mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes69

Online : 3
Vaša IP : 13.59.218.147
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 49/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 11 December 2017 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

no za posledný týždeň a víkend bolo toho toľko, že viac už hádam ani nemôže byť :-)

 

Extraliga, 7. kolo, Ružomberok

Finálový deň Extraligy priniesol zaujímavé súboje, ťahákom bol hlavne priamy súboj o titul medzi doteraz neporazenými družstvami Elite Bratislava a ŠBK Komárno. Po MSr jednotlivcov minulý víkend by som skôr tipoval na Komárno, ktorého hráči získali 2 tituly a pripadali mi vyrovnanejší. To aj bola pravda, keďže v zápase bodovali 3 hráči Komárna – lenže nikto neodkázal poraziť Jakuba Koniara a keď 2 body pridal aj Lukáš Kováč, titul išiel na po výsledku 5:4 do Bratislavy. Vrámci tohto zápasu som chvíľu sledoval zápas Petrovicsa s Tarinom – hrali osmičku a zaujímalo ma to obzvlášť preto, že v 1. kole na MSr v osmičke sa v zápase týchto 2 súperov zrodil výsledok 8:0 pre Tarinu, na ktorým som len nechápavo krútil hlavou. Tento zápas tu mal presne opačný priebeh aj výsledok, Zolo vyhral 7:0, keď mu Vlado pomohol aj dvomi čiernymi s bielou – a to isté sa stalo na MSr aj Zolovi...

My sme hrali proti Bystrici. Po osmičkách sme viedli 2:1, keď Michal Kubán vyhral s Vladom Štubňom 7:3. Tomáš Krovina prhral s Peťom Babjakom 4:7, rozhodujúcim momentom bolo, keď za stavu 4:4 Tomáš nedal čiernu, Peťo stôl dohral, pridal čistú a aj ďalšiu hru. Ale najzaujímavejší moment bol hneď v prvej hre. Peťo schoval všetky farebné, ale na čiernu si vôbec nenahral – nedala sa hrať priamo, ani mantinel – tak Peťo vymyslel, že čiernu skúsi dať od súperovej farebnej do rohu. Vôbec to netrafil, ako chcel, lenže čierna sa zrazila s bielou v strede stola a čierna šup do hlásenej jamky – ešteže bolo 0:0, spraviť toto za stavu 6:6 ... Ja som s Vojtom Zemkom začal tak nejako kostrbato, bol som rád, že je nejako 2:2 a keď som si potom za tohto stavu zle nahral na čiernu, ktorú som síce dal, ale aj bielou, myslel som, že to zase pôjde som mnou dolu vodou, ako zvyčajne. Ale tentokrát nie, začalo sa mi hrať dobre, Vojto mi ponúkol pár možností a mne sa darilo dohrávať – 7:3. V deviatkach som mal svoj deň už dupľom, na čo som siahol, to sa mi podarilo – veď do stavu 5:0 s Vladom som dostal 1 darček, dal eso a 3 kombinácie, jednu pritom 2-8-3-9... Vlada som úplne rozobral a napokon som vyhral 9:0 – prepáč Vlado. A keďže vyhral aj Tomáš s Vojtom (9:6) a výborne hrajúci Michal s Peťom (9:4), zápas už bol vyhratý a bronz v Extralige istý. V desiatkach Michal s Tomášom ešte prikrášlili skóre výhrami nad Vojtom 8:1 a Vladom 8:3, ja som na dobre hrajúceho Peťa Babjaka tentoraz nemal a prehral som 8:5.

Inak náš zápas bol jediný s väčším rozdielom v skóre – všetky ostatné skončili 5:4 – Trenčín tak zdolal Ružomberok, hlavne vďaka 3 bodom Husáka a výdatnej podpore dvojbodového Kuníka, a takisto Alpia Martin zdolala Prešov kolektívnym výkonom – za Prešom Milan Mrva 3 body, ale k nemu pridal už len Gereg jeden. Martinu táto výhra nepomohla a spolu už s pred tým jasnou Bystricou zostupuje do 1. ligy.

 

MSr juniorov, Prešov, 7 hráčov

Hráči hrali každý s každým a vyhral podľa očakávania a bez prehry Dano Lang, ktorého potrápil iba Malanik, s ktorým vyhral 6:5. druhý skončil s 2 prehrami Kristián Mrva a tretí rovnako s 2 prehrami ale horším skóre aj vzájomným zápasom práve Malanik.

 

Kanianske biliardové hry, 10. kolo

Hra č.9, 11 hráčov

Vzhľadom na stav celkového poradia, kde sme mali na čele s Filipom Foltánom 980 bodov a tretí Babjak 940, pričom posledné kolo bolo dvojnásobne bodované (víťaz až 400 bodov), bolo jasné, že turnaj bude zaujímavý. Hrali sme 2 skupiny každý s každým, jedna 6 členná a jedna 5 členná. Prvú skupinu vyhral bez prehry Babjak, potom boli 3 hráči s 2 prehrami a podľa skóre 2. miesto obsadil Kis, tretie ja a štvrté Mokrý, v druhú skupinu vyhral s jednou prehrou Štubňa o skóre pre Veisom, potom boli dvaja s 2 prehrami – tretí Filip Foltán a štvrtý Tomčo. Štvrťfinále sa hralo už jednoduché KO do 6. Babjak zdolal hladko Tomča 6:2, mne sa podarilo vyhrať s Veisom 6:0, keď Braňovi vyslovene nešlo... Filip Foltán vyhral s Kisom 6:4 a Štubňa zdolal Mokrého 6:3. Do semifinále sa tak dostali všetci 3 hráci bojujúci o celkové prvenstvo a išlo teda do tuhého. Ako prvý prišiel o šancu na celkovú výhru Filip, ktorý prehral so Štubňom 3:6 a tak v zápase medzi mnou a Peťom Babjakom šlo o víťazstvo v ročníku. Vyrovnané to bolo do stavu 4:4 ale potom mi dobre hrajúci Peťo nedal šancu a stal sa celkovým víťazom ročníka. A mal by si to vážiť – v 17 ročnej histórii je len druhým hráčom mimo Kanianky, ktorý vyhral celkové poradie. Tým prvým bol hneď v prvom ročníku Thoan. Peťo potom ešte, aby sa nepovedalo, vyhral aj turnaj, hoci finále so Štubňom zle začal a prehrával 2:0 – potom však vyhral všetky zostávajúce hry a vyhral 7:2.

Snooker, 10 hráčov

Tu to vyzeralo všetko jasné, na čele celkového poradia som mal pred posledným turnajom takmer nedostižný náskok – o ktorý som takmer prišiel – po prehrách s Kisom a Babjakom (Peťo to bola aká televízna dohrávka, inak Ty si mal vôbec nejaký televízny víkend – viď tá osmička z ligy vhodná do Silvestrovského zostrihu...) som skončil piaty, a keďže Filip turnaj vyhral (finále s Kisom, tretí skončil Babjak a štvrtý Tomčo), tak som vyhral len o mizerných 30 bodov. Zaujímavé bolo aj to, že hoci sa na stenu premietalo finále UK Champioships, všetci boli zaujatí hrou na našom krčmovom stole a mohutne fandili. A ďalšou bolo, že vznikli až 4 situácie, ktoré sme nepoznali pravidlá a boli by to dobré tipy na rozhodcovské skúšky :-) Škoda, že som ich zabudol, hneď by som niekam písal :-)

 

Snooker, UK Championships, York, Veľká Británia

Prvý z tzv. Tripple crown turnajov (UK Championships, Masters a Majstrovstvá sveta) majú staronového víťaza - Ronnieho O’Sullivana. Je to už jeho 6 UK titul, pričom prvý je z roku – verili by ste tomu, že 1993? Týmto víťazstvom vyrovnal rekord v počte vyhratých Majors (tripple crown turnaje) – má ich 18 (5x MS, 6 UK, 7 Masters). Po finálovom víťazstve 10:5 nad Murphym (bolo 5:5) hovoril, že je prekvapený, že vyhral, lebo celý turnaj nehral dobre – súhlasím, nebol to ten pravý Ronnie, ale Murphy nevyužil toľko šancí, že si ani hádam nezaslúžil vyhrať. Ronnie ako obyčajne zaujal aj svojimi komentármi – víťazstvo ho ani nejako veľmi zvlášť neteší, ale akcpetuje ho. Tiež povedal, že výhra pre neho nie je motivácia, že peniaze potešia rodinu, možno jeho kamarátov, ale niečo venuje nejakej nadácii a ľuďom, čo ich potrebujú viac...

 

Výsledky UK Championships TU:

http://livescores.worldsnookerdata.com/Matches/Index/13995/betway-uk-championship-2017

 

MOSCONI CUP 2017, Las Vegas, USA

Po 7 zápasovej víťaznej šnúre tímu Európy organizátor pristúpil podľa mňa až k zúfalému kroku – ako trénera tímu USA určili toho, kto Európsky tím postavil na nohy, a začal túto šnúru – Holanďana Johana Ruijsinka. Takže očakávania boli veľké, ale už po prvom dni bolo zrejmé, že to asi v trénerovi nebude... Európa sa ujala vedenia 4:0 a až v poslednom zápase dňa van Boening vybojoval aspoň jediný bod pred domácich. Tí sa na druhý deň hotovali na ofenzívu – a vyhrali hneď prvý zápas. Lenže zvyšné zápasy vyhrali hráči Európy a po 2 dňoch sa ujali vedenia už 8:2. Aby bol vôbec štvrtý plánovaný deň, tretí deň sa hrali len 4 zápasy a to bol aj jediný deň, kedy Európa nevyhrala – deň skončil remízou 2:2 a po 3. dni teda 4:10. Európe tak stačilo v posledný deň jediné víťazstvo – a to vybojoval hneď v prvom zápase debutant na Mosconi cupe, 20 ročný Nemec Joshua Filler. Ten zároveň získal MVP cenu pre najlepšieho hráča – nečudo, hral 4 zápasy a všetky vyhral – tomu sa povie debut z ríše snov :-)

Európa sa tak dostala v celkovej bilancii prvý krát do vedenia – aktuálny stav je 12 víťazstiev Európa, 11 USA a jedna remíza.

 

Výsledky:

Team USA - Team Europe

Session 1

Team USA 3 - 5 Team Europe (tímová hra, každý hráč hrá)

Skyler Woodward & Billy Thorpe 3 - 5 David Alcaide & Jayson Shaw

Dennis Hatch 4 - 5 Joshua Filler

Shane van Boening & Oscar Dominguez 3 - 5 Ralf Souquet & Nick van den Berg

Shane van Boening 5 - 1 Jayson Shaw

 

Session 2

Dennis Hatch & Billy Thorpe 5 - 4 Nick van den Berg & David Alcaide

Oscar Dominguez 3 - 5 Ralf Souquet

Shane van Boening & Skyler Woodward 1 - 5 Joshua Filler & Jayson Shaw

Skyler Woodward 1 - 5 David Alcaide

Shane van Boening & Billy Thorpe 0 - 5 Nick van den Berg & Joshua Filler

 

Session 3

Oscar Dominguez & Dennis Hatch 5 - 4 Ralf Souquet & Jayson Shaw

Billy Thorpe 5 - 4 Nick van den Berg

Skyler Woodward & Oscar Dominguez 2 - 5 Ralf Souquet & David Alcaide

Shane van Boening 4 - 5 Jayson Shaw

 

Session 4

Dennis Hatch 3 - 5 Joshua Filler

 

 

Ďalší program:

V sobotu 16.12. je na programe SLOVAKIA MASTERS 2017 v Trenčíne – a to je už na tento rok všetko :-)

Posledná úprava Pondelok, 11 December 2017 10:47
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok