mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes42

Online : 3
Vaša IP : 18.191.228.88
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 40/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 09 Október 2017 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tento raz je toho toľko, že ani neviem, či to všetko vôbec napísať dokážem. Rýchlo teda poďme na to, aby  som na nič nezabudol :-)

MSr seniorov v hre č.8, Ružomberok, 16 hráčov

Tak, v dnešnom spravodaji sú informácie z prvej ruky – dajako sa to všetko vyskladalo tak, že som sa zase po dlhej dobe dostal na turnaj aj ja.

V 1. kole som hral proti Lukácsovi z Bardejova, začiatok bol vyrovnaný, od stavu 2:2 som však vyhral 3 hry po sebe a zápas dotiahol do víťazného konca. Potom som nastúpil proti Zdenkovi Lisíkovi. Tu sa rýchlo ukázalo, že dohrávanie stolov na 2x stačiť nebude, lebo tu druhú čancu som málokedy dostal. Výsledkom bola jasná prehra 2:6. Na prehratej strane som nastúpil proti Roškovi z Trenčína, ktorý sa ma pred zápasom opýtal, koľko rokov už hrám Extraligu. No, musel som dosť loviť v pamäti, a ak ma tá neklame, tak to už bude asi aj 20 rokov. Na to mi súper oznámil, že on hrá biliard ako taký celé 2 roky, a že to bude teda w.o. pre mňa. Dovolím si nesúhlasiť, do stavu 2:2 to bolo vyrovnané, a 5:2 som napokon vyhral len vďaka niekedy trochu zbytočným chybám súpera, niekedy aj v chvíľach, keď som už v duchu otáčal Mirove počítadlo. Vyhral som síce 5:2, ale Miro – je to na dobrej ceste. Potom som nastúpil proti Baranovi z Prešova a toto bol vyrovnaný zápas až do samého konca. Za stavu 2:2 som spravil takú somarinu, ako už dávno nie – Peťo nedal guľu, keď ja som už mal len 2 farebné na stole, jednu pri rohovej jamke a pri mantineli, a zelenú v stredu stola, pričom čierna bola takmer v stredovej jamke. Z mne neznámeho dôvodu zelená unikla mojej pozornosti – hoci biela bola tak, že zelená bola primitívna guľa s jednoduchou nahrávkou na červenú. Namiesto toho som hral oblúk z vysokého mostíka na zašitú červenú, ktorú som teda týmto ekvilibristickým spôsobom aj dal a pridal aj čiernu. Až pri upratovaní stola sa ma Peťo aj so Zaičekom (ktorí sa dovtedy spolu rozprávali a nesledovali, čo to tam stváram) pýtajú, čo robí na stole moja zelená guľa... Myslel som si, že ma prekotí, no ale čo už. Ďalšie 2 hry som vyhral a ujal sa vedenia 4:3, Peťo však vyrovnal a za stavu 4:4 sme hrali dlhočiznú šachovú partiu, keďže sa stôl nedal dohrať. Napokon mne zostala 1 farebná, Peťovi dve, niekoľkokrát ma zašil, vždy som zapísal, napokon skúsil ťažkú guľu s tým, že ak nedá, tak ma zašije. Nedal, ani nezašil, ale nechal mi bielu na mantineli a guľu cez trištvrte stola, pričom moja bola v strede stola, nikde blízko jamky. Ale nezostávalo mi nič iné, len ísť po nej, lebo jeho dve už boli pri jamkách a nemal som ako nenahrať. Guľu som dal, aj s nahrávkou na čiernu a zápas vyhral. Len neviem načo, lebo v ďalšom zápase, už o postup do semifinále a teda o medailu, ktorý som hral so Zaičekom, som bol úplne nemožný a dostal som výprask, ako sa patrí – namiesto medaily som si domov viezol spievajúceho kanára...

Inak z vyhratej strany do semifinále postúpili Zdenko Lisík a Peťo Mikuška, z prehratej okrem už spomínaného Zaičeka aj Braňo Mažári – ten po prehre v 1. kole s Lisíkom 0:6 hral na prehratej strane parádne a po 4 výhrach v rade, vrátane tej o postup proti Vágaiovi 5:4 (Jozef nedal za stavu 4:4 čiernu, pričom Braňo mal už len 2 gule v jamkách, a čierna bola tiež úplne v jamke, tak Jozef rovno zbalil stôl...) sa tešil z medaily.

V semifinále Braňo pokračoval v dobrej hre, a zrazu to so Zdenkom Lisíkom nebolo 0:6 ako v prvom kole, ale vyrovnaný zápas, ktorý však predsa len napokon vyhral Zdenko v pomere 6:4. V druhom semifinále to bolo ešte vyrovnanejšie, rozhodla až úplne posledná hra – v nej bol úspešnejší Peťo Mikuška, Vladovi Zaičekovi tak zostal bronz. Vo finále už ale Peťovi došla para, Zdenko vyhral 6:2 a mohol sa tešiť z ďalšieho seniorského titulu.

 

Kompletný zápis nájdete na http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=1302&ActionID=4

 

MSr juniorov v hre č.8, Ružomberok, 12 hráčov

V rovnakej herni hrali aj juniori. Náš Filip Foltán mal v 1. kole voľno, v druhom prehral tesne 5:6 s Tenkom z Elite Bratislava. Na prehratej strane potom vyhral 5:0 s Frankom a 5:3 s Igazom, a narazil opäť na Tenka (tento pavúk, ktorý hrali aj seniori aj juniori je zle urobený – hráči, ktoí prehrajú o postup z vyhratej strany majú ísť na opačnú polovicu pavúka prehratej strany, ako idú teraz), a opäť s ním prehral najtesnejšie, tentoraz 4:5. Z vyhratej strany postúpili do semifinále hlavný favorit Lang a Šoltis, z prehratej okrem spomínaného Tenka aj Malaník, ktorý vyradil Mrvu 5:2.

Oba semifinálové zápasy skončili pomerom 6:4, v tom prvom Lang zdolal Tenka, v druhom Malaník Šoltisa. A do tretice aj finále skončilo rovnakým pomerom, podľa očakávaní vyhral Lang.

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=1303&ActionID=4

Eurotour, Klagenfurt (Rakúsko), 158 hráčov a hráčok

Veru aj hráčok – medzi mužmi som zahliadol aj nejaké ženy, a nie len tak hocijaké – minimálne ženskej svetovej hviezdy Chen Siming. A o tom, že ženská špička nie sú nejaké začiatočníčky, sa presvedčil aj niekoľkonásobný víťaz Eurotouru Darly Peach, ktorý s ňou prehral 5:9. Chen Siming napokon takmer postúpili do 32ky – v zápase o postup prehrala najtesnejšie 8:9 so Španielom Delgadom.

Zastúpenie na turnaji sme mali aj my, Jakub Koniar bol a nesklamal. V 1. kole mal uľahčenú situáciu, keď Poliak Szaszor na zápas nenastúpil. V 2. kole však už nič ľahké na neho nečakalo – Ralf Souquet, Jakub prehral 4:9. Na prehratej strane však zabral, a po výhrach nad Heebom z Lichtenštajnska 9:6, rovnako tak nad Alnarom zo Severného Cypru a 9:8 nad výborným Grékom Kazakisom 9:8, postúpil do 32ky. Tam však prehral Albáncom Kacim 6:9, keď sa držal do stavu 6:6.

Turnaj napokon vyhral už spomínaný (a evidentne nestarnúci) Ralf Souquet, ktorý vo finále zdolal krajana Ludwiga 9:6. Tretí skončili Poliak Sniegocki (ktorý prehral so Souquetom 6:9) a Estónec Grabe, ktorý prehral s Ludwigom 7:9. Inak v osmičke boli hneď dvaja hráči s ročníkom narodenia 2000 a mladší – Pehlivanovič (2001, Bosna a Hercegovina) a Rus Gorst (2000)

Kompletné výsledky nájdete TU

Hral sa aj čisto ženský turnaj, ktorý vyhrala už spomínané Chen Siming – vo finále zdolala domácu Jasmin Ouschan 7:4. Na 3. mieste skončili Ukrajinka Polovinchuk, ktorá v semifinále prehrala s Chen 3:7 a Nemka Ina Kaplan, ktorá prehrala s Ouschan 6:7.

Kompletné výsledky nájdete TU

Snooker, Europenan Masters, Lommel, Belgicko

Turnaj to bol zaujímavý, konečne sa napr. po zranení dostáva do formy Majster sveta a svetová jednotka Selby, ktorý v 1. kole so Zhaom 4:1 – čo nie je nič zvláštne, ale zaujímavejší je podrobnejší zápis – Selby totiž zahral nábehy 120, 116, 127 a 131... Napokon sa dostal až do štvrťfinále, kde však prehral s Binghamom 2:4.  Ten sa napokon dostal až do finále, kde prehral tesne 7:9 s Trumpom. Ten celý turnaj bavil divákov neskutočnými vecami (viď video nižšie – titul videa je, že Trump popiera zákony fyziky – no a keď ho uvidíte, tak budete vedieť prečo), ale po finále povedal, že Bingham hral lepšie a on že mal kopec šťastia – ako napr. na druhom priloženom videu, kde Bingham potreboval snooker... A v tom treťom zase vidno, ako sa mu na tretí pokus podarilo dostať zo snookra – nečudoval by som sa pár novým šedivým vlasom na Binghamovej hlave...

Kompletné výsledky nájdete na TU

Video 1

Video 2

Video 3

 

Ďalší program:

V sobotu 14.10. je na programe v Trenčíne Challenge tour, 2. kolo, hra č.9. V nedeľu 15.10. je na programe 8. kolo Kanianskych biliardových hier, hráme hru č.10 a snooker. O týždeň neskôr v sobotu 21.10. je v Trenčíne na programe 6. kolo Slovenského pohára, hra č.9.

Posledná úprava Pondelok, 09 Október 2017 09:51
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok