mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes78

Online : 3
Vaša IP : 18.223.196.211
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 50/2019
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 16 December 2019 00:00

pridané 13/1

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

všetko dobré v novom roku 2020, nech sa darí vo všetkom, aj na športovom poli - teda pokiaľ akurát nebudete hrať proti mne :-)

Už nám aj začala nová sezóna - a ja som ju začal ako tú minulú - tak, že na biliard ani na písanie nemám veľa času, hoci by som rád oboje. A tak som opäť zmeškal prvý Senior cup, a to som sa naň tak tešil... Z výhry sa tešil Paľo Šoltis - ale ktože by to povedal po prvom kole, v ktorom prehral s Janom Tomčom - ten však už potom nevyhral nič, Paľo naopak všetko. Jeho finálovým súperom bol Juraj Šarmír, Paľo vyhral v pomere 6:3, rovnako ako v semifinále proti Danovi Babincovi, Juraj zdolal v semifinále Vlada Zaička 6:5. Vo štvrťfinále ešte boli Miro Roško, Karol Václavek, Zolo Lukács a Ľudo Gubiš, prekvapilo ma, že som  tam nevidel trebárs Peťa Mikušku, či Romana Sedmíka - musel to byť zaujímavý turnaj. Tak sa hádam vidíme na 2. kole

Kompletné výsledky nájdete TU

Inak dole spomenuté Majstrovstvá sveta skončili veľkým prekvapením - a Jakub Koniar si môže povedať, že prehral po vyrovnanom zápase s Majstrom sveta - lebo sa ním stal jeho premožiteľ, Fedor Gorst z Ruska.

Ďalší program:

V sobotu 18.1. je na programe Slovenský pohár, 1.kolo hra č.9 a zároveň aj slávnostné vyhodnotenie sezóny 2019, to všetko v LAVOSe Bratislava. V nedeľu 19.1. je na programe 1. kolo Kanianskych biliardových hier, hráme hru č.9 a snooker. No a o týždeň neskôr, v sobotu 25.1. začínajú všetky ligové súťaže svojim prvým kolom.

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý víkend bol biliardovo bohatý – hrali sa Slovak Masters, Kanianske biliardové hry, vo svete Majstrovstvá sveta v hre č.9 aj Scottish open v snookri - tretí snookrový turnaj z Home nations series.

 

Slovak Masters cup 2019, Trenčín, 8 hráčov

Bez Jakuba Koniara, ktorý je na MS v hre č.9 v katarskej Dohe sa odohral tohtoročný Masters cup v Trenčíne. Najprv sa hralo v 2 skupinách po 4, prvý dvaja postupovali do semifinále, a ako to už v skupinách býva, zrodilo sa niekoľko zaujímavostí – posledné miesta v skupinách obsadili Rišo Husák so skóre 22:22, ešte zaujímavejšie aj Michal Kubán v druhej skupine so skóre 21:18, pričom skupinu vyhral Lukáš Kováč – so skóre 18:22...

V semifinále Jaro Polách zdolal Lukáša Kováča 9:1 a Marcel Konárik Adama Janíka 9:6, vo finále potom Jaro Marcela 9:2

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Kanianske biliardové hry, 5. kolo

Hra č.9, 6 hráčov

Ach jaj, zas menej hráčov ako číslo hry, čo sme hrali... Tak sme si dali každý s každým do 6. Turnaj sa podarilo vyhrať mne, keď mi opäť raz išla kombinačná hra – v zápase s Gašparom bolo trebárs do stavu 4:2 5 kombinácií – 3 na mojej a 2 na súperovej strane, s Braňom Veisom to bolo zase eso a 2 kombinácie... Druhý skončil Adámik s 2 prehrami, rovnako 2 prehry mal aj Veis.

Keďže Filip Foltán nebol, tak som vďaka tomu vyhral aj celkové poradie, na 2. mieste spomínaný Filip a na treťom Braňo.

 

Snooker, 5 hráčov

Aj v snookri sme hrali každý s každým, a tentoraz celý jeden frame, nie 6 guľový snooker ako počas zvyšku sezóny. Aj tu sa mi podarilo vyhrať bez prehry, aj keď niektoré zápasy som otáčal na poslednú chvíľu. Na 2. mieste len po jednej prehre skončil Gašpar a tretí s prehrami dvoma bol Veis.

Celkovo som aj tu vyhral ja, druhý bol Vlado Pastucha a tretí Braňo Veis.

 

Kompletné konečné tabuľky nájdete na príslušnom mieste stránky

Scottish Open, Glasgow

Tretí zo série Home nations series turnajov priniesol niekoľko zaujímavostí. Ako vždy, zaujal Ronnie O’Sullivan – a ako vždy, nielen famóznou hrou. Od určitého zápasu si prestal s hráčmi aj rozhodcami podávať ruku – dôvodiac tým, že to je jeho pracovný nástroj a niektorí mu ju príliš silno stláčajú, a to si on nenechá... Namiesto toho len vystrčil zovretú päsť – niektorí boli z toho zmätení, najmä mladý rozhodca, Selby však prišiel už pripravený a hodný svojej prezývky si zahral s Ronniem kameň-papier-nožnice... A to ešte po výhre v predchádzajúcom kole sa O’Sullivan vyjadril, že kebyže viem, že ide hrať so Selbym, tak radšej nechá vyhrať Perryho, že on žiadne 6 minútové údery nechce (ako keby sa také zatmenie, ako sa minule Selbymu stalo, konalo v každom zápase). Zápas to bol však mimoriadne kvalitný, 4 century breaky, výborný snooker – a napokon vyhral Selby, práve ten, ktorý po prvom kole hovoril, že podal otrasný výkon, že sa na to nedalo pozerať – súhlasím, radšej som išiel spať… Selby sa napokon tak rozbehol, že vyhral celý turnaj – v semifinále porazil Gilberta 6:1 a vo finále Lisowskeho 9:6 a pripísal si už druhú výhru na tohtoročných Home series nations turnajoch (ako vôbec prvý na 2 v rámci jedného ročníka)

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Majstrovstvá sveta v hre č.9, Doha, Katar

Druhý rok po sebe sa na MS v hre č.9 cez Eurotour kvalifikoval Jakub Koniar – a opäť posunul míľníky slovenského biliardu ďalej. Minulý rok pri premiére svojej aj slovenského biliardu na MS prehral oba svoje zápasy. Tento rok však hneď svoj prvý zápas vyhral, keď opäť porazil Appletona (aj na Eurotoure nedávno). potom síce prehral s Alcaidem 7:9, ale na prehratej strane o postup do 64ky porazil Fayaza 9:3 a stal sa prvým slovenským hráčom v 64ke na MS. Tam narazil na Rusa Fedora Gorsta, s ktorým prehral 8:11. Momentálne sú MS v stave, že je známych posledných 16, a sú nimi:

Casper Matikainen

Albin Ouschan

Jung-Lin Chang

Francisco Sanchez-Ruiz

Liu Haitao

Naoyuki Oi

Alejandro Pagulayan

Billy Thorpe

Chung Ko Ping

Ruslan Chinakhov

Do The Kien

Waleed Majid

Pin Yi Ko

Aloysius Yapp

Fedor Gorst

Mateusz Sniegocki

 

Priebeh môžete sledovať a výsledky nájdete TU

 

Ďalší program:

V sobotu 21.12. je na programe 21. – Challenge Tour 06 – „DVOJICE“ hra č.9 – v BILIARD CLUB POINT Trenčín. A potom krátka prestávka, pokračujeme až v roku 2020. Stay tuned :-)

Posledná úprava Pondelok, 13 Január 2020 16:31
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok