mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes105

Online : 3
Vaša IP : 18.191.174.168
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 40/2018
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 08 Október 2018 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

aj tentoraz pestrý víkend – na programe bolo MSr juniorov v hrách č.9 a č.10, my sme dohrávali odložený zápas 1. ligy, a vo svete snookru sa hral ďalší bodovaný turnaj, tentoraz v Belgicku

 

MSr juniorov v hrách č.9 a č.10

Tu mi nezostáva nič iné, len skonštatovať, že za učasti 7 a 8 hráčov (Filip Foltán sa chystal v sobotu, ale napokon sme dohrávali ligu) tituly získali Dano Lang v hre č.9 (2. Oriňák, 3. Mrva a Tenk) a Kristián Mrva v hre č.10. (2. Lang, 3. Orinňák a Šoltis)

Kompletné výsledky nájdete TUTU

 

1. liga, dohrávka

V sobotu sme nastúpili na dohrávku proti domácemu K8 Trenčín, no a teda to bol zápas. Ja nechápem, prečo sa toto družstvo motá niekde na spodku tabuľky, aj doma sme vyhrali len tak-tak, aj tu sme čakali ťažký zápas – a veru že aj bol.

V hre č.8 Filip rýchlo prehral s dobre hrajúcim Romanom Sedmíkom 3:7. Ja som sa Giacomom Scodinu držal tak do 2:2, ale potom Giacomo začal hrať bez chýb a zrazu bolo 5:2. Potom so síce dostal aj ja nejaké šance, znížil som na 4:5, ale potom som v ďalšej hre pokazil koncovku, Giacomo dohral a potom zahral takú hru z rozstrelu, že to by mohli v zostrihoch dávať – podľa mňa nedohrateľný  stôl, gula blokované pred jamkou mojimi guľami, aj vlastnými – lenže Giacomi jedna ťažká guľa za druhou, mantinely v sérii a mne už nič iné nezostalo len mu uznanlivo potriasť rukou. A to stále nebolo z nášho uhla pohľadu všetko. Peťo Leitman síce viedol 3:0 s Michalom Ďuráčim, ale potom bolo zrazu 3:5, potom 6:5, a napokon zápas do rozhodujúcej hry, ktorú našťastie vyhral Peťo a dal nám ešte šancu zabojovať o výhru – za stavu 0:3 by to bolo podľa mňa bez šance.

V hre č.9 sa nečakane zobudil Filip, ktorý svojím turbo štýlom zmietol zo stola Giacoma 9:3, ktorý sa nestačil poriadne ani rozkukať a už bolo po zápase (my sme mali hádam s Michalom vtedy tak 2:2). Peťo v ťažkom zápase zdolal Romana 9:7 a zrazu sme viedli 3:2. Lenže ja s Michalom som síce vyhral prvú hru, ale potom som začal robiť zmätky + Michal hral dobre, a tak 1:5, potom 2:6. Znížil som na 4:6, ale nedal som deviatku a potom bolo o chvíľu 4:8. A zrazu sa niečo stalo, neviem síce čo, ale znížil som na 6:8, potom som mal šancu na 7:8, ale musel som hrať kombináciu 6-8, ktorá nebola ťažká na zahratie, ale na nahrávku – a tú som pokazil, lebo 6ka zašla za rožtek, a musel som ju hrať bielou od mantinelu, čo malo za následok mizernú nahrávku na sedmičku. Nečudo, že som ju nedal – ale jeden mantinel, druhý mantinel a šup do strednej jamky a nahrávka na deviatku – 7:8. V ďalšej hre Michal nedal 6tku a nedalo sa nič hrať, len skúsiť 6-9 – nie ľahká, ale dal som ju – 8:8. V rozhodujúcej hre Michal nedal 1tku, ja som si z nej nenahral, skoro som sa zašil, ale keď nič iná, dvojka bola na celkom dobrú zášivku. Podarila, Michal hral od zadného mantinelu falšom, ale dvojku minul, navyše biela prešla na opačný krátky mantinel, od neho naspäť k zadnému a po ceste prihrala deviatku rovno pred dvojku. Nie úplne, ale hrateľne – a ja som to napokon po dlhom štelovaní dal. Takže zo 4:8 na 9:8, výhra pre mňa, ale inak ako šťastná sa nazvať nedá. Takže prepáč Michal, ale tak to niekedy v deviatke chodí...

V hre č.10 sa nám teda ľahšie dýchalo za stavu 4:2. Filip medzičasom vychladol a tak hladko prehral s Michalom. Našťastie pre nás na Romana dopadla po nočnej únava, a proti mne nepodal najlepší výkon a tak sa mi podarilo hladko vyhrať 8:2. V poslednom zápase Giacoma nahradil Miro Roško a dobrou hrou sa ujal s Peťom vedenia 5:2. Potom však Peťo otočil na 7:5, Miro vyrovnal. A aj v tretej rozhodujúcej hre sa šťastie priklonilo na našu stranu – teda 6:3 pre nás. Nielen moja deviatka, ale aj celý zápas bol z našej strany šťastný – veď sme vyhrali všetky 3 tesné zápasy a tak to kľudne mohlo byť aj naopak. Zatiaľ sme však stále bez prehry na čele som 6 výhrami a už nám len jedna chýba k definitívnemu zabezpečeniu postupu do Extraligy.

 

European open, Lommel, Belgicko

75000 turnaj mal prekvapivého víťaza, Robertsona. Toto je však Jimmy Robertson a prekvapenie je to minimálne preto, že je niekde za 50tkou v rebríčku a aj preto, lebo je to jeho prvý vyhraný turnaj odvtedy, čo sa stal profesionálom v roku 2002. Takže dôvod na radosť a oslavu určite je :-)

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Ďalší program:

V sobotu v sobotu 13.10. je na programe posledné prvoligové kolo, naša rezerva by mala hrať doma s Malackami. V nedeľu 14.10. je na programe 8. kolo Kanianskych biliardových hier – hráme hru č.10 a snooker. O týždeň neskôr je na programe prvé kolo play off REBILD

 

Posledná úprava Pondelok, 08 Október 2018 12:43
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok