mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes132

Online : 3
Vaša IP : 44.221.87.114
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 38/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 25 September 2017 00:00

Pridané 2.10.

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

keďže my sme si náš zápas 6. kola Extraligy predohrali minulý týždeň a zápas 2. ligy play off nášho "B" družstva bol doložený, tak ani nemám o čom veľmi písať. V extralige som zahliadol, že Komárno zvalcovalo Trenčín 9:0 a tak v poslednom kole bude priamy zápas o titul medzi Komárnom a BK Elite KAMI Profit Bratislava. Uvidíme, ako to dopadne, Komárno zatiaľ dominuje so skóre 50:4, Elite malo oveľa tesnejšie zápasy, keď 2x vyhralo len 5:4 - ale napriek tomu majú 6 výhier zo 6 zápasov. Aréna Ružomberok výhrou 7:2 nad Alpiou Martin sa zrejme definitívne zachránila, naopak Martinčania to majú veľmi nahnuté, už ani pri vysokej výhre nad Prešovom by nemali všetko vo svojich rukách, prehra znamená zostup. Situáciu zneprehľadňuje fakt, že Prešov má zatiaľ len 4 odohraté zápasy - aspoň na stránke je toľko nahodených.

Ešte bol aj Senior cup v Kolárove - pri účasti 12 hráčov vyhral Vágai (Tristanpress Topoľčany), ktorý vo finále zdolal Mikušku (K8 Buldogs Trenčín 7:2), na 3. mieste skončili Zaiček (BBM Malacky, v semifinále s Mikuškom 6:7) a Gubiš (v semifinále s Vágaiom 4:7)

Ďalší program: v sobotu 7.10. sú na programe MSr seniorov aj juniorov v hre č.8 v Ružomberku. O týždeň neskôr, v sobotu 14.10. bude 2. kolo Challenge tour, hra č.9, v Trenčíne a v nedeľu 15.10. 8. kolo Kanianskych biliardových hier - hráme hru č.10 a hádam aj snooker (nejaký dobrák roztrhol plátno na snookrovom stole, robíme všetko preto, aby to bolo do turnaja OK)

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

aj tento raz je o čom písať, tak sa poďme pozrieť na to, čo to bolo :-)

Extraliga, 6.kolo

Chalani z Elite na oslovili, že či by sme zápas 6. kola nepredohrali, a keďže to pasovalo aj nám, tak prečo nie. Tomáš s Michalom predstavili ambiciózny plán, ako družstvo Elite, jedného z 2 najvážnejších kandidátov na titul, poraziť – že oni dajú po 2 body a ja pridám jeden. Plán to bol teda smelý a takmer napokon aj vyšiel – jediné čo nevyšlo, bol ten jeden bod odo mňa... Ale po poriadku

Hra č.8

Michal Kubán nastúpil proti Vladovi Tarinovi, a hoci 4 hry podľa svojich slov spackal, tak ich vykompenzoval 4 čistými a napokon zápas vyhral 7:5. Ja som hral s Lukášom Kováčom a hneď v prvej hre sa začalo ukazovať, čo bude môj dnešný hlavný problém – koncovky. Nenahral som si na poslednú farebnú a druhú šancu už človek dostane v takejto situácii málokedy. Za stavu 0:2 som si zase nenahral na predposlednú farebnú, ale tu ma na chvíľku osvietilo a „televíznou“ dohrávkou som znížil (farebná bielou od mantinelu (a nebola pri jamke), ťažká farebná a čierna mantinel). Za stavu 1:3 potom nedal čiernu a nechal ju v jamke tak, že blokovala moju farebnú. Po dlhých zašívačkách, keď Lukáš poschovával aj moje gule, aby som ho nemal čím zašívať, som napokon poslednú moju farebnú dal z ruky cez mantinel. Aj ďalšiu som vyhral až na druhý, či tretí pokus, keďže som zase nedal čiernu. Za stavu 3:3 som však dal z rozstrelu iba bielu, Lukáš dohral a pridal čistú, ďalšiu hru som zase spackal – 3:6. Potom som síce znížil, ale ďalšiu šancu som už nedostal – 4:7. Tomáš Krovina hral s Jakubom Koniarom. Jakub nehral nejako extra dobre, nedal ani jednu čistú, a tak sa (ale nielen preto) naskytla šanca pre Tomáša. Viedol 6:4, Jakub však dorovnal na 6:6. Tomáš rozbíjal, spadlo mu a mohol teda hrať. Stôl bol celkom hrateľný, až na jednu guľu, ktorá bola zlepená s Jakubovou, v strede jednej zo strán dlhšieho mantinelu, asi na guľu od neho. Tomáš to 2x skúšal oddeliť, ale oba razy nejakým nemožným spôsobom prepchal bielu cez tú medzeru medzi zlepencom a mantinelom. Napokon to dopadlo tak, že nemal už čo hrať, veľmi ťažkú guľu nedal a Jakub stôl dohral – a vyhral ako sa ukázalo veľmi dôležitý zápas.

Hra č.9

Tu som hral s Jakubom ja a výsledok 9:1 by mohol naznačovať, že ma zmietol zo stola. Pravda je však taká, že som sa zmietol akurát tak sám. Nechcem si nahovárať, že by som Jakuba porazil, to tak možno 1x zo 100, pri súhre všetkých možných okolností v môj prospech a všetkých možných v jeho neprospech. Niečo z toho platilo – napr. že Jakub nehral svoju, ako sa hovorí, „A-game“, takže šanca by tu nejaká bola, lenže druhá strana rovnice predpokladov neplatila – hral síce ako-tak, ale koncovky, to bola katastrofa – veď v 5 hrách som hral deviatku, ale nedal som ani jednu – a to tam boli aj jednoduché... A tú jedinú hru, čo som vyhral, som paradoxne na deviatku ani nešiel – Jakubovi spadla s potopením čiernej aj biela. Neviem, čím to bolo, alebo je, ani som nebol nejako nervózny, aj som mal namierené a potom ruka jednoducho z ničoho nič ide inak... Michal hral s Lukášom a zápas sa pre neho vyvíjal dobre – ale majúc 6 hier sa zasekol. Lukáš otočil na 8:6 a Michal už len znížil na 7:8 a v ďalšej hre Lukáš zápas ukončil. Tomáš s Vladom hrali tiež vyrovnane, pokiaľ som videl, tak vyhrával väčšinou Vlado, ale Tomáš napokon zápas otočil a vyhral 9:7.

Hra č.10

Aj pred hrou č.10 za stavu 2:4 mi Michal s Tomášom hovoria, že náš plán je stále reálny – keď vyhráme všetky 3 hry č.10, tak sa naplní. No a chalani plán splnili – Tomáš zdolal Lukáša 8:5 a Michal Jakuba 8:4. Ja som žiaľ pokračoval v zahadzovaní koncoviek, a hoci som šance mal, nebol som ich schopný využiť, napr. 10tka napriamo za stavu 1:4, to bolo tak na zlomenie tága – to však za to nemohlo, tak prežilo... Niečo som konečne zahral až za stavu 1:7, keď som uhral 2 hry, ale v ďalšej som už šancu nedostal, Vlado zápas ukončil a po výhre 8:3 tak Elite vyhralo 5:4 a k titulu mu už zostáva zdolať len jedinú prekážku – Komárno, s ktorým sa stretne v poslednom kole v priamom súboji o titul. My máme stále reálnu šancu na 3. miesto.

 

Kompletný zápis nájdete na http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=1136&ActionID=1

 

Snooker, Yushan World open, Čína

Turnaj skončil výhrou domácej hviezdy Dinga, ktorý tak vyhral už svoj 13ty turnaj (osamostatnil sa na 6. mieste historických tabuliek od Robertsona a Selbyho, ktorý majú po 12) a poskočil na druhé miesto rebríčka. Zaujal aj jeho finálový súper Kyren Wilson – najmä štvrťfinálovou výhrou na d Markom Williamsom. Ani nie tak možno výhrou samotnou, ako spôsobom, akým ju dosiahol – Williams sa ujal vedenia 1:0 century breakom 121, ale potom už neuhral do konca zápasu ani jediný bod – Wilson zaznamenal nábehmi 102, 127, 71, 135 a 68 šnúru 503 bodov a len tesne zaostal za rekordom, ktorý drží Bingham s 547 bodmi

 

Kompletné výsledky nájdete na http://livescores.worldsnookerdata.com/Matches/Index/13971/yushan-world-open-2017

 

 

Ďalší program:

V sobotu 30.9. sú na programe ligové súťaže. Extraligové družstvo proti 1.BC Elite KAMI PROFIT Bratislava zápas predohralo (ako je popísané vyššie), druholigová rezerva bude hrať 1. kolo play off proti BK Topoľčany O týždeň neskôr v sobotu 7.10. sú na programe MSr seniorov aj juniorov v hre č.8 v Ružomberku.

Posledná úprava Pondelok, 02 Október 2017 08:31
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok