mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes119

Online : 3
Vaša IP : 54.163.221.133
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 19/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 15 Máj 2017 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

aj tentoraz bol pestrý víkend – po pár týždňoch hlavne na medzinárodnej scéne to bol ale tentoraz „domáci“ víkend – pozrime sa teda, čo sa udialo.

Slovenský pohár 3.kolo hra č.9 - LAVOS Bratislava

Ako zvyčajne som na turnaji nebol, tak len stručne. Zišlo sa 31 hráčov – keďže sa hralo v Bratislave, veľa misetnych - takých, čo inde na turnaje už chodia menej často (napr. Klobučník, Fuka, Blaško). A bolo ich „cítiť“ – najmä teda asi Milana, ktorý to evidentne hrať nezabudol :-) Boli aj dvaja hráči z Čiech – Hajdovský a Suchánek, obaja skončili na 13.-16. mieste. Zástupcu mal aj náš klub, Michal kubán ostal tesne pred bránami štvrťfinále – po 2 výhrach (Blaško 7:6, Kis 7:4), prišli 2 prehry (Klobučník 5:7, Tarina 3:6) a celkovo 9. miesto.

Štvrťfinále bolo čisto záležitosťou hráčov Komárna a Bratislavy – z vyhratej strany postúpili Koniar (1.BC Elite KAMI PROFIT), Polách (ŠBK Komárno), Klobučník a Tomáš Latika (obaja 1.BC Lavos Bratislava), z prehratej potom Tarina, Michalík (obaja 1.BC Elite KAMI PROFIT) a Petrovics s Kolesom (obaja ŠBK Komárno).

V samotnom štvrťfinále Koniar prekvapivo prehral s klubovým spoluhráčom Michalíkom 5:7, v súboji menej často na pohároch hrajúcich ale stále vynikajúcich hráčov Klobučník zdolal Petrovicsa 7:5, Polách si hladko poradil s Tarinom 7:3 a rovnakým pomerom Latika s Kolesom. Obe semfinále rozhdoli až posledné možné hry – Klobčník zdolal Michalíka 7:6, rovnako tak Polách Latiku. No a vo finále Klobučník dokonal svoju víťaznú púť po výhre 7:5 nad Poláchom. Veru, nezabudol :-)

Konmpletné výsledky nájdete na http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=1226&ActionID=4

Kanianske biliardové hry, 5. kolo

V Kanianke sme si zahrali ďalšie kolo nášho regionálneho turnaja, ktorý však presahuje hranice nášho regiónu – veď početnosť a kvalitu zabezpečujú aj borci z BB, ZH či Sebechlieb – nebolo tomu inak ani tentoraz.

Hra č.10, 12 hráčov

Keďže nás bolo 12 a mali sme chuť si zahrať, rozdelili sme sa do 2 skupín, kde sme hrali každý s každým do 4 – veď nech si riadne zahráme. Prví štyria potom postúpili do štvrťfinále, kde sa hralo jednoduché KO do 5. V 1. skupine, kde som bol aj ja, sa to vcelku slušne zamotalo – ja som mal deň blbec a po prehrách s dobre hrajúcim Babjakom 2:4 a aj Kováčom 3:4, som postúpil až zo 4. miesta – Skupinu vyhral s jednou prehrou Babjak, druhý bol o skóre Kováč, a tretí Braňo Veis, o ktorom sa hneď po prvom zápase začali šíriť zvesti, že nie je sám, ale že hrajú dvaja (toľko mal šťastia...). Aj so mnou mal, keď za stavu 3:3 som pri kombinácii na 6tku neviem ako dal hranú guľu, aj tú ktorou som ju hral a ešte aj bielu. Šťastena však na chvíľku od Braňa odišla, a on 3 gule z ruky nejako nedohral. Ale odišla len na chvíľu, potom si na Braňa pevne zasadla, a už ho nepustila :-)

V druhej skupine sa nedarilo Filipovi Foltánovi, ktorý po 2 prehrách 3:4 (s Tomčom a Jantoškom) postupoval až z tretieho miesta – práve za spomínanou dvojicou Tomčo (1. miesto o skóre) a Jantoška. Z posledného postupového miesta sa tešil Mokrý, tiež len o skóre pred debutantom na našom turnaji, Pierom z BB.

Vo štvrťfinále Babjak zdolal Hladko Mokrého 5:1, Filip Foltán Kováča 5:2, mne sa podarilo zdolať Tomča 5:0 a už opäť prítomná Šťastena sa podieľala na výhre Veisa nad Jantoškom 5:4.

V semifinále som sa zase „predviedol“ – za stavu 1:1 všetky gule, a prásk desina vedľa, aj ďalšiu hru som mohol vyhrať, v ďalšej zase vyklepal primitívnu deviatku – takto sa vyhrávať nedá – 2:5. V druhom semifinále – opäť 5:4 a áno, opäť pre Braňa :-)

O tretie miesto lepšia začal Babjak, viedol 2:1, potom som otočil na 3:2 a potom ma Peťo sfúkol zo stola – čistá a 2 dohrávky od dvojky – 5:3.

No a finále? Braňo sa s Filipom ujal vedenia 3:1, Filip otočil na 4:3 a v ďalšej hre mal výhru na dosah – deviatka však zostala úplne v jamke, Braňo dohral. Za stavu 4:4 Braňo nedal desiatku, Filip ju dal, ale do inej jamky, pričom bielu necha na mantineli v záhlví – takže mu to Braňo logicky nechal hrať. Filip nedal – a Braňo už áno – darmo, keď niekto nehrá sám, ale dvaja, inak to ani skončiť nemôže – 3x 5:4 a výhra v turnaji :-)

Snooker, 12 hráčov

V 1. zápase mať za súpera Babjaka – no, viem si predstaviť aj lepší žreb, najmä keď človek nič nehrá – takže inak to ani dopadnúť nemohlo, po v vcelku jasnej prehre som bol hneď na prehratej strane. Peťo to potom dotiahol až do finále, kde ale nestačil na Filipa Foltána, ktorý snooker hrá dobre a nie raz tu už vyhral. Mne sa podarilo na prehratej strane vyhrať 3 zápasy dostať za do zápasu o 3. miesto – ale mal som zaujímavého súpera – bol ním Piero, ktorý snooker nikdy predtým nehral – a na turnaji porazil Kováča, Jantošku (bývalý Majster Slovenska v snookri), Mokrého a Veisa. A toto je zaujímavé – nie je to prvý krát, čo keď niekto príde prvý krát k snookrovému stolu, porazí hráčov, ktorí už majú toho odohraté na snookri aj viac – čím to je? Žeby tou fascináciou snookrom? Jeho veľkosťou? Možnosťou si to skúsiť? Ja veru neviem, ale mám rovnakú skúsenosť – hneď v prvom frame, ktorý som na tomto stole odohral potom, ako nám ho do Kanianky doviezli a namontovali, som zahral nábeh 72 – a odvtedy som sa k tomu nikdy ani len nepriblížil... Späť k zápasu o 3. miesto – po červených som tesne viedol, ale potom som získal freeball na zelenú, namiesto nej som dal modrú a potom od zelenej až po ružovú a aspoň trochu radosti dnes pre mňa, po mizernom výkone v biliarde :-) Piero si však zaslúži pochvalu – na prvý krát to bolo super – a hádam to nebolo posledný krát :-)

Kompletné tabuľky po 5. kole nájdete na príslušnom mieste stránky

Ďalší program:

najbližší víkend v sobotu 20.5. bude v Ružomberku medzinárodný turnaj juniorov EEBC cup, zároveň bude v sobotu v Kanianke 3. kolo Senior cupu. O týždeň neskôr, v sobotu 27.5 budú MSr v hre č.14/1 v Trenčíne.

Posledná úprava Pondelok, 15 Máj 2017 09:45
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok