mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes127

Online : 3
Vaša IP : 3.141.24.134
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 10/2018
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 12 Marec 2018 00:00

vložené 2/4

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

len stručne - bolo síce ligové kolo, ale v 1. lige sme predohrali a tak hralo len naše extraligové družstvo. To malo na programe ťažký zápas vonku s Prešovom, ktorý však zvládli a vyhrali 5:4. Vyzerá to tesne, ale dráma to nebola, lebo naši viedli po 2 bodoch Tomáša Krovinu, Michala Kubána a jedného Romana Dugoviča  bolo už 5:2, domáci výhrami v posledných 2 zápasoch už len znížili na konečných 4:5.

A to je na dnes všetko - ale na budúci týždeň asi bude viac, program bude bohatý :-)

Ďalší program - v sobotu 7.4. je na programe 2. kolo Challenge tour v Trenčíne, v nedeľu 8.4. je na programe 4. kolo Kanianskych biliardových hier - hráme hru č.9 a snooker. A celý týždeň sa hrá snookrový turnaj China Open - posledný pred MS, ktorý rozhodne aj o 16 tých, ktorí postúpia na MS priamo - otáznik je asi len jeden - zatiaľ je na poslednom priamom mieste Day, lenže ten na China Open nepostúpil, a ak Mark Allen vyhrá svoje 1. kolo, tak postúpi priamo na MS on.

 

vložené 26/3

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

nejako mám toho zase veľa, tak len stručne.

Hrali sme predohrávku 1. ligy v Trnave. Osmičku sme začali dobre, Peťo Leitman porazil Lukáša Hadzimu 7:4, Filip Foltán porazil pána Gubiša 7:3 a aj ja som s Ivanom Cuninkom dobre začal - resp. skôr on zle, lebo po využití niekoľkých jeho chýb som sa ujal vedenia 3:0. Vtedy Ivan zažartoval, že 3:0 fóra stačí a že už ide začať hrať. No, a nežartoval... Napr. v piatej hre som mal ja 4 farebné a on jedinú, na ktorú som ho komplet zašil, nieže trošku, plný zákryt, jeho farebná na krátkom mantineli a 20 cm od jamky, biela na druhej strane stola. A čo sa udialo? Intergalaktická guľa - oblúk, farebná v jamke a o chvíľku po nej aj čierna. A ja som pochopil, že staré rany z Nitry cca 10 rokov dozadu, kde som len tak tak od Ivana nedostal v osmičke v zápase do 8 kanára (bolo 7:0 a išiel na čiernu), pričom som nehral vôbec zle - ja som totižto nehral takmer vôbec. Tak ako on proti mne vtedy zahral, to som nevidel hádam ani od Zoliho či Jakuba... No, a o chvíľku už bolo 3:3, potom 4:4 aj 5:5, a hoci som mal v posledných 2 hrách šancu, a nie jednu, bol som taký nesvoj, že som už nič neuhral a tak Ivan vyhral 7:5. Po osmičkách teda 2:1 pre nás. V deviatkach to išlo ešte horšie - ja som sa išiel vyvetrať a nastúpil za mňa Jano Tomčo. Ten síce proti Lukášovi dobre začal a aj vyhrával, ale napokon prehral 6:9. Prehral aj Filip, Ivan ukázal, že so mnou to nebola žiadna nádoda - výsledok bol 9:7. No a mohlo to byť ešte oveľa horšie. Peťo sa totiž nie a nie striasť p. Gubiša a napokon zápas dospel až do rozhodujúcej hry. V nej Peťo nedal guľu po rozstrele a p. Gubiš mal veľmi jedlú kombináciu 2-9 - a tesne ju nedal. Potom mal Peťo ešte 2x šťastie - keď nedal 5ku a tá smerujúc pred strednú jamku na ľahkú dohrávku zastala na mantineli a nedala sa hrať. A potom keď nedal šestku ale tá spadla do inej jamky a Peťo potom stôl dohral. Takže s veľkou dávkou šťastia po deviatkach 3:3 - a Peťa som takto nevidel sa tešiť z výhry ani keď porazil Jakuba Koniara :-) Za stavu 3:3 sa predsa len hralo o čosi lepšie, hral som opäť aj ja, s vyvetranou hlavou to bolo o čosi lepšie, a aj keď to nebolo tip-top, s p. Gubišom som vyhral 8:3. Rovnako aj Peťo s Ivanom, hoci prehrával 0:2. A vyhral aj Filip s Lukášom 8:5 a tak sme vyhrali 6:3

Vo svete snookru sa hral Players championships pre 16 najlepších hráčov, vyhral Ronnie O'Sullivan, ktorý hrá tento rok famózne a vyhral už 5 turnajov. Výsledky nájdete TU

Ďalší program: nasledujúci víkend je síce ligové kolo v 1. lige, ale my sme si predohrali, o týždeň neskôr v sobotu 7.4. je na programe Challenge tour v Trenčíne


vložené 19/3

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tentoraz len stručne. Malo sa hrať 2. kolo Extraligy, naši majú zápas odložený, a napokon sa z celého programu odohral len zápas medzi Aréna Ružomberok a BK Komárno, v ktorom hostia vyhrali 9:0.

Hrala sa aj 1. liga - a my sme hrali doma s K8 Trenčín, ktorý na nás urobil dojem hladkou výhrou v 1. kole s BK Trnava 8:1 - tak sme radšej nastúpili v najsilnejšej možnej zostave. V hre č.8 sa potvrdilo, že to nebude ľahký zápas - Peťo Leitman so Sedmíkom vyhral len so šťastím 7:6 - pri hre na svoju poslednú farebnú za stavu 6:6 sa tak sústredil na ťažkú nahrávku na čiernu, že napokon farebnú nedal a navyše biela spadla do jamky. Sedmík sa však nečakane zašil na svoju poslednú farebnú a Peťo už druhú šancu využil. Ja som začal s Ďuráčim ako prispatý, prvé dve hry, ktoré som mal vyhrať, som pokazil a bolo 0:2. Potom však to isté urobil môj súper, vyrovnal som na 2:2 a potom som sa už rozohral a vyhral napokon 7:2. Keďže aj Filip Foltán zahral dobre a vyhral s Roškom 7:3, po osmičkách sme viedli 3:0, čo sa ukázalo byť podstatným krokom k víťazstvu. V hre č.9 totiž hostia pritlačili - Filip začal kaziť a Ďuráči vyhral hladko 9:4, Peťo sa vytrápil s dobre hrajúcim Roškom, ale napokon vyhral 9:7. Ja som so Sedmíkom začal mizerne, kazil som, rýchlo bolo 0:2, potom aj 2:5, potom som však sériou hier otočil na 6:5. Keď už vyzeralo, že som sa rozohral, vrátil som sa k chybám a o chvíľu bolo už 6:8. Ešte som znížil, ale v poslednej hre som si nenahral na deviatku, a zápas som ukončil tak, že namiesto istoty, ktorú som zamýšľal hrať som to Romanovi nastavil na nie ťažkú guľu... Takže po hre č.9 4:2. V hre č.10 Filip hral lepšie, ale napokon prehral so Sedmíkom 6:8, a keď Peťo prehrával s Ďuráčim 3:5, vyzeralo to, že všetko zostane na zápase medzi mnou a Roškom. Tam som však ja začal úplne inak, ako som hral deviatku, všetko mi išlo a rýchlo som sa ujal vedenia 4:0. Potom som síce urobil pár zbytočných chýb, alebo výhru som si už ustrážil a vyhral 8:3. Napokon aj Peťo zápas otočil, vyhral 8:6 a tak sme vyhrali 6:3.

Vo svete sa hral nový pozývací turnaj, Romanian Snooker Masters v Bukurešti, a dobrú formu z minulého týždňa potvrdil Ryan Day - po výhre na Gibraltare vyhral aj tento turnaj, vo finále zdolal Binghama 10:8, hoci zle začala prehrával už 0:4. Určite ho potešila výhra 50000 EUR, a určite by ho potešila ešte viac, keby sa rátalo do rebríčka - Day je totiž na 17. mieste a na MS sa priamo kvalifikuje 16 hráčov. Pozývacie turnaje sa však do rebrička nerátajú...

Výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 24.3. je na programe 3. kolo 1. ligy, naša rezerva však má voľno. O týždeň neskôr je v sobotu 31.3. je na programe ďalšie ligové kolo vo všetkých súťažiach – v Extralige hrá naše družstvo doma proti  1.BC LAVOS Bratislava vonku proti Horses Prešov, v 1. lige hrá naša rezerva vonku proti BK Trnava (pričom sa snažíme zápas predohrať).

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tento víkend boli tiež nejaké turnaje v našich obľúbených športoch - tak sa poďme pozrieť na to, čo všetko to bolo

Kanianske biliardové hry, 3. kolo

Hra č.8, 9 hráčov

Zišlo sa nás pomenej, povedal by som, že takí skalní – už bolo celkom pekne, tak ostatní asi zvolili outdoorové aktivity. Keďže nás bolo toľko, koľko nás bolo, tak sme sa uzniesli, že si zahráme každý s každým – to je na každého 8 zápasov do 4, čo je už celkom slušná dávka. S bilanciou 7 výhier a 1 prehra (so Štubňom 2:4, celkové skóre 30:7) sa podarilo vyhrať mne – hralo sa mi celkom dobre, až na občasné výpadky sa vcelku na to dalo pozerať. Na druhom mieste bol Filip Foltán so 6 výhrami a skóre 26:11, len o kúsok horšie a teda na 3. mieste skončil Babjak – tiež 6 výhier a skóre 25:12. Ďalej potom boli Štubňa s Veisom s 5 výhrami a 3 prehrami, Vlado mal skóre 28:15, Braňo 22:20.

Snooker, 9 hráčov

Finále hral Peťo Babjak so mnou – no zo začiatku Peťo skôr hromžil, lebo som dal niekoľko takých periel, čo by dávali v zostrihu na Eurosporte niekoľko týždňov – samozrejme to boli kapitálne haluze a Peťove reakcie by boli asi v sekcii – no asi nejakej cenzurovanej :-) Ale nie, bral to statočne, a napokon sa spravodlivosť ukázala, lebo keby som ja vyhral, nebolo by to spravodlivé, ale šťastné víťazstvo. Šancu som mal, mne stačila len jedna guľa a ružová bola hrateľná – ale nedal som ju, zaparkoval som ju pred jamku a Peťo ju dal. Myslel som si, že ešte nejaká šanca bude, lebo čierna bol pri mantineli (nie úplne, ale na snookrové pomery dosť na to, aby to bola guľa ťažká), navyše si Peťo bielu nechal na druhom konci stola. Potom som len počul ako biela sviští (lebo vidieť som ju nestihol), vzápätí zasvišťala aj čierna a ani ju som už nevidel – len tak zahučala do jamky :-)

Tretie miesto obsadil Štubňa, ktorý v bystrickom derby zdolal Tomča

Tabuľky po 3. kole nájdete v príslušnej sekcii stránky

 

Best of East, Bulharsko

Informácie sa mi nejako ťažko hľadajú – zistil som len, že v osmičke bolo 5 Poliakov, a po 1 Rumunovi, Bulharovi a Srbovi. Napokon vyhral Skowerski, ktorý vo finále zdolal Mariusza Skoneczneho 9:6. Na 3. mieste skončili Mieszko Fortuński (v semifinále prehral so Skowerskim 2:7) a Markay Labinat zo Srbska ( prehral so Skonecznym 2:7).

 

Snooker, Gibraltar Open, Gibraltar, UK

Turnaj vyhral Day, ktorý do tejto sezóny nevyhral žiadny turnaj, ale túto sezónu už dva – ten prvý bol Riga Open v júni 2017. Takže sezónu hodnotí nanajvýš pozitívne, ale ešte má pred sebou jeden cieľ – víťazstvom sa dostal na 17. miesto v rebríčku a na MS sa automaticky kvalifikuje prvých 16. Takže sa bude snažiť dobre zahrať na Players championships, keďže na posledný turnaj pred MS, po ktorom sa bude robiť uzávierka, Fuhua group China Open sa nekvalifikoval.

Výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 17.3. je na programe 2. kolo ligových súťaží – v Extralige hrá naše družstvo vonku proti obhajcovi titulu 1.BC Elite KAMI PROFIT Bratislava, v 1. lige hrá naša rezerva doma proti K8 Trenčín. O týždeň neskôr je v sobotu 24.3. je na programe ligové kolo v nižších súťažiach, naša rezerva však má voľno.

Posledná úprava Pondelok, 02 Apríl 2018 19:56
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok