mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes9

Online : 2
Vaša IP : 18.117.183.172
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

11.-12.5. Roman Havier memoriál, Trenčín a EEBC U17, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 03/2020
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 10 Február 2020 00:00

doplnené 10/2

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

aj tentoraz takmer úplne rovnako: uplynulý víkend bol opäť biliardovo veľmi bohatý - a ja opäť takmer vôbec nemám čas. Takže opäť len stručne. V Trenčíne sa hralo 1.kolo Slovenského pohára žien - a zišlo sa ich podľa mňa veľmi pekný počet - 15. Drvivú väčšinu tvorili zástupkyne domáceho klubu, aj v semifinále obsadili 3 zo 4 miest, ale pohár napokon putoval do ďalekého Prešova vďaka výhre Andrei Gencovej nad Laurou Dohálovou 5:4. Tretie miesto obsadili Karin Ivaničová a Monika Palenčárová. Kompletné výsledky nájdete TU

Opäť sa hral aj snooker - Coral World Grand Prix pre 32 najlepších hráčov rebríčka. Svoju famóznu formu z posledných týždňov potvrdil Neil Robertson, ktorý bol v treťom finále za 2 týždne - pred 2 týždňami vyhral, minulý týždeň prehral a tentoraz opäť vyhral. Finále s Dottom bolo zaujímavé, Robertson po 5 century breakoch viedol už 9:5, za stavu 9:7 už dokonca Dott potreboval 3 snookre - ale získal ich a šancu mal dokonca aj v nasledujúcej hre, ale tú už nevyužil a tak Robertson 10:8. Je to jeho 2. tohtoročný titul, v zárobkoch sa vyšplhal nad 500000 libier. Na otázku ako dlho môže hrať takto dobre (vyhral 18 z posledných 19 zápasov) povedal, že už nevládze, a že na Welsh Open, ktorý začína dnes (10/2) a kde obhajuje titul, bude hrať aby buď rýchlo vyhral, alebo rýchlo prehrá... Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 15. a nedeľu 16.2. je v Trenčíne na programe biliardový sviatok v podobe 8. ročníka FEDERAL cupu. V nedeľu 16.2. je aj preložené 2. kolo Kanianskych biliardových hier - hráme hru č.10 a snooker. O týždeň neskôr, v sobotu 22. je v Trenčíne Challenge Tour 07 – 1.kolo hra č.9.

 

doplnené 3/2

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

v poslednej dobe začínam vždy takmer úplne rovnako: uplynulý víkend bol opäť biliardovo veľmi bohatý - tentoraz však vôbec nemám čas. A ani tentoraz to nebude inak... Takže opäť len stručne. V Ružomberku sa hral 2. kolo Slovenského pohára, z ktorého ma zaujalo niekoľko skutočností. Tá prvá - opäť bohatá účasť, 47 hráčov - tak nech to vydrží. Druhá - test PT4 - no keď som v nedeľu videl "výsledky", tak som to uzavrel, že z toho by víťaza neurčil snáď ani "centrální mozek lidstva" z legendárneho seriálu Návštevníci (krajina pôvodu PT4 a seriálu sú zhodné čiste náhodne). Ako ITčkár však oceňujem, že bolo funkčné záložné riešenie, a moja zvedavosť po výsledkoch bola ukojená :-) No a tie teda riadne prekvapili. Prehra Koniara s Lipom spôsobila (a samozrejme beťár žreb), že viac menej očakávané finále sa hralo už v 16tke a vyhral ho Koniar. Turnaj však napokon nevyhral, ani nebol vo finále - vzhľadom na zvyčajnú dominanciu dvojice Polách-Koniar finále bez ich obsadenia vyzeralo už na prvý pohľad zvláštne :-) Vyhral Zsolt Domján - ktorý asi počas dlhej biliardovej pauzy (ani neviem, či ho po takej dlhej dobe spoznám, keď sa na nejakom turnaji náhodou zjavím) zabudol, ako sa nedávajú gule... A asi aj to mu pomohlo k finálovej výhre nad Konárikom 7:5.

Kompletné výsledky nájdete TU

Ešte sa hrali aj German Masters v snookri - vyhral Judd Trump, ktorý vo finále zdolal Robertsona 9:6 a zabránil mu tak vyhrať 2 tituly v dvoch po sebe idúcich týždňoch.

Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 8.2. sú na programe hneď 2 akcie - 1. kolo Junior cupu v Ružomberku a 1. kolo Slovenského pohára žien v Trenčíne. O týždeň neskôr, v sobotu 15. a nedeľu 16.2. je v Trenčíne na programe biliardový sviatok v podobe 8. ročníka FEDERAL cupu.

 

doplnené 28/1

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý víkend bol opäť biliardovo veľmi bohatý - tentoraz však vôbec nemám čas. Tak len veľmi stručne: v Extralige naši Internacionáli prehrali s Alpiou 2:4 (výsledok stále nie je v novom PT4), keď bol priebeh značne ovplyvnený súkromnými problémami Michala Kubána, ktorý musel ísť s dcérkou do nemocnice a vyhrali s 1. BC Lavos 4:2. Výsledky nájdete TU. Prvoligové družstvo Patriotov prehralo v neúplnej zostave v Trnave 1:5. Výsledky nájdete TU. Hral sa snookrový European Masters v neďalekom Rakúsku (ale v tom úplne najvzdialenejšom kúte...). Vyhral Robertson, ktorý vo finále zdolal Číňana Zhou 9:0 a stal sa iba druhým hráčom v histórii, ktorý vyhral finále hrané na 2 session na nulu. Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 1.2. je na programe 2. kolo Slovenského pohára, konkrétne v Ružomberku. O týždeň neskôr, v sobotu 8.2. sú na programe hneď 2 akcie - 1. kolo Junior cupu v Ružomberku a 1. kolo Slovenského pohára žien v Trenčíne.

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý víkend bol biliardovo veľmi bohatý – hralo sa 1. kolo Slovenského pohára v Bratislave, Kanianske biliardové hry (tiež 1. kolo), vo svete snookrový Masters 2020. Času málo, ale skúsim sa povenovať každému, aspoň trochu.

 

Slovenský pohár, 1. kolo, Bratislava, 52 hráčov

1. kolo pohára už tradične priláka veľké množstvo hráčov, a aj tentoraz to bolo v tomto duchu – 52 hráčov je veľmi pekná účasť. Turnaj bol dokonca medzinárodný - 2 hráči boli z Rakúska. Prekvapivých výsledkov bolo viac ako dosť, či už jednotlivých, alebo celkovým výsledkom v turnaji – námatkou by som spomenul napr. 2 umiestenia v 16tke hráčov z Topoľčian (Gabriel Katona  Marián Brázdil), či veľmi dobré umiestnenia hráčov, ktorí dlhšiu dobu na turnajoch nehrávajú (aspoň nie pravidelne)- Folk sa dostal do 16ky, kde prehral s Langom 2:7, ale Zsolt Domján sa dostal dokonca až na bedňu – keď skončil na 3. mieste po semifinálovej prehre 2:7 s Jakubom Koniarom. Druhé semifinále bolo vyrovnanejšie, alebo napokon nezabránilo finále našich 2 dlhodobo najlepších hráčov, keďže Jaro Polách zdolal Adama Janíka 7:5. Vo finále sa napokon hral maximálny počet hier, a tú poslednú vyhral Jaro Polách a tým aj celý turnaj

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Kanianske biliardové hry, 5. kolo

Hra č.9, 12 hráčov

Paráda, po viac ako roku prišli Bystričania, a hneď to bolo veselšie. Nielenže som po dlhej dobe videl p. Hromádku, čo ma veľmi teší, ale priviezol aj ďalších 3 hráčov, dokonca aj nové tváre sa zjavili, takže to bolo dnes super. Hrali sme 2 skupiny po 6, pričom prví štyria postupovali do štvrťfinále, ktoré sa hralo jednoduchým KO. Jednu skupinu sa podarilo vyhrať mne, hoci s jednou prehrou, ktorú mi pripravil Ľubo Koppa, keď za stavu 3:3 vykúzlil parádny karambol z jednotky na deviatku. Druhý bol Samo Beláček, postúpili aj hostia z BB – z tretieho miesta Ľubo Koppa a posledným do partie bol Jozef Riapoš.

Druhá skupina mala veľmi zaujímavý priebeh – favorit skupiny Filip Foltán v poslednej dobe biliard veľmi nehral, keďže má skúškové obdobie – a bolo to vidno. Prehral hneď 3 zápasy (všetky 3:4) a len tak-tak postúpil o skóre zo 4. miesta, keďže 2 výhry mal aj pán Hromádka. Skupinu vyhral Roman Majcher so 4 výhrami, pred Jojom Jantoškom len o skóre, 3. miesto obsadil Adam Adámik s 3 výhrami.

Tieto výsledky teda spôsobili, že som sa Filipom stretol už vo štvrťfinále, a keďže si Filip medzitým spomenul, ako sa to ten biliard hrá, a ja som spravil pár chýb – prehral som hladko 5:2. V ďalších zápasoch Koppa zdolal Jantošku hladko 5:1, Adámik Beláčeka 5:3 a najtesnejšie prebehlo bystrické derby, v ktorom Majcher zdolal Riapoša 5:4 (no a kde zostala tá biela po poslednej guli – ako sa hovorí ani zastrúhaný vlas by sa tam nezmestil...). V semifinále si Filip naďalej dobre spomínal, ako sa to hrá a Koppu zdolal 5:0, v druhom Majcher zdolal Adámika 5:3. No a finále skončilo ďalšou hladkou výhrou Filip nad Majcherom 5:2.

 

Snooker, 10 hráčov

Aj snookrový turnaj bol veľmi zaujímavý. Z víťazstva sa tešil Roman Majcher, ktorý hovoril, že to hral po 10 rokoch – no mal by asi častejšie. V semifinále mi zahral 30 bodový break, a to sa už ťažko pri šestkovom snookri dobieha... Vo finále potom zdolal Vlada Pastuchu – a stal sa tak najúspešnejším hráčom dňa. O 3. miesto som hral s p. Hromádkom, ktorý predtým vyhral kuriózne s Filipom Foltánom – ten už mal dosť bodov a ružovú nepotreboval, ale išiel po nej a dal aj bielu, pán Hromádka potom schoval obe gule a vyhral. Aj náš zápas bol zaujímavý – dlho to vyzeralo, že už nemám šancu, napokon som však vyrovnal, a hrali sme na znovu nastavenú čiernu, kde som to hneď po prvom údere totálne pokašľal a čiernu zaparkoval v jamke tak, že bolo oveľa ťažšie ju tam nedať :-)

 

Kompletné konečné tabuľky nájdete na príslušnom mieste stránky

Snooker Master, Alexandra Pallace, Londýn

Turnaj mal svoju zaujímavosť už predtým, ako sa začal – ako asi viete, je to turnaj pre 16 najpeších hráčov, kde isto patrí aj Ronnie O’Sullivan. Ten však povedal, že momentálne nemá chť na biliard, a mal by tam ísť niekto, kto naň chuť má a nechá tam zo seba všetko – tak sa na turnaj dostal Ali Carter. No a ten tam naozaj všetko nechal, v úvodnom kole porazil Selbyho, potom Higginsa, v semifnále aj Murphyho, napokon takmer vyhral aj finále, keď z 3:5 otočil na 7:5 a Bingham vyzeral byť už hotový, lenže po midsession (koľkokrát už midsession ovplyvnilo zápas) prišiel ako vymenený a vyhral 5 z posledných 6 framov, pričom zápas zakončil štýlovo century breakom – svojim prvým na turnaji! Po zápase hovoril, že si ani nepamätá na turnaj, kde by nezahral century break... Mimochodom, stal sa najstarším víťazom Masters a odmenou mu je za jeho výhru 250000 libier.

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Ďalší program:

V sobotu 25.1. sú na programe 1. kolá vo všetkých ligových súťažiach. O týždeň neskôr, v sobotu 1.2. je na programe 2. kolo Slovenského pohára, konkrétne v Ružomberku.

Posledná úprava Pondelok, 10 Február 2020 10:03
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok