mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes98

Online : 6
Vaša IP : 18.191.24.202
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 03/2018
Napísal Roman Čertík   
Utorok, 16 Január 2018 00:00

vložené 29.1.2018

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tento víkend mal byť len rozšírený Junior cup, ale naša rezerva napokon predohrávala zápas 1. liga 1. ligy, tak na Junior cupe sme zastúpenie nemali

Junior cup, hra č.9, Prešov, 14 hráčov a hráčok

Ešteže sa kategória takto rozšírila, až do U23 – inak neviem, koľko by tam po starom zostalo hráčov. Podľa očakávania vyhral Daniel Lang – ktorý sa v semifinále potrápil s Malaníkom a vyhral len tesne 6:5, no finále s Frankom bolo jasnou záležitosťou – 6:0. Na treťom mieste s Malaníkom skončil ešte aj Jamriška, ktorý prehral v semfinále s Frankom 4:6.

1. liga, 1. kolo

Naša rezerva predohrala 1. kolo 1. ligy – oficilány termín nepasoval ani jednému družstvu, zato táto sobota obom, tak sme sa rýchlo dohodli.

Hra č.8

Začali sme v najsilnejšej možnej zostave – Leitman, Foltán a ja. Filipovi však nejako nešlo a prehral hladko s Katonom 3:7. Peťovi zase išlo a v zápase s Brázdilom vyhral rovnakým pomerom on. Mne sa tiež podarilo nejako vyhrať so Semelbauerom 7:4, keď sme obaja porobili nejaké zbytočné chyby, ale napokon ich môj súper urobil viac.

Hra č.9

Tu sme pokračovali v rovnakej zostave. Ja som hral s Katonom vyrovnaný a zaujímavý zápas, kde sme obaja striedali pekné momenty s nepochopiteľnými chybami – napr. za stavu 7:6 som nedal ľahkú osmičku a namiesto 8:6 bolo 7:7, ale za stavu 7:7 mi to Gabo vrátil. Mohol aj vyrovnať na 8:8, ale nedal deviatku. A nechal mi ťažkú – povedal som si však, že odvážnemu šťastie praje – a podarila sa. Peťo poľahky zdolal Semelbauera 9:1. Filip s Brázdilom prehrával, ale 3 čistými hrami otočil na 7:6 vo svoj prospech. Brázdil si zobral timeout – a podarilo sa mu, čo zamýšľal – Filip vyšiel z tempa a už neuhral ani hru, hoci za stavu 7:7 mal len čiernu a deviatku. Takže po deviatkách 4:2 pre nás

Hra č.10

Filipovi, ktorému sa nedarilo, sme vystriedali Tomčom, ktorému ale zápas tiež nevyšiel - prehral tiež so stredajúcim hráčom, Blahom 2:8. Rovnako tak Pastucha, ktorý hral namiesto mňa – s Brázdilom tiež 2:8. Ešteže Peťo, na ktorého sme to všetko nechali, nesklamal a vyhral s Katonom 8:4. Ale nad nomináciou na ďalšie zápasy budeme musieť porozmýšľať.

Takže celkovo 5:4 pre nás a prvá výhra v prvej lige hneď v prvom kole :-)

Ďalší program:

V sobotu 3.2. je na programe 1. kolo ligových súťaží. Naše extraligové družstvo nastúpi proti BK ARENA Ružomberok, ale až v nedeľu, ako som počul. O týždeň neskôr v sobotu 10.2. je na programe 2. kolo Senior cupu v Bielom Kostole, v nedeľu 11.2. 2. kolo Kanianskych biliardových hier – hráme hru č.10 a snooker

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tak ako, len tretí tohtoročný týždeň a už máme za sebou vrchol sezóny? Myslím tým samozrejme Federal cup, ktorý sa cez víkend uskutočnil v Bratislave, v nákupnom stredisku Bory Mall. Vo svete sa dohral snookrový Masters

 

Federal cup, Bratislava, Bory Mall

K prestížnemu zápasu nastúpili naši v zostave Koniar, Polách, Koles, Kováč a Kubán, hostia pricestovali v zostave Gavenčiak, Žalman, Urban, Stuna a Meisner. Vo formáte podľa Mosconi cupu hostia vyhrali úvodný zápas družstiev 5:2. Potom sa ujali vedenia 3:1, naši vyrovnali na 3:3, dokonca sa aj ujali vedenia 4:3, aj 5:4, ale Česko otočilo na 5:7. Naši opäť dotiahli na 7:7, ale Česi vyhrali ďalšie 2 zápasy a s našimi to už vyzeralo kadejako – tí však šnúrou 4 vyhratých zápasov otočili na konečných 11:9 pre Slovensko.

Za Slovensko získali body hráči nasledovne:

Koniar 4

Polách 2,5

Koles 2,5

Kováč 0,5

Kubán 1,5

 

Za Česko:

Gavenčiak 3

Žalman 1

Urban 1

Stuna 0,5

Meisner 2,5

+ družstvo 1

 

Blahoželám našim k výhre!

 

Snooker – Masters, Londýn

16 najlepších svetových hráčov hralo uplynulý týždeň populárny Masters v Londýne, v populárnej Ally-pally (Alexandra pallace).

Pred turnajom bolo favoritov asi len pár – od roku 2015 totiž nevyhral Tripple Crown turnaj (3 najväčšie turnaje – UK Championships, Masters a Majstrovstvá sveta) nikto okrem dvojice Mark Selby a Ronnie O’Sullivan. Lenže Selby vypadol už v 1. kole, a hoci Ronnie zahral v 1. kole brilantne, keď Marca Fu vyprášil 6:0, zahrajúc nábehy 120, 121, 74, 50, 112, 75 a 73. V druhom kole však prehral s Markom Allenom – a ten nezostal len pri tejto výhre – semifinále zdolal Higginsa a napokon aj vo finále Kyrena Wilsona (ten v semifinále otočil proti Trumpovi z 2:5 na 6:5) 10:7. Pre Allena je to prvý tripple crown titul, Wilson napriek najvyššej výhre v kariére (90000 libier) bol po prehre veľmi sklamaný – možno aj oprávnene – pretože to Allenovi veľmi uľahčil vlastnými chybami...

Video sekcia:

Sklamaný Wilson

Dobrák Wilson – aj Allen ocenil, že Wilson je veľmi príjemný chlapík  - tu sa zastal diváka, ktorého dali vyviesť – koľkí z nás by sa v takejto situácii takto zachovali?

To Allen si mohol po výhre vychutnať pár bubliniek :-)

 

Výsledky nájdete TU

 

Ďalší program:

V sobotu 27.1. je na programe 1. kolo Junior cupu v hre č.9 v Prešove – pozor, pribudli kategórie – U17, U19 a U23. O týždeň neskôr v sobotu 3.2. je na programe 1. kolo ligových súťaží. Naše extraligové družstvo nastúpi proti BK ARENA Ružomberok, 1. lige hrá naša rezerva proti BK Topoľčany.

 

 

Posledná úprava Pondelok, 29 Január 2018 12:03
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok