mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes13

Online : 1
Vaša IP : 54.89.24.147
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 46/2019
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 18 November 2019 00:00

vložené 9.12.2019

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

opäť by bolo čom písať, moje časové možnosti sa nijako nevylepšili a tak len opäť veľmi v skratke, a keďže som na MSr juniorov, dámskom turnaji, ani na UK champioships v snookri, tak len taký môj pohľad na vec - ale už aspoň viete, o čom to dnes bude :-)

MSr juniorov v hre č.8, Prešov, 8 hráčov

Keďže hráčov bolo len 8, hralo sa každý s každým do 6 a súťaž bola veľmi vyrovnaná, a nikto je neabsolvoval bez prehry. Titul napokon získal Michal Frank, ktorý prehral len jeden zápas (s Jamriškom, ktorý skončil napokon s 3 prehrami piaty), rovnako jeden prehral aj Kristián Mrva - ten však práve s Michalom Frankom. Tretí skončil Michal Šoltis s 2 prehrami - práve s hráčmi, ktorí skončili na prvých dvoch miestach.

Kompletné výsledky nájdete TU

Slovakia Ladies & Women Laugaricio Open, Trenčín, 18 účastníčok

Keď som videl tento turnaj v kalendári, vcelku som sa zamyslel, čo to prinesie - veľmi dávno som nevidel žiadnu ženu, či dievča na turnaji, ani žiadne nepoznám, možno okrem pani Žalmanovej, ktorú som stretol na viacerých seniorských turnajoch (hlavne memoriáli Romana Haviera). Ale tak si sa málo o biliard zaujímam - lebo 18 účastníčok ma milo prekvapilo. 10 bolo zo Slovenska - a vôbec nie len z jedného miesta/mesta, 8 z Čiech. Takže turnaj rozhodne opodstatnenie mal, a dúfam, že všetkým zúčastneným sa na turnaji páčilo. Najviac zrejme víťazkám - vyhrala práve spomínaná pani Ivona Žalmanová z Pardubíc, na 2. mieste skončila Andrea Gencová z Prešova a na 3. mieste Laura Dohálová z miestneho Pointu Trenčín, a aj Michaela Darius Tejchmanová z Pardubíc.

Kompletné výsledky nájdete TU

UK Champioships, York, Veľká Británia

Prvý z tohto sezónnych Tripple Crown eventov je za nami - a po 3. krát ho vyhral Ding Junhui. Treba povedať, že asi zaslúžene, lebo hral celé 2 týždne veľmi dobre, vyradil aj Ronnie O'Sullivana a ustál aj comeback Stephena Maguira vo finále, ktorý za stavu 8:4 zahral 2 century breaky a znížil na 8:6, Ding však odpovedal rovnako dvomi century breakmi, pričom hlavne na ten druhý potreboval famóznu nahrávku na poslednú čiernu, ktorá bola dovtedy zlepená s čiernou - ako to vyriešil sa môžete pozrieť TU. V rozhovore po zápase uviedol, že za 2 roky nič nedokázal a že je rád, že ukázal, že predsa len ešte je schopný snooker hrať a vyhrávať. Mimochodom, medzičasom je z neho otec a všimnite si, že napriek tomu, že nie je "domáci", ako mu anglickí fanúšikovia fandia. Zaujímavý moment ponúkol aj Maguire, ktorý Dinga upozornil, že aby prestal s tými vysokými nábehmi, že nehrajú šípky... A ešte jeden smutný - po zápase 1. kola Liang Wenbo odcestoval domov na pohreb svojej mamy, stihol sa vrátiť a napokon to dotiahol až do štvrťfinále, kde ho vyradil Ding.

Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 14.12. Slovakia Masters cup v Trenčíne a v nedeľu 15.12. aj posledné kolo Kanianskych biliardových hier - hráme hru č.9 a snooker. O týždeň neskôr, v sobotu 21.12. Challenge Tour 06 – „DVOJICE“ hra č.9 – vBILIARD CLUB POINT Trenčín.


vložené 2.12.2019

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

opäť je o čom písať, s mojim voľným časom je to však veľmi biedne a tak len veľmi v skratke, a keďže som na MSr, ani nikde inde nebol, tak len taký môj pohľad na vec :-)

Združené MSr mužov, LAVOS Bratislava

Od piatku až do nedele bojovalo 16 najlepších hráčov rebríčka (aj keď nie vždy všetci) o tituly Majstrov Slovenska ba rok 2019 v hrách č.8, č.10 a napokon č.9. Majstrovstvá mali 3 rozdielnych víťazov, aj na stupni víťazov sa vystriedali rôzne mená, takže to bolo veľmi zaujímavé a aj pestré. Nás potešili Tomáš Krovina a Michal Kubán, ktorí každý deň vybojovali jednu medailu, a to vždy bronzovú. Ale poďme pekne po poriadku.

Hra č.8

Do semifinále z vyhratej strany postúpili domáci Kováč a Koniar, z prehratej potom po 2 tesných výhrach 8:7 s Fukom a Langom aj náš Krovina. Postúpil aj Koles, ktorý o postup zdolal Janíka 8:0, ale kolo predtým 8:7 Polácha. V semifinále sa Krovinovi nedarilo, keď v každej hre spravil chybu a to sa s Koniarom hrať nedá - 1:8. V druhom semifinále Koles zdolal Kováča 8:4. Finále skončilo mierne prekvapivo výhrou Kolesa 8:4

Kompletné výsledky nájdete TU

Hra č.10

Do semifinále z vyhratej strany postúpili Koles a Kubán, z prehratej potom aj Polách, ktorý na postup musel vyradiť Koniara (8:4), a aj Janík, po výhre 8:5 s Fukom. V semifinále Janík prekvapivo zdolal Kolesa 8:7, Kubán neudžal vedenie 6:4 a prehral s Poláchom 6:8. Vo finále sa už prekvapenie nekonalo, Polách zdolal Janíka 8:3, ale pre Adam je iste aj finále veľkým úspechom a povzbudením.

Kompletné výsledky nájdete TU

Hra č.9

Do semifinále z vyhratej strany postúpili domáci Polách a Koniar, z prehratej potom po výhre 9:3 s Fukom aj náš Krovina. Postúpil opäť aj Koles, ktorý o postup zdolal Kováča 9:5 - a stal sa tak jediným hráčom, ktorý bol každý deň minimálne v semifinále. Tentoraz to však bolo o krok ďalej, keďže v semifinále zdolal Polácha 9:6. V semifinále sa Krovinovi opäť proti Koniarovi nedarilo, a prehral hladko 2:9. Finále sa tentoraz skončilo podľa očakávaní - alebo žeby vzhľadom na priebeh víkendu mierne prekvapivo? Či už tak, či onak, vyhral Koniar v pomere 9:7

Kompletné výsledky nájdete TU

MOSCONI CUP, Las Vegas, USA

Johan Ruijsink je fakt kúzelník - potom, čo za svojho pôsobenia v tíme Európy urobil z Európy takmer neporaziteľný tým, ktorý dokázal vyrovnať historicky katastrofálnu bilanciu v Mosconi cupe (v roku 2006 11:2 celkovo pre USA) a urobiť z USA štatistov, teraz robí to isté - s tímom USA... USA vyhrali doma prvý krát od roku 2009 - tentoraz v pomere 11:8. Kompletné výsledky nájdete TU, a historický prehľa TU

UK Championships, York, snooker

Prvý z takzvaných tripple crown eventov začal už minulý týždeň, zatiaľ bez väčších prekvapení, teda až na to, že vypadol Williams, ktorý sám povedal, že ho viac ako snooker baví golf (vidno...). Vypadol aj Barry Hawkins - ten však aspoň v prvom kole zahral 147ku. Výsledky môžete sledovať TU a myslím, že odo dnes aj naživo na Eurosporte

Ďalší program:

V sobotu 7.12. sú na programe MSr Juniorov v hre č.8 v Prešove a Slovakia Ladies & Womens Laugaricio Open 2019 v Trenčíne. O týždeň neskôr, v sobotu 14.12. Slovakia Masters cup v Trenčíne a v nedeľu 15.12. aj posledné kolo Kanianskych biliardových hier - hráme hru č.9 a snooker

 

vložené 25.11.2019

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

opäť by bolo o čom písať, ja som žiaľ extra zaneprázdnený a tak len veľmi v skratke, keďže som MSr dvojíc ani nebol. V Bratislave sa zišla výborná konkurencia, až 31 dvojíc, z titulu sa tešili Koles s Hajdúchom, ktorí sa síce do štvrťfinále dostali z prehratej strany, ale veď od toho 2KO je. Rovnako tak ich fináloví súperi Konárik s Tomášom Latikom, ktorí najprv s našou dvojicou Kubán-Krovina prehrali, ale postúpili do štvrťfinále, potom aj do semifinále, kde prehry dvojici Kubán-Krovina oplatili. Na delenom treťom mieste ešte skončili aj Katona s Brázdilom z Topoľčian.

Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V od piatku 29.11. až do nedele 1.12. sú opäť v Lavose združené MSr mužov v hrách č.8, č.9 a č.10. O týždeň neskôr, v sobotu 7.12. sú na programe MSr Juniorov v hre č.8 v Prešove a Slovakia Ladies & Womens Laugaricio Open 2019 v Trenčíne.

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý víkend bol biliardovo bohatý – hrali sa MSr juniorov v hrách č.9 a č.10, ktoré som však nesledoval. U nás bolo po dlhočiznom čase ďalšie kolo Kanianskych biliardových hier a tiež bol na programe druhý snookrový turnaj z Home series Northern Ireland open.

 

Kanianske biliardové hry, 4. kolo

Hra č.8, 13 hráčov

Dlhočizná prestávka znamená pol roka – posledné kolo bolo v apríli, keď sme pre nedostatočný záujem ukončili jarnú časť už po 3. kolách. Ďalšie bolo naplánované na október, ale plánovaná prerábka herne sa neplánovane natiahla a tak sme museli zrušiť aj októbrové kolo. Možno práve dlhá prestávka spôsobila, že sa zišla veľmi pekná účasť – 13 hráčov už dávno nebolo. Dokonca sa po mnohých rokoch na turnaji objavil aj Samo Beláček, s ktorým sme hrávali ešte kedysi v minulom tisícročí na Hviezde – rád som Ťa videl, Samo. A že to úplne za tie roky nezabudol ukázal aj postupom do štvorky, aj keď o postup hrať nemusel, keďže jeho súper na prehratej strane, Braňo Boško musel odísť za prácou – inak príjemné prekvapenie hernou úrovňou. Do semifinále ešte z prehratej strany postúpil aj Braňo Veis, ktorý otočil zápas s Jojom Jantoškom z 0:3 na 4:3. Z vyhratej strany som postúpil ja a Filip Foltán. Ten v semifinále svojou rýchlou hrou rýchlo vyhral nad Samom Beláčkom 5:0, ja som sa s Braňom trápil, prehrával 0:1, a hoci som vyhral 5:1, tak mi dosť pomohol Braňo dvomi nedanými čiernymi.

O tretie miesto vyhral Braňo Veis – Samo musí predsa ešte čo-to potrénovať :-)

Finále začalo vyrovnane, ale od stavu 1:1 som pokazil 2 hry – v prvej som sa zašil na čiernu, v ďalšej som od rozstrelu zahral rýchlo a presne všetky gule, ale pri čiernej sa mi akosi šmykla ruka a dal som ju od dvoch mantinelov do rohu na opačnej strane stola. Myslel som, že za stavu 1:3 som vybavený, lebo Filip hral dobre, ale zrazu aj on 2 hry pokazil, dal mi nejaké šance a ja som otočil na 5:3

 

Snooker, 8 hráčov

Aj v snookri bola slušná účasť aj pekné zápasy. Do finále sa napokon prebojoval Filip Foltán a ja. Finálový zápas sa mi spočiatku nedaril, a tak sa vedenia ujal Filip, ale s poslednou červenou ma nejako osvietilo, zahral som ňou žltú a potom aj všetky farebné a týmto nábehom som finále vyhral. O tretie miesto Jojo Jantoška porazil Braňa Veisa

Kompletné priebežné tabuľky nájdete na príslušnom mieste stránky

Northern Ireland Open

Zaujímavý turnaj priniesol niekoľko zaujímavostí. Prvá hneď v prvom kole – hneď v prvom frame svojho zápasu zahral Bingham 147ku. Zaujal v 1. kole aj Trump – zápas začal tromi century breakami po sebe, ale Cahil vyhral ďalšie 3 framy a trump napokon len tak-tak postúpil po výhre 4:3 – odvtedy to však už bolajedna báseň :-) Napríklad jeho famózny úder zo semifinálového zápasu s Higginsom, ktorým z neriešiteľnej pozície dohral stôl a frame vyhral (LINK). Alebo neuveriteľné zatmenie mysle, ktoré sa stalo Selbymu vo štvrťfinále s Higginsom – za stavu 66:0 vo svoj prospech mal na stole niekoľko možností, nad ktorými rozmýšľal neuveriteľných 6 minút a 13 sekúnd – o pol minúty viac, ako najrýchlejšia O’Sulivanova 147ka... Finále bolo ukážkou pravého opaku – stretli sa dvaja z najrýchlejších hráčov, Trump s O’Sulivanom a zápas bol festivalom krásneho snookru, vysokých nábehov, ktorý takmer okorenila aj ďalšia 147ka – Trump však po 15 červených a 14 čiernych nedal čiernu, na ktorú si aj vďaka kicku nie najlepšie nahral. Ale napokon sa z výhry 9:7 tešil práve on.

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Ďalší program:

V sobotu 23.11. sú na programe MSr dvojíc v hre č.9 v Bratislave (LAVOS). O týždeň neskôr, opäť v Lavose združené MSr mužov v hrách č.8, č.9 a č.10 – od piatku 29.11. až do nedele 1.12.

Posledná úprava Pondelok, 09 December 2019 12:25
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok