mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes117

Online : 4
Vaša IP : 18.220.137.164
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

11.-12.5. Roman Havier memoriál, Trenčín a EEBC U17, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 34/2020
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 17 August 2020 00:00

pridané 7.9.2020

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tento víkend bol trošku poslabší, hrali sa len MSr Juniorov v hre č.8 v Ružomberku - a aj účasť bola poslabšia, len 6 hráčov. Pri takom počte sa hralo každý s každým do 7, bez prehry vyhral Enrik Tenk. Aj skóre 35:10 hovorí, že zaslúžene. Na 2. mieste skončil Kristián Mrva a na 3. mieste Michal Frank, obaja z Prešova. Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

Najbližšiu sobotu 12.9. bude  EXTRALIGA FINÁLOVÝ DEŇ, 5. a 6.kolo, a v nedeľu 13.9. 7.kolo v ARENE Ružomberok, v sobotu 12.9. bude tiež Challenge tour 07 – 2.kolo hra č.9 v POINTe Trenčín. O týždeň neskôr, v sobotu 19.9. a nedeľu 20.9. je zmenu - v Bratislavskej Galaxii bude ďalší Best of East.

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tento víkend bol opäť biliardovo bohatý, ale hlavne v zahraničí. Hralo sa Best of East v Poľsku a nič nové, z 86 hráčov z Poľska, Slovenska, Česka, Maďarska, Talianska a Bieloruska boli v 16tke len dvaja ne-Poliaci - Oliver Solnoki z Maďarska a náš Balazs Koles. To bolo ale všetko, vo štvrťfinále už boli len sami domáci a z víťazstva sa napokon tešil Mieszko Fortunski, ktorý vo finále zdolal Mariusza Skoneczneho 7:2. Kompletné výsledky nájdete TU.

Druhý veľký turnaj bol v Pardubiciach a bol to tradičný Senior cup, zúčastnilo sa ho 42 hráčov, drvivá väčšina domácich + 5 zástupcov zo Slovenska. Počty sa prejavili aj vo výsledkoch - vo štvrťfinále boli samí domáci okrem Milana Mrvu, ale to bola aj jeho posledná stanica, keďže prehral s Vančurom 3:6. Ten dotiahol napokon až do finále, ale tam prehral s Dorobantom rovnakým rozdielom. Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

Najbližšiu sobotu 5.9. sú na programe MSr v hre č.8 juniorov v Ružomberku. O týždeň neskôr, v sobotu 12.9. bude  EXTRALIGA FINÁLOVÝ DEŇ, 5. a 6.kolo, a v nedeľu 13.9. 7.kolo v ARENE Ružomberok, v sobotu 12.9. bude tiež Challenge tour 07 – 2.kolo hra č.9 v POINTe Trenčín.

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tento víkend bol trošku pokojnejší - kto chcel, mohol sa zabaviť na letnom turnaji dvojíc v Trenčíne. 24 dvojíc cez letnú prestávku je viac ako slušná účasť. Zaujímavosťou bolo určite veľa vyrovnaných zápasov, napríklad o postup do štvrťfinále z prehratej strany všetky zápasy skončili 5:4, kolo predtým tiež 2 zápasy, aj vo štvrťfinále dva, aj jedno semifinále. Víťazmi sa napokon stali Plhák s Dugovičom, ktorí vo finále zdolali Ďuráčiho s Kuníkom 5:2. Na 3. mieste skončili Koles-Hajdúch a Lehotský-Harvanec. Kompletné výsledky nájdete TU

Cez týždeň sa hrali aj Majstrovstvá sveta v snookri - asi si poviete, že o čom točím - takže objasním - MS seniorov. Druhý rok po sebe vyhral Jimmy White - ktorý aspoň takto lieči svoju traumu zo 6 prehratých finále na Majstrovstvách sveta. Tentoraz sa mu podaril vo finále zaujímavý obrat - s Kenom Dohertym prehrával už 0:4, ale napokon vyhral 5:4. Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

Najbližší týždeň je medzinárodný - kto chce, môže ísť na Besto of East do Poľska (Kielce), alebo na obľúbený seniorský turnaj do Pardubíc, prípadne na Galaxia Tour do Bratislavy. O týžden neskôr, v sobotu 5.9. sú na programe MSr v hre č.8 juniorov v Ružomberku.

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

a toto bol aký biliardový víkend, či týždeň? Aj keď času nemám, ako vždy, jednoducho niečo napísať musím :-)

 

EEBC JUNIOR CUP, Bratislava

20 hráčov a hráčok z 3 krajín (9 Poľsko, 6 ČR a 5 SR) sa stretlo v Bratislave v piatok 14.8. Výsledky turnaja jednoznačne ukázali, kde sa hrá kvalitný biliard v tejto kategórii, a nebolo to isto len tým, že výprava Poľska bola najpočetnejšia – v poslednej osmičke, teda vo štvrťfinále ich bolo 7... Jediný „iný“ bol domáci Tenk, ten však vo štvrťfinále prehral s neskorším víťazom Jastrzabom a tak od semifinále to bola čisto poľská zaležitosť.

Kompletné výsledky nájdete TU

 

DYNAMIC BILLIARD BEST OF THE EAST- Slovak 9-Ball, Bratislava

80 hráčov a hráčok – veľmi pekná účasť na to, že je leto a ešte je aj situácia aká je. Medzi prihlásenými som našiel hráčov a hráčky z Poľska, ČR, Maďarska, Rakúska, Nemecka, dokonca aj Španielska a samozrejme domácich. Najprv sa hrali skupiny, z ktorých sa postúpilo do single KO pavúka. No a tam to dopadlo presne ako v junioroch – vo štvrťfinále bolo 7 Poliakov a jeden Slovák – tým bol prekvapivo Martin Gajanec, ktorý len tak tak prešiel zo skupiny (2 prehry z 3 zápasov), aj v predkole v pavúku vyhral najtesnejšie 5:4, ale potom porazil Szymona Kurala z Poľska 7:3, Izabelu Lacku (PL) 7:2 a vo štvrťfinále potrápil aj Mariusza Skoneczneho, s ktorým prehral 5:7. Ten to potom dotiahol až do finále, kde prehral s Tomasom Kaplanom 3:7.

Kompletné výsledky nájdete TU

 

MS v snookri, divadlo Crucible, Sheffield, UK

Vo štvrťfinále opäť zaúradovala známa kliatba v Crucible, ktorú neprelomil ani Trump – a to že svoj prvý titul Majstra sveta nikto neobhájil. Trump sa snažil, ako vedel, ale s Kyrenom Wilsonom prehral 9:13. V ďalších zápasoch v súboji kvalifikantov McGill porazil Maflina 13:10, rovnako tak O’Sullivan Williamsa, hoci prehrával už 2:7, a v tom poslednom Selby zdolal Robertsona 13:7, keď sa dostal do takej formy, ako keď vyhrával tituly Majstra sveta.

Obe semifinále boli veľmi zaujímavé, a obe prvý krát v histórii skončili 17:16. Wilson s McGillom zle začal a prehrával po prvej session 2:6, potom vyrovnal na 8:8, následne sa ujal vedenia 13:11 a zdalo sa, že o zápase je reozhodnuté. Lenže McGill sa zrazu chytil a zápas dospel do rozhodujúceho framu. V ňom bol pri poslednej červenej (35 možných bodov) stav 47:54 pre McGilla – no povedzte, kto by za tohto stavu povedal, že frame vytvorí record v počte bodov na jeden frame? Skončil totiž so skóre 103:83, keď sa diali až neuveriteľné veci. Najprv sa McGill hnusne sám zašil, potom mal opäť šancu vyhrať, ale už len pri farebných sa zašil na zelenú, ktorú potom pri pokuse o zášivku Wilson nechtiac zahral do jamky od 3 mantinelov… Takmer sa rozplakal – takto ukončiť takýto zápas nechcel, nuž ale guľu z jamky nevytiahneš a aj takéto veci sa stávajú… Videá z tohto bláznového rozhodujúceho framu nájdete TU a TU

Aj druhé semifinále ponúklo zaujímavú podívanú – ak by niekto mohol zastaviť vo forme hrajúceho Ronnieho O’Sullivana, tak je to vo fomre hrajúci Mark Selby. Prvú session vyhral Ronnie 5:3, ale po druhej bolo 9:7 pre Selbyho, po ďalšej 13:11, hoci bolo aj 13:9 a Selby mal šancu aj na ďalší frame v tej session. Potom 13:13, 15:13, 16:14 pre Selbyho – ale napokon Ronnie uhral posledné 3 hry, pričom v poslednej aj s kusiskom šťastia. Po zápase sa Selby hneval, že Ronnie do toho búcha 100 miľ za hodinu, keď je zašitý, a že to je nerešpoktovanie súpera, komentátor zase povedal, že to je naopak, že Ronnie vlastne uznal, že v tomto aspekte hry na Marka nemá…

Finále (aj s 300 divákmi, ktorých povolila britská vláda) začalo dominanciou O’Sullivana, ktorý sa ujal vedenia 6:2 po prvej session, a zo začiatku druhej vedenia natiahol až na 8:2. Wilson však zabojoval, dotiahol to na 10:7 po druhej session a vyhral aj prvú hru tretej session – od stavu 8:10 však už neuhral ani jeden frame a prehral 8:18. Po zápase povedal, že prehral s najlepším hráčom v snookrovej histórii. Minimálne počet vyhratých turnajov to už potvrdzuje – Ronnie ich má 37, o jeden viac ako Stephen Hendry, titulov Majstra sveta má však stale o jeden menej – toto je jeho šeisty a Hendry ich má sedem.

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Ďalší program:

V sobotu 22.8. je na programe Letný turnaj dvojíc hra č.9 – POINT Trenčín – v POINT Trenčín. O 2 týždne neskôr, v sobotu 5.9. sú na programe MSr v hre č.8 juniorov v Ružomberku.

Posledná úprava Pondelok, 07 September 2020 05:31
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok