mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes86

Online : 5
Vaša IP : 3.149.239.110
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 44/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 06 November 2017 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tentoraz je toho akosi pomenej, tak len tak zbežne – hral sa OPPO International Championship v Daqingu, v Číne. A podľa prize money pre víťaza – 150000 libier – je to jeden z tých najhodnotnejších turnajov. A ako je to už zvykom na takýchto turnajoch – vyhral Selby. Doteraz sezóna ničo moc, ale príde veľký turnaj – a bum... Ale treba povedať, že začiatok sezóny Selbyho bol ovplyvnený zlomeným palcom a pár turnajov dokonca vynechal, a potom sa rozbiehal pomalšie. A aj formát na tomto turnaji mu vyhovuje viac – hralo sa od začiatku na 6 vyhratých framov, kde sa predsa len kvalita prejaví viac, ako keď sa hrá do 4 ako na menších turnajoch. Vo finále sa stretol s Allenom, a po prvej session viedol 6:3, aj druhú začal lepšie, vyhral prvé 2 framy a tak bolo už 8:3. Ale ani Allen nie je žiadne béčko a tak mohutne doťahoval – až na 9:7 – ale viac už nedokázal.

Za zmienku hádam ešte stojí aj ďalšia 147ka, ktorú zahral Wilson – dotiahol ňou na 5:5 v zápase Gouldom – ale nasledujúcu rozhodujúcu hru prehral. Alebo Ronnie O’Sullivan – na predchádzajúcom turnaji hral ako z partesu – ti 1. kolo a dosť – prehral s čínskym teenagerom Yan Bingtaom 1:6. Na druhej strane zase treba dodať, že Yan Bingtao je veľký talent – a to dokázal aj tu – nebolo to tak, ako to niekedy býva, že niekto vyhrá s veľkým favoritom a v ďalšom kole skončí – Bingtao potom ešte porazil Waldena, Lisowskeho aj Higginsa, a zastavil ho až v semifinále Allen.

Ešte jedna zaujímavá vec – vo výsledkoch nájdete w.o. pri Binghamovi – bývalý Majster sveta dostal 6 mesiacov zákaz hrania za stávkovanie na snooker, ktoré profesionáli majú zakázané. Hoci nebol žiadny náznak, že by zápasy boli ovplyvnené a Bingham bol v strate – bez pardonu zákaz činnosti myslím niekedy do konca januára – takže príde aj o UK Championships aj Masters (a kopec ďalších turnajov, lebo teraz sa hrá takmer každý týždeň)

 

Výsledky OPPO nájdete TU

VIDEOSEKCIA:

Robertson na ceste za ďalším century

Robertson otočil z 2:5 na 6:5 – zaver rozhodujúceho framu

Typický Selby ...(a aj Allen)

Záver finále

 

Ďalší program:

V sobotu 11.11. je na programe Slovenský pohár, 7.kolo hra č.9 v LAVOSe Bratislava. V nedeľu 12.11. je u nás v Kanianke 9. kolo Kanianskych biliardových hier – hráme hru č.8 a snooker. O týždeň neskôr, v sobotu 18.11. sú na programe MSr seniorov v hre č.10 v Ružomberku a MSr v hre č.9 juniorov na rovnakom mieste.

Posledná úprava Pondelok, 06 November 2017 10:50
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok