mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes136

Online : 4
Vaša IP : 3.144.84.155
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

11.-12.5. Roman Havier memoriál, Trenčín a EEBC U17, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 07/2020
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 17 Február 2020 00:00

pridané 1/6/2020

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

po dlhom spánku spôsobenom COVID-19 sa pomaly všetko uvoľňuje, a to až tak, že sa bude dať hrať aj biliard. Preto už najbližšiu sobotu 6/6 sa v Trenčíne uskutoční Challenge cup dvojíc. A dokonca bude na čo pozerať aj v telke - snooker je jeden z prvých športov, ktorý opäť začne v UK, a Eurosport bude pri tom - od 1.6. až do 11.6. sa bude konať Championships league.

Držte sa, o týždeň som tu hádam s výsledkami aj ďalším programom, ktorý sa má práve v Trenčíne dohodnúť :-)

 

pridané 16/3

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

Veľká Británia sa ku corona vírusu stavia úplne inak ako zvyšok Európy a napriek tomu, že majú stovky nakazených, hral sa ďalší rankingový turnaj. Síce na Gibraltare, ale žeby tam bola situácia diametrálne odlišná čo sa vírusu týka, sa nedá povedať, keďže v susednom Španielsku je to asi ešte horšie ako na ostrovoch. Ale poďme k snookru, keď sa už hral - tentoraz ale písať nebudem, preposielam len link na článok na SME - kde sa hecli a musím povedať, že by som to sám lepšie nenapísal :-)

Nech sa páči, článok je TU

Držte sa, hlavne nech ste zdraví, ozvem sa, keď bude niečo aktuálne

 

pridané 9/3

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

aj tentoraz bolo toho celkom dosť, ale ani juniorov ani ženy veľmi nesledujem. Aj keď v prípade žien víťazku 2. kola pohára veľmi dobre poznám - Angelika Domjánová je viacnásobná účastníčka ME, a ako vidno nielen Zsolt nezabudol, ale ani Zsoltova mamina :-)  K víťazstvu blahoželám, kompletné výsledky nájdete TU

Juniorskú súťaž vyhral jasne Enrik Tenk, tiež blahoželám a výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V piatok 13.3. je podvečer v Ružomberku volebný kongres a následne tamtiež v sobotu 14.3. je na programe aj 3. kolo Slovenského pohára mužov, v hre č.10. O týždeň neskôr, v sobotu 21.3. sú na programe ligové súťaže - 3. a 4. kolo Extraligy v Trenčíne a 3. kolo nižších ligových súťaží. !!! Dôležité upozornenie - najbližší program SBiZ, vrátane konferencie SBiZ, 3. kola SP aj ligových súťaží je preložený na neurčito z dôvodu opatrení na zastavenie šírenia corona vírusu !!!

 

pridané 2/3

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tentoraz bolo toho pomenej, hrali sa nižšie ligové súťaže, ale my sme si zápas predohrali a ďalšiu predohrávku sa nám nepodarilo dotiahnuť do konca (z našej strany).

Tak len okrajovo k snookru - hral sa Coral players championships, kde sa zišlo 16 najlepších hráčov z nejakého rebríčka. Turnaj vyhral Judd Trump, čím vyrovnal rekord 5 titulov za sezónu a ešte má 3 turnaje, aby tento rekord prekonal. Zároveň si upevnil pozíciu svetovej jednotky, ako aj vedenie v špeciálnom "Coral" rebríčku (3 Coral turnaje), ktorého víťaz dostane 100000 GBP bonus. Jeho finálovým súperom bol Yan Bingtao, ktorý hral celý turnaj super, napr. v semifinále vypukal Murphyho 6:1, lenže finále zrejme prehral už predtým, ako nastúpil - hneď po semifinále sa vyjadril, že proti Trumpovi nevie hrať... Prílišný rešpekt bol zreteľný aj vo finále, rýchlo prehrával 1:6, potom síce znížil na 4:6, ale to bolo všetko - zápas skončil výsledkom 4:10.

Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 7.3. sú na programe 2. kolo Slovenského pohára žien a aj 1. kolo Junior cupu, obe súťaže v Trenčíne. O týždeň neskôr, v piatok 13.3. je podvečer v Ružomberku volebný kongres a následne tamtiež v sobotu 14.3. je na programe aj 3. kolo Slovenského pohára mužov, v hre č.10.

 

pridané 24/2

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

opäť bohatý víkend, a ja opäť tradičná výhovorka - času nieto... Tak len výsledkový servis:

hralo sa 1. kolo ďalšieho ročníka Challenge tour - výborná účasť, výsledky nájdete TU - PT4 ešte len musím prísť na chuť...

hral sa aj Eurotour, so slovenskou účasťou (našim sa ale veľmi nedarilo), výsledky nájdete TU

no a hral sa aj snooker Shoot out - 1 frame, max. 10 minút - ideálny formát, aby zažiaril niekto, kto ešte niekdy nič nevyhral - a podarilo sa - prvý ranking turnaj vo svojej 24 ročnej pro kariére získal Michael Holt, výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 29.2. sú na programe 2. kolá vo všetkých nižších ligových súťažiach. O týždeň neskôr, v sobotu 7.3. sú na programe 2. kolo Slovenského pohára žien a aj 1. kolo Junior cupu, obe súťaže v Trenčíne.

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

a toto bol aký biliardový víkend, či týždeň? Aj keď času nemám, ako vždy, jednoducho niečo napísať musím :-)

 

FEDERAL CUP, 8, ročník, Trenčín

Nebol som, ale tak toto teda musel byť zážitok... České družstvo nastúpilo bez Roman Hyblera, ktorý by bol jednoznačne veľkou posilou – takto teda naši mali o voľačo väčšie šance. Od začiatku bol zápas vyrovnaný, prvý minitrhák sa podaril našim, keď z 2:2 utiekli na 5:2, prvý deň sa však skončil len 6:5 náš prospech. Na druhý deň si družstvá prvé 2 zápasy podelili a naši tak viedli 7:6, ale potom to prišlo – v ďalších 4 zápasoch naši uhrali dokopy len 4 hry, čo nie je pochopiteľne dosť ani na jediný vyhratý zápas – a tak bolo zrazu 7:10 – v zápase do 11. Keď by na našich nikto nevsadil hádam ani cent, predsa len sa pozviechali – a vyrovnali na 10:10. Nasledoval rozhodujúci zápas – kapitáni vybrali Jakuba Koniara a Davida Žalmana, ktorých predchádzajúci zápas za celkové stavu 7:8 skončil 0:5. Tento zápas však skončil najtesnejším výsledkom 5:4, pre Jakuba a naši tak zaznamenali iste nezabudnuteľné víťazstvo a viem si živo predstaviť oslavy v herni – stojí ešte vôbec? Ak áno, niekedy prídem opäť pozrieť :-)

Kompletné výsledky nájdete TU

 

1. liga, 2. kolo

Cez týždeň nás oslovili hráči Ohnivka BB, či nepredohráme zápas 2, kola 1.ligy – a však keď sa dá, prečo by sme nepredohrali. Potom to síce všetko nevyšlo tak, ako malo, ale však čo už... V hre č.8 som narazil na Miša Urbana – ktorého som nevidel tak 20 rokov asi... Hrať nezabudol, a tak sa hral zaujímavý zápas. Najprv som sa vďaka pár Mišovým chybám dostal do vedenia 3:0, potom som však trestuhodne nedal primitívnu osmičku na 4:0 a trest prišiel – namiesto 4:0 bolo po chvíli 3:4! Napokon sa mi však predsa len vďaka zlepšenej hre a opäť pár Michalovým chybičkám podarilo zápas otočiť na 7:4. Na vedľajšom stole Filip Foltán s Vladom Pastuchom riadne trápili Jula Ruska s Michalom Mihókom (ktorého som tiež videl po x rokoch), napokon však prehrali tesne 5:7. Ja som potom musel odísť, lebo som mal iný program, nahradil ma na poslednú chvíľu Igor Foltán a spolu s Vladom opäť svojich súperov Miša Urbana s Janom Tomčom riadne vytrápili, viedli 4:1 aj 5:3, ale napokon prehrali 5:7. Navyše devina nevyšla Filipovo, ktorý prehral s Mišom Mihókom 0:7. A nezadarilo sa ani v desine – Pastucha-Rusko 0:7, Foltánovci-Urban/Mihók 1:7 – takže celkovo 1:5. A môžeme pomaly rozmýšľať, ako sa zachrániť...

 

Kanianske biliardové hry, 2. kolo

Hra č.10, 13 hráčov

Opäť prišli aj Bystričania (p. Hromádka, Koppa a Riapoš), za čo sme radi, lebo okrem toho prišli, prispeli ku kvalite turnaja aj k dobrej nálade. Mne osobne sa nedarilo, bol som akýsi duchom neprítomný, kazil som koncovky, nevedel dohrať ani jednoduché veci – a to vyústilo do prehier v 1. kole s Braňom Veisom 1:5 a o postup do semifinále so Samom Beláčkom 3:5. Veru, ani Samo to za tie dlhé roky nezabudol – čo potvrdil aj tým, že sa dostal až do finále, po semifinálovej výhre práve s Braňom 5:4. V druhom semifinále Filip Foltán zdolal Adama Adámika 5:0 a aj finále vyhral hladko v pomere 5:1.

Snooker, 11 hráčov

V snookrovom turnaji sa mi darilo o dosť lepšie, aj keď netuším prečo... Dokonca sa mi podarilo turnaj vyhrať, vo finále s Filipom som zahral aj nejaký 25 bodový nábeh. Filip však druhým miestom vyhral turnajový „overall title“ za najlepšieho hráča nedele. Tretí skončil Veis, ktorý v zápase o 3. miesto porazil Riapoša.

Kompletné konečné tabuľky nájdete na príslušnom mieste stránky

Snooker – Welsh Open, Cardiff

Opäť zaujímavý turnaj, posledný z Home nations series, ktorý skončil nečakane jasným finále, v ktorom Shaun Murphy rozobral Kyrena Wilsona 9:1. Bolo to už jeho 4. finále tohto roku a druhá výhra, v provizórnom jednoročnom rebríčku je už na 2. mieste. Wilson bol samozrejme sklamaný, ale z pohľadu celého týždňa to bola úspešná misia – v 1. kole 147 bodový nábeh, potom výhry nad Dingom, nad v poslednej dobe vo famóznej forme hrajúcim Robertsonom, v semifinále nad inak výborne hrajúcim O’Sullivanom...

Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 22.2. je na programe Challenge Tour 07 – 1.kolo hra č.9 – v POINT Trenčín. O týždeň neskôr, v sobotu 29.2. sú na programe 2. kolá vo všetkých nižších ligových súťažiach.

Posledná úprava Pondelok, 01 Jún 2020 09:17
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok