristi hrajú a 106 :-)

Uplynulý týždeň sa hral ďalší z turnajov Home Nations series, konkrétne Scottish open. Trump mal ešte stále šancu na miliónový bonus (treba vyhrať všetky 4 turnaje série - ako som sa práve dozvedel, tento rok bonus vypísaný nebol (ďakujem Ti, Braňo) - tak ho to ani mrzieť nemusí...), ale vydržalo mu to len do štvrťfinále, kde prehral s Číňanom Li - zrejme už aj únava (Robertson sa po minulotýždňovom vyčerpávajúcom finále z turnaja dokonca odhlásil). V semifinále bolo aj druhé prekvapivé meno - Jamie Jones, jeho prvé vôbec. Ostatné 2 mená môžeme radiť k favoritom na každom turnaji - Mark Selby a Ronnie O'Sullivan. Aj keď Ronnie hral dosť zle, neustále sa sťažujúc na problémy s novou špičkou na tágu (čo Selby štýlom jemu vlastným okomentoval, že za každú nedanú guľu môže v prípade Ronnieho jeho špička...). Vyzeralo to, že vypadne už v semifinále, keďže s Li prehrával už 1:4, nejako však otočil na 6:1. To Selby Jonesa zvalcoval 6:1, keď zahral 3 century breaky po sebe, z toho 2 total table clearance (po našom čistá? Ale neporovnateľne náročnejšia...). Vo finále sa napokon prejavila Ronnieho slabšia hra - proti dobre a konzistentne hrajúcemu Selbymu nemal šancu a prehral hladko 3:9. Selby tak na Scottish open obhájil titul a je zaujímavé, že na ňom ešte nikdy neprehral - toto bola jeho druhá účasť a aj druhá výhra na ňom. S 19 titulmi na okruhu sa opäť dotiahol na Trumpa s Robertsonom.

Kompletné výsledky nájdete TU

A sledovať (aj keď nie asi v TV, keďže tento turnaj má na starosti ITV4) snooker môžeme naďalej, a aj na Eurosporte - dnes začína World Grand prix, pre 32 aktuálne najlepších hráčov v jednoročnom rebríčku. Tak ak snookro ešte nemáte dosť, vidíme sa večer pred bedňou :-)

Držte sa

 

vložené 7/12

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

nič nové sa u nás neudialo, ale snookristi nezaháľajú, posledné 2 týždne sa hral prvý z Tripple Crown turnajov, UK Championships a priniesol veľa zaujímavého. Napríklad hneď na maximálne nábehy 147 v 1. kole v priebehu 2 dní (Stuart Bingham a Kyren Wilson), pohromu favoritov v úvodných kolách - konkrétne v 2. kole (čiže v 64ke) vypadli Mark Allen, obhajca titulu Ding Junhui, Shaun Murphy, ale hlavne Ronnie O'Sullivan po šokujúcej prehre s Alexandrom Ursenbacherom - s ktorým má teraz bilanciu 0:2...). Napriek týmto aj ďalším prekvapeniam (v semifinále 2 Číňania - Zhou Yuelong a Lu Ning) bolo napokon úplne očakávané finále - v poslednej dobe takmer neporaziteľní Judd Trump a Neil Robertson. A bolo to finále ako má byť, tento raz síce nie až tak kvalitou, ako zápletkou a dĺžkou - ani raz niekto neviedol o viac ako o 1 frame, a zápas skončil o 01:00 ráno miestneho času. Zaujímavá bola posledná hra veru, ako povedal Robertson, mal minimálne 10 šancí ten frame vyhrať, nedávali gule obaja, a to také, ako sa bežne dávajú na klubovej úrovni, zo snookrov náhodou zašívali - až to napokon vyzeralo, že to dorazí Trump - ale nedal ružovú, hrateľnú, myslím, že zvyčajne dá 10 z 10. Koniec koncov, pozrite si záver sami TU. Robertson hovoril, že tú následnú ružovú by zrejme zvyčajne hral safe, ale keby náhodou prehral, tak by ho to roky mátalo - rozhodol sa teda pre "všetko alebo nič" a ružovú dal. Povedal, že po tejto guli by už nebol schopný žiadnu ďalšiu zahrať... Vyhral svoj tretí UK Championhips, získal 200000 libier, pretrhol Trumpovi šnúru 12 vyhratých finále, dorovnal ho v počte vyhratých titulov (19), a vytvoril aj rekord v počte century breakov - 13.

Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program - verte-neverte, no tento týždeň opäť snooker - hrá sa Scottish Open, takže opäť máme čo pozerať :-)

 

vložené 23/11

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

situácia sa u nás asi len tak ľahko nezmení, takže neviem ako vy, ale ja už turnajový absťák rozhodne mám (a aj sociálny), aspoň že je na čo pozerať, profesionálny snooker sa hrá snáď každý týždeň... Nebolo tomu inak ani ten uplynulý, hral sa totiž Northern Ireland open, jeden zo 4 Home series turnajov. Hneď v prvých kolách sa udialo niekoľko prekvapení - napr. sa v 2. kole skončila dlhočizná séria Marka Selbyho vo vyhratých zápasoch na 4 víťazné framy, keď prehral hladko s Lucasom Kleckersom 0:4 (ale zase Kleckers hra dobre - nábehy 63,88,52 a 79 to potvrdia), tiež v 2. kole vypadol Robertson s Woolastonom 2:4. Zaujal Judd Trump, ktorý zahral maximálny nábeh (147) - a tiež v 2. kole v zápase s Yangom. No a práve on sa napokon tešil aj z výhry na turnaji - keď vo finále ustál črtajúci sa comeback Ronnie OSullivana, ktorý dotiahol z 3:7 až na 7:8, ale v ďalšej hre sa zasekol na 32 bodoch a Trump nábehom 80+ zápas ukončil. Obhájil tak nielen titul z minulého roka, ale vyhral tento turnaj už 3 roky po sebe - a je až na neuverenie, že vo všetkých 3 finále zdolal Ronnieho. No to zase až tak na neuverenie nie je, ale čo keď vám poviem, že všetky tieto finále skončili výsledkom 9:7?

Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program - no tento týždeň opäť snooker - začína prvý z Tripple Crown turnajov, UK Championships, takže 2 týždne máme čo pozerať :-)

 

vložené 16/11

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

zatiaľ čo u nás si stále biliard asi len tak ľahko nezahráme, vo svete sa občas niečo hrá - vlastne snooker sa hrá každý týždeň. Ten uplynulý týždeň sa hrala kvalifikácia na German Masters, kde tradične hrá len 32 hráčov (na rozdiel od ostatných turnajov, kde hráva 64ka), takže kvalifikačné kolá boli dve. A zrodilo sa dosť prekvapení, keďže do 32ky sa nedostali Mark Williams (po prehre v 1. kole s Paulov Davisonom 4:5), Mark Selby (tiež 1. kolo, 2:5 s Fergal O'Brienom - ten zahral 6 breakov nad 50...), Neil Robertson (4:5 v 1. kole s Woolastonom), Kyren Wilson (2. kolo s Jak Jonesom 4:5), ani čerstvý víťaz Champion of Champions Mark Allen po prehre  2:5 s Pang Junxu...

Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program - no tento týždeň opäť snooker - Northern Ireland open

 

vložené 9/11

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

situácia v biliarde je u nás bez zmeny, a vyzerá to tak, že asi až do konca roka... Ale občas sa vo svete niečo hrá - aspoň teda snooker. Minulý týždeň to bol pozývací turnaj Champion of Champions (pre víťazov turnajov v priebehu roka), a ten mal napokon na prvý pohľad nečakaného víťaza - Marka Allena. Ale víťazstvo to bolo zaslúžené, veď vyradil postupne Ronnieho O'Sullivana (6:3), Judd Trumpa (6:1) a vo finále Neila Robertsona 10:6 - čiže svetovú jednotku, dvojku aj trojku

Kompletný výsledky nájdete TU

Ďalší program - ako sa u nás hovorí, ani srnka netuší...

 

vložené 2/11

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

situácia v biliarde je u nás bez zmeny, ale občas sa vo svete niečo hrá - aspoň teda snooker. Minulý týždeň sa hrali záverečné kolá Premier league, ktorá sa hrá zaujímavým formátom - vždy 4 členné skupiny, každý s každým max. 4 framy (teda môže byť aj 2:2) a len víťaz skupiny postupuje ďalej. Napriek tomu, že tento krátky formát  je veľmi vhodný na prekvapenia, žiadne veľké sa nekonalo - aj keď finalisti v poslednej skupine prehrali (Trump so Selbym 0:3, Kyren Wilson s Higginsom 1:3, Higgins v poslednom frame zahral už svoj 11. maximálny nábeh 147). Finále vyhral Kyren Wilson a len potvrdil, že to na Trumpa vie.

Kompletný výsledky nájdete TU

Ďalší program - 2. kolo celoplošného testovania - ale to asi pod biliard nespadá :-)

Ale nájde sa niečo aj zo snookru - tento týždeň beží Champion of Champions

 

vložené 19/10

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

zatiaľ čo u nás si biliard asi len tak ľahko nezahráme, vo svete sa občas niečo hrá - teda hlavne snooker. Uplynulý týždeň sa hral prvý z Home nations série, konkrétne English open. Turnaj bol, koniec koncov ako takmer vždy, veľmi zaujímavý. Vyhral ho Judd Trump - ale teda že ako - prvé 3 kolá vyhral všetky 4:3, pričom vo všetkých tých zápasoch prehrával 1:3. A aj vo finále prehrával s Robertsonom už 4:7, napokon však vyhral 9:8 po century breaku v rozhodujúcom frame. Tým dosiahol 18. víťazstvo na profi okruhu a dorovnal práve Robertsona a Selbyho, ktorého Robertson porazil 6:5 v semifinále.

Viac sa dočítate prekvapivo aj TU a kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program - celoplošné testovanie - ale to asi pod biliard nespadá :-)

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

u nás je teda nútená prestávka, ale vo svete sa čo-to deje - konkrétne sa hral prvý rankingový turnaj snookrovej profesionálnej tour (European masters), a to napriek tomu, že až 5 hráčov bolo po príchode na turnaj pozitívnych - vlastne len dvaja, ale ďalší traja boli poslaní domov kvôli kontaktu s tými dvomi. Turnaj vyhral Mark Selby - pre ktorého to  bol vskutku zaujímavý turnaj: prvé kolo mal w.o. (jedno z tých kvôli vylúčeným pozitívnym hráčom), potom mal ešte jedno, keďže Markovi Davisovi ukradli z auta tágo a on sa odhlásil následne z turnaja (tágo sa nekôr vďaka výzve na sociálnych sieťach Davisovi vrátilo), potom prehrával s famózne hrajúcim Binghamom 1:4, ale zápas 4 vysokými nábehmi otočil na 5:4, následne hladko zdolal Dinga (5:1) a Murphyho (6:3), a vo finále ustál aj neľahkú situáciu, keď po vedení 4:0 prehrával 4:5, napokon po maximálne vyrovnanej a kvalitnej večernej session vyhral 9:8 a vyhral tak už 10. finále po sebe (v ktorom hral).

Kompletné výsledky nájdete TU

Ohľadom ďalšieho programu, vyzerá  to tak, že to ide skôr opačným smerom a na nejaký ďalší turnaj si ešte bude musieť počkať...

 

vložené 19/9

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tak, a po chvíľke hrania sa si budeme musieť dať opäť pauzu - vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu v súvislosti s epidémiou COVID-19 boji hygienikmi prijaté také opatrenia, ktoré neumožňujú organizovať naše obľúbené biliardové akcie. A to aj regionálne a to až do odvolania.

Keď bude niečo nové, dám vedieť, prípadne napíšem niečo zo sveta - ak bude

Nateraz, neviem na ako dlho je to odo mňa všetko

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

a toto bol aký pestrý biliardový víkend? Aj keď času nemám, ako vždy, jednoducho niečo napísať musím, keďže v sobotu som sa zúčastnil osobne – nestálo to za veľa, ale aspoň nejaké pikošky som pozháňal – napríklad, že Adam Janík ma 7 týždňové bábo, k čomu mu ešte raz srdečne blahoželám :-)

 

Extraliga, finálový deň, 5.-7. kolo, Ružomberok

Keďže Michal Kubán nemohol na celé 2 dni, zavolali ma chalani na výpomoc. Dohodli sme to na sobotu, aby bol Michal k dispozícii na prípadný nedeľný zápas o všetko s Topoľčanmi, s tým, že proti Komárnu v 5. kole sa nejako rozohrám, aby sme zabojovali proti Trenčínu, jednému zo súperov v boji o záchranu.

Plán vyšiel, okrem rozohrania sa sme proti Komárnu nič neukázali, aj mojou nemalou zásluhou, a prehrali sme 0:6, takže žiadne prekvapenie sa nekonalo. Možno ani prehra Trenčína s 1. BC Lavos, aj keď 1:5 sa mi vidí dosť veľa, rovnako ani prehra Topoľčian s Alpiou Martin 2:4, aj keď Topoľčanom by sa aspoň bodík náramne hodil. A po dobrom začiatku (po osmičkách 2:0 pre nich) boli aspoň k bodu veľmi blízko, dupľom keď 2 zápasy skončili potom 7:6 pre Alpiu... Týmto si Alpia náramne v boji o záchranu pomohla, a Topoľčany sa dostali do veľmi ťažkej situácie. Ale topka kola bola výhra domácich nad kandidátom na titul 1.BC GALAXIA KAMI PROFIT Bratislava v „riadnom hracom čase“, hlavný podiel mal zrejme Michal Priesol na výhre, keďže domáci vyhrali všetky zápasy, v ktorýchh hral.

V 6. kole sme teda nastúpili v dôležitom zápase proti Trenčínu a dobre sme začali, osmičke sme vyhrali obe, mne s Tomášom pomohlo pár krát aj šťastie, ale aj sme dobre hrali a tak sme vyhrali s Peťom Mikuškom a Maťom Kuníkom 7:2. Roman Dugovič vyhral s Rišom Husákom 7:5 a vyzeralo to dobre. Ešte lepšie, keď sme sa v deviatke s Romanom ujali vedeni 3:0 proti Maťovi s Rišom. Ale potom nás opustilo šťastie, keď sme mali nejakú šancu, tak sme nevedeli dohrať, a chalani hrali dobre, ďalšie šance sme nedostávali. A tak sme prehrali 4:7. Rovnako sa nedarilo Tomášovi proto Peťovi a prehral rovnako 4:7. A tak sa v desinách hralo vlastne od začiatku. Mne zápas vôbec nevyšiel, nedokázal som dohrať ani jasné a ľahké stoly, kopil som chybu na chybu, takže inak ako mojou prehrou sa to skončiť ani nemohlo – 4:7. Ešteže Tomš s Romanom vyhral tesne s Rišom a Peťom 7:6 a poslali zápas do predĺženia. V ňom som hral prvú deviatku, mal som šancu, ale na šestku mi trochu ďaleko zašla biela – rozmýšľal som, či ísť na karambol, alebo tačiť okolo celého stola – rozhodol som sa pre B, ale od 3 mantinelov mi spadla biela a Maťo dohral. A keďže aj Peťo vyhral s Tomášom, prehrali sme 3:4. V tomto kole žiadne prekvapenie nebolo, všetky zápasy skončili rovnakým výsledkom 5:1 - Alpia Martin prehrala s 1.BC GALAXIA KAMI PROFIT Bratislava, ŠBK Komárno vyhralo s BK ARENA Ružomberok (2 zápasy 7:6 pre Komárno) a aj 1.BC Lavos Bratislava s BK Topoľčany.

V poslednom kole teda nastúpili chalani už bezo mňa v zápase o udržanie sa proti Topoľčanom, nikto iný už vypadnúť nemohol, nám stačila remíza. Naši začali dobre, Michal Kubán porazil Gabriela Katonu 7:0, aj Roman s Tomášom porazili Herdu s Brázdilom 7:4 a záchrana už bola blízko. V deviatke Roman vyhral s Jurajom Herdom 7:5 a z hľadiska záchrany bolo rozhodnuté. Tomáš s Michalom prehral s dvojicou Katona/Brázdil 7:6, ale po výhre Tomáša s Jozefom Beňom 7:4 bolo rozhodnuté aj o výhre v zápase – 4:2 a mohli sme si vydýchnuť. Na opačnom konci tabuľky sa hral zápas o titul, vlastne ani neviem, či Bratislava mala ešte nejakú šancu – asi len 6:0 alebo 5:1, keďže v sobotu nečakane prehral s domácim Ružomberkom, ale zázrak sa nekonal, Komárno vyhralo aj tento zápas a bez prehry vyhralo celú súťaž. 1.BC GALAXIA KAMI PROFIT Bratislava skončila napriek prehre druhá, tretí napriek tesnej prehre po predĺžení s Trenčínom domáci Ružomberok, LAVOS Bratislava skončil napriek jasnej výhre 5:1 nad Alpiou Martin na 4. mieste

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Challenge Tour 07 2.kolo hra č.9 - POINT Trenčín, 17 hráčov

Na turnaji dominovali domáci hráči, v poradí:

  1. Ďuráči
  2. Joštic
  3. Kohútka & Igaz

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Ďalší program:

V sobotu 19.9. a v nedeľu 20.9 je na programe Best of East, Galaxia Bratislava (len či naozaj, keďže Bratislava je červená?). O týždeň neskôr, v sobotu 26.9. je na programe v Ružomberku Slovenský pohár 3.kolo, hra č.10. No a v nedeľu 27.9. po dlhočiznej prestávke aj Kanianske biliardové hry, 3. kolo, zahráme hru č.8 aj snooker

Posledná úprava Pondelok, 21 December 2020 07:30
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok