mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes2

Online : 3
Vaša IP : 18.227.0.192
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 45/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 13 November 2017 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tentoraz bol program bohatý, poďme sa pozrieť, čo všetko sa vo svete gúľ udialo.

 

Slovenský pohár, 7. kolo, Bratislava, 30 hráčov

Hráčov veľa nebolo, ale zase hádam celá špička, okrem Tomáša Krovinu, ktorý má teraz asi iné priority, by som povedal. Aj iní majú iné priority (a tak hrávajú pomenej), a tak hráči, ktorí bývali kedysi v záverečných kolách, boli po 2. kole na prehratej strane – Klobučník prehral s Koniarom 2:6, Daubner so Zdenkom Lisíkom 5:6, s nimi sa tam ocitol aj náš Michal Kubán, ktorému ušiel už takmer vyhratý zápas (5:3) s Fukom a napokon prehral 5:6. Z druhej strany sa však napokon po výhrach nad Štofkom 6:4, Janíkom 6:2 a Konárikom 6:5 dostal do štvrťfinále, kde už skôr z vyhratej strany postúpili Koniar, Polách, Koles a Fuka. Ku Kubánovi sa ešte z prehratej strany pridali Milan Mrva, Kováč a Petrovics.

Vo štvrťfinále Koniar porazil Mrvu 7:3, Polách vrátil prehru z minulého SP Petrovicsovi hladkou výhrou 7:0, a prehru, ale z tohto turnaja,  vrátil aj Kubán Fukovi, keď zápas tentoraz dotiahol do víťazného konca v pomere 7:5. Posledným semifinalistom sa stal Kováč, ktorý zdolal Kolesa 7:3.

Práve s Kováčom sa stretol Kubán, ktorý ale už podľa vlastných slov bol po 6 zápasoch vyčerpaný a hladný a aj to sa podpísalo pod prehru 3:7. V druhom semifinále Koniar zdolal Polácha 7:2 a väčšie problémy nemal ani vo finále, keď zdolal Kováča 7:3.

Kompletné výsledky nájdete TU

Celkové prvenstvo s veľkým náskokom získal Jakub Koniar, druhý skončil Lukáš Kováč a tretí Jaro Polách – kompletné poradie nájdete TU

 

Kanianske biliardové hry, 9. kolo, hra č.8 a snooker

Hra č.8, 19 hráčov

Čo? Koľko? No veru, 19 nás bolo, čo nebolo ani nepamätám – a to pamätám veľa... A veru si pamätám aj časy, keď som vedel biliard hrať – včera som zase ukázal, ako sa to dá zabudnúť... Na prvé kolo som mal síce ťažkého súpera, Maťa Kisa, ktorý sa po dlhšej dobe opäť u nás ukázal, napriek tomu som mohol a mal viesť 3:0. Všetky 3 jasné hry som však ukážkovo spackal a štvrtú si už Maťo pekne uhral sám. Rovnako pochodil aj Filip Foltán, ktorý prehral s MajomS – ale Filip mal aspoň dobrú výhovorku – po stužkovej išiel totiž spať až o šiestej ráno... Potom som síce 2 zápasy horko ťažko vyhral, rovnako aj Filip, ale potom sme obaja prehrali a skončili na 7. mieste – ja so Štubňom 1:4 (dokonca som nedal ani guľu z ruky potom, čo Vlado športovo priznal faul, ktorý som nemal šancu vidieť) a Filip prehral s Tomčom – a ako sme mali pred turnajom rovnaký počet bodov, tak ho máme aj po turnaji... Tým sa zároveň a asi hádam aj prvý raz stalo, že v prvej šestke turnaja nebol ani jediný domáci/miestny hráč. Z vyhratej strany do semifinále postúpili Kis a Babjak, z prehratej sa pridali Tomčo a Štubňa. Štubňa napokon postúpil až do finále, keďže v dramatickom semifinále porazil Kisa 5:4. Druhé semifinále bolo s minimálnym počtom hier – Babjak zdolal Tomča 5:0.

V bystrickom finále sa rozhodli chalani hrať do 6 (to ste toho nemali dosť?), a „vypomstilo“ sa im to – Babjak síce hral perfektne, ale len do stavu 5:1. Potom sa zasekol a napokon zápas stratil v pomere 5:6 a tak turnaj vyhral Štubňa (pre zaujímavosť, Babjak by sa výhrou dostal na čelo celkového poradia o 10 bodov). O 3. miesto prebiehal zápas podobne – Tomčo viedol už 4:1 ale napokon Kis zápas otočil a vyhral 5:4.

Snooker, 17 hráčov

Aj tu nás teda bolo dosť a tak sa oba turnaje dosť natiahli – ako to už býva, v oboch disciplínach sa nejakí hráči dostanú do záverečných kôl a potom vznikajú prestoje. Ja som tentoraz takýto prípad nebol, lebo v biliarde som vypadol zavčasu, v snookri sa mi naopak neviem prečo darilo. Všetky 3 zápasy som vcelku hladko vyhral, vrátane finále s Babjakom, a tak aspoň výhra v snookri vylepšila mizerný dojem z biliardu. Tretí skončil napokon Filip Foltán, ktorý hneď prvé kolo prehral, ale šnúrou 6 výhier na prehratej strane si asi tiež vylepšil náladu z nepodareného biliardu.

 

Celkové výsledky po 9. kolo nájdete v príslušnej sekcii stránky

 

Snooker, Champion of Champions, Coventry, Veľká Británia

Zaujímavý pozývací turnaj, kde majú právo hrať len víťazi turnajov z predchádzajúceho roka. A aj formát turnaja je zaujímavý – 16 účastníci sú rozdelení do 4 skupín, každá skupina hrá v jeden deň, a len víťaz postupuje do semifinále, pričom prvé kolo sa hrá do 4 a druhé do 6. Ale v podstate na to, nie je nič zaujímavé – veď je to len obyčajný pavúk, neviem prečo to takto prezentujú :-)

Prvú skupinu vyhral by som povedal prekvapivo Hamilton - ktorý najskôr zdolal Dinga 4:2 a potom Daya 6:4. Druhú vyhral Murphy, po výhrach 4:2 nad Kingom a 6:4 nad Michaelom Whitom. Tretiu vyhral Brecel, ktorý zdolal Trumpa 4:0 a potom Selbyho 6:4. No a poslednú O’Sullivan, ktorý najprv porazil 4:1 Robertsona a potom dokonca 6:0 Higginsa.

V semifinále podľa očakávania nemal Ronnie problém s Hamiltonom a vyhral 6:2, Murphy otočil zle sa vyvíjajúci zápas s Brecelom z 2:4 na 6:4.

Finále lepšie začal Ronnie, ktorý sa ujal vedenia 2:0, ale Murphy vyhral 4 hry za sebou. O chvíľu už bolo zase vyrovnané, a tak kto bude viesť po prvej session musela rozhodnúť až posledná popoludňajšia hra. Vyzeralo to na Murphyho – ale ten nedal čiernu prehrávajúc o 4 body, lenže následne ani O’Sullivan neuspel do tej istej jamky, a Murphy už na druhú pokus áno. Keď potom večer pridal 3 hry na začiatku a ujal sa vedenia 8:4 a potom aj 9:5, vyzeralo byť všetko jasné – lenže Ronnie sa prebral a dotiahol na 8:9. Aj ďalšiu hru mal rozohratú na víťazstvo, nedal však už len s farebnými na stole zelenú, Murphy dohral stôl a vyhral frame v pomere 74:71 a tým aj celý turnaj a 100000 libier. Ronnie bol 4. krát po sebe vo finále, ale druhý raz po sebe prehral.

Murphy sa zároveň ako prvý kvalifikoval na budúci ročník. Uvidíme, kto tam všetko bude – po 6 mesiacoch novej sezóny stále ani jeden hráč nevyhral 2 turnaje – 11 turnajov a 11 rôznych víťazov primälo Eurosport položiť si otázku, či je snooker šport s najširšou špičkou

 

Výsledky Champion of Champions TU

 

Ďalší program:

V sobotu 18.11. sú na programe Msr seniorov v hre č.10 v Ružomberku a MSr v hre č.9 juniorov na rovnakom mieste. A tiež Športfestival v Trenčíne, kde bude mať zastúpenie aj biliard. O týždeň neskôr v sobotu 25.11. sú na programe rozhodujúce zápasy play off v 1. aj 2. lige.

Posledná úprava Pondelok, 13 November 2017 11:46
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok