mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes143

Online : 5
Vaša IP : 3.138.138.144
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 16/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 24 Apríl 2017 00:00

Vložené 27/4

MS v snookri pokročili o ďalší level ďalej - už sú odohrané štvrťfinálové zápasy

Selby - Fu - Fu hovoril, že proti Selbymu by potreboval lepší začiatok (v prvom kole s Brecelom 1:4, v druhom s Robertsonom 1:4). Jeho zámery mu však nevyšli, pretože po 5 framoch bol stav 5:0 pre Selbyho. Prvá session skončila 6:2 a bol som zvedavý, čo sa stane v druhej, či Fu bude doťahovať - v krátkosti povedané, nemal šancu. Selby sa asi náramne dobre vyspal, lebo po breakoch 78, 52, 132, 139, 57, 143 a 65 Selby vyhral druhú session 7:1 a plánovanú tretiu ani nebolo treba - 13:3. Fu po zápase hovoril, že už hral s kade kým (Hendry, Davis, O'Sullivan, ...) - ale že toto vidieť len zriedka, že mu nezostalo nič iné, len sedieť a tíško obdivovať, čo to ten Selby robí...

O'Sullivan - Ding - po vyrovnanej prve session (4:4) O'Sullivan druhú úplne pokazil, nenahrával si, nedával ľahké gule a od stavu 5:5 takto prehral 5 framov po sebe, lebo pri Dingovi už druhé šance dostával len zriedka. Na záver session síce zahral za 5 minút 104 bodový nábeh (najrýchlejšie century doposiaľ na týchto MS) a vyhral aj prvé 2 hry ďalšej session, lenže keď Ding dostal nejakú šancu, tak vždy v podstate na jeden vysoký nábeh frame získal. Za stavu 8:11 však zažiaril opäť Ronnie - po 12 červených z čiernymi síce musel ísť na ružovú, ale len raz a keďže vyčistil celý stôl, ujal sa vedenia v súťaži o najvyšší break turnaja so 146 bodmi - bol to iba tretí takýto nábeh na MS. Ding však opäť odpovedal vysokým nábehom 87, aj v ďalšej hre dal 63, tú však uchmatol Ronnie dohrávkou za 73 bodov. Čo sa mohlo zdať ako dôležitý okamih s dopadom na Dinga však žiadny dopad nemalo - Ding zahral v nasledujúcej hre century (117 bodov) a zápas vyhral (dokopy v zápase 13 breakov 50+). Aj na tomto je vidno, že sa už proti Ronniemu, ktorého považuje za svoj idol, naučil hrať - aký je to rozdiel oproti finále Masters pred 10 rokmi, keď ho Ronnie doslova nabil 10:2 tak, že Ding odišiel s plačom... V semifinále so Selbym to bude repríza minuloročného finále, a Ding hovorí, že teraz je na tom lepšie, navyše je "man on mission" - v januári mu zomrela mama a on jej sľúbil, že urobí všetko preto, aby túto trofej raz vyhral.

Wilson - Higgins - zápas mal relatívne jasný priebeh bez nejakých zápletiek a Higgins vyhral 13:6, aj vďaka 8 nábehom nad 50 bodov (z toho 2x century), Wilson mal za celý zápas len tri

Hawkins - Maguire - Hawkins začal oveľa lepšie a viedol 5:1, vyzeralo to na hladkú záležitosť. Ale Maguire bojoval a dotiahol až na 9:9. Posledné 4 framy však vyhral Hawkins a opäť je v semifinále. Je zaujímavé, že aj keď sa mu na iných turnajoch nedarí, tak tu sa vie nejako vyhecovať - toto je už jeho štvrté semifinále za 5 rokov

Semifinále začínajú dnes poobede, keď pripravia stôl - už bude len jeden a hrá sa na 4 session, do 17 (8-8-8-9) - dnes prvý session z oboch zápasov a potom nasledujúce 2 dni vždy po 3 denne. A nedeľa-pondelok finále (8-8-8-11)

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

aj tentoraz bol opäť pestrý víkend aj týždeň a na písanie viac ako dosť - tak poďme rýchlo na to.

Extraliga, 3. kolo

Naše extraligové družstvo nastúpilo v Komárne proti obhajcovi titulu a zápas nám vôbec nevyšiel. Nastúpili sme v zložení Kubán, Krovina a Leitman – ešteže bol Peťo doma, lebo ja som išiel na Romanov memoriál do Trenčína a zápas by sme museli odložiť. Už osmičky naznačili, že to dnes asi nebude dobré, prehrali sa všetky, jedine Michal prehral tesne s Balazsom 6:7. V dobrom výkone pokračoval aj v deviatke, keď naopak najtesnejšie porazil Zola 9:8, ale keďže Tomáš a s Peťom prehrali, už po deviatkach bolo o víťazovi zápasu rozhodnuté. A desiatky už len potvrdili, že tentoraz nebolo o čom – celkovo 1:8.

 

Roman Havier memoriál, Trenčín, 36 hráčov a hráčok

Veru, 10 rokov bez Romana – najradšej by som bol, keby takýto turnaj nebol – samozrejme, že tým nemyslím, aby sa turnaj na Romanovu pamiatku neorganizoval, myslel som na to, že aby na taký turnaj nebol dôvod – teda aby bol Roman medzi nami... Čo však narobíme? Takto si aspoň nášho kamaráta a spoluhráča uctíme a pripomenieme. A urobili sme tak na úrovni – či už športovej, ale hlavne organizačnej a myšlienkovej – do myšlienkovej zahrňujem video, o ktoré sa postaral Martin Tomša a hlavne zbierku, do ktorej sa hráči zapojili. Celkom vyniesla 125 EUR a aj ich veľmi rád odovzdám Romanovej manželke Evke. Už som s ňou bol v kontakte, bola veľmi prekvapená, toto nečakala a všetkým veľmi pekne ďakuje.

Čo sa týka športovej časti, turnaj sa hral v skupinách po 4 hráčov, každý s každým do 3, pričom všetci postúpili ďalej, výsledky sa použili na nasadzovanie do pavúka, ktorý sa potom hral 2KO skrátené od 8. Keďže ja som mal ešte inú akciu doobeda , prišiel som až o 14:00 a stihol odohrať 2 zápasy – 3:2 so Zaičekom a 3:1 s Mažárim, posledný s Mrvom bol skontumovaný.

V pavúku som hral prvý zápas s Psotom – do stavu 4:4 som hral mizerne, kazil som koncovky a Petrovi nebolo podávať veľa gulí na takýto stav. Keďže mi nejako nešlo, tak som skúšal zašívať – jááj, ale to by som musel hrať proti niekomu inému, chvíľami mi pripadalo, že Peter má v rukách nie tágo, ale nejakú kúzelnícku palicu a ja som na školení čarodejov – ako klobúk dole, Peter, mal som zážitok z tých všelijakých oblúkov a z čoho si dokázal vykorčuľovať. Keď sa budem chcieť podučiť v tejto oblasti, dúfam, že ma neodmietneš :-) Zápas som nejako vyhral 6:4. Ale ani v ďalšom proti ďalšiemu domácemu Petrovi, tentoraz Mikuškovi, sa mi nedarilo podľa predstáv, ale nejako som sa držal do stavu 4:4. Potom však Peter zahral televíznu dohrávku (ktorú by sa nehanbili pustiť ani v televízii), ťažký stôl, ale krásne vyriešený a potom som zase spackal koncovku a ocitol som sa na B-strane pavúka. Prvý zápas Vaňousom (CZ, Pardubice) som zase nezačal nejako extra dobre, ale potom sa to zrazu vo mne preplo, a začalo mi ísť. Tento zápas som vyhral 6:2, potom som porazil ďalšieho hráča Pardubíc Brancuského 6:1. Potom ďalší domáci hráčm, už tretí a tretí Peter, tentoraz Minárik, s tým mi išlo asi najviac, stačilo pár Peťových chýb a bolo 6:0 (prepáč Peťo). No a potom Milan Mrva – zápas sa však presunul na nedeľu, tak som sa šiel na to domov vyspať. Ale vyspal som sa asi zle, alebo málo – lebo som hral úplne mizerne, opäť pokazené koncovky, ktoré sa nie že dali dohrať, ale nedali sa pokaziť. Keď však mne nejde, tak dokážem pokaziť aj nepokaziteľné a pri hráčoch, ako je Milan, si to jednoducho nemôžete dovoliť – lebo druhá šanca už nepríde. Celkovo som skončil na 13.-16. mieste. Toľko z môjho uhla pohľadu.

Turnaj bol inak veľmi zaujímavý – zaujala myslím najmä pani Žalmanová, ktorá porážala jedného súpera za druhým, a nie len tak hocikoho – na B stranu poslala napr. aj Krommela (6:4), Sedmíka (6:3) či Barana (6:2) – kto sleduje seniorský biliard vie, že to sú poprední seniori u nás. No a tieto výsledky pani Žalmanovej zabezpečili postup do štvrťfinále z vyhratej strany. Spolu s ňou ešte postúpili domáci Čupalka (po výhre nad Holakovským 6:5), Potaš (s Mikuškom 6:0) a Lisík (s Tomčom 6:4).

Z prehratej strany postúpili Mrva (po výhre na Mikuškom 6:3), Holakovský (s Antoškom 6:4, ak som dobre videl, tak Vlado viedol 4:1), Brana, ktorý zdolal Bobolu 6:3 a aj Tomčo (ktorý hráva 2. ligu za našu rezervu), ktorý zdolal Sadloňa 6:4.

Vo švrťfinále sa víťazná púť pani Žalmanovej skončila – zastavil ju práve Tomčo, ktorý vyhral 7:4. Zaujímavé je, že sa nedarilo hráčom, ktorý postúpili z vyhratej strany – Potaš prehral s Holakovským rovnako 4:7, a prehral aj Čupalka s Mrvom 1:7. Jediný z vyhratej strany, ktorý postúpil, bol Lisík, ktorý zdolal Barana 7:6. V semifinále Tomčo prehral s Lisíkom 4:7 a Mrva zdolal Holakovského 7:2, a Milan sa nezastavil ani vo finále, keď vyhral s Lisíkom 7:5.

Ešte raz ďakujem, ktorý sa pričinili o vydarený turnaj s motívom spomienky na nášho dobrého kamaráta!

 

Kompletné výsledky nájdete na http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=1217&ActionID=4

 

Majstrovstvá sveta v snookri, Crucible Theatre, Sheffield, UK

Majstrovstvá sveta sú už v plnom prúde, výsledky prvého kola som podopĺňal priebežne, takže prejdeme rovno na druhé kolo – starý spravodaj zatiaľ nechám pod týmto, ak si to niekto ešte nestihol prečítať.

2. kolo

Selby - Xiao Guodong – zápas je rozohraný, Selby vedie 10:6, potom ako jasne vyhral prvú session 6:2 a druhá bola vyrovnaná 4:4. Doplnené 10 minút po publikácii - poobedná session mala rýchly spád - Selby vyhral 3 potrebné framy v najkratšom možnom čase a vyhral 13:6.

Neil Robertson - Marco Fu – toto je zatiaľ výborný zápas, ktorý lepšie začal Robertson a ujal sa vedenia 4:1. Lenže Fu vyrovnal na 4:4 po prvej session. A v druhej nikto neviedol o viac ako 1 bod a skončila tiež 4:4, pričom úroveň hry je veľmi vysoká, väčšinou sa rozhodne po jednom vysokom nábehu. Napokon vyhral Fu 13:11 - a na rozdiel od môjho názoru obaja hovorili, že hrali zle...

Shaun Murphy - Ronnie O'Sullivan – Ronnie výborne začal a vyhral prvú session 6:2, a hoci sa Murphy snažil, v podstate len udržiaval ten rozdiel, napokon Ronnie vyhral 13:7

Liang Wenbo - Ding Junhui – tento zápas nám ukázal, o čom asi bude snooker o pár rokov – dvaja čínsky hráči, hrajúci jeden vysoký nábeh za druhým – Liang tahral celkovo 12 nábehov s viac ako 50 bodmi (z toho jedno century break), Ding ďalších 10 (3 century breaky). A hoci Ding výborne začal a viedol 6:2 a potom aj 9:6, zrazu prehrával 9:10 a potom aj 11:12. Napokon však predsa len dokázal, hlavne vďaka svojím väčším skúsenostiam zápas otočiť a vyhrať 13:12

Stuart Bingham - Kyren Wilson – zaujímvý zápas v tom zmysle, že Bingham zahral viac bodov, schoval viac gulí, mal vyššiu úspešnosť schovávania gulí aj vyšší najvyšší break – napriek tomu však prehral 10:13. Jediný podstatný lepší ukazovateľ mal Wilson v hre na istotu.

Mark Allen - John Higgins – tiež zaujímavý zápas, Allen zahral 11 breakov 50+, ale napokon vyhral len 9 framov – lebo v jednom zahral break 70. ale Higgins odpovedal 72 bodovým nábehom, v ďalšom 58, ale Higgins odpovedal 63 bodovou dohrávkou. Nie nadarmo má prezývky Čarodejník z Wishaw – práve kvôli takýmto dohrávkam a „krádežiam“ framov. Higgins napokon vyhral 13:9, hoci sám mal len 7 breakov nad 50

Barry Hawkins - Graeme Dott – rozohrané, po druhej session vediet Hawkins 10:6. Doplnené 10 minút po publikácii - poobedná session mala rýchly spád - Hawkins vyhral 3 potrebné framy v najkratšom možnom čase a vyhral 13:6.

Stephen MaguireRory McLeod – toto sa asi dalo čakať, McLeod po vyradení Trumpa toho veľa neukázal a Maguire vyhral v zápase hranom v podstate na 3 session už po druhej, keď po 16 framoch bolo 13:3

 

Ďalší program:

najbližší víkend 29.-30.4. je Best of East v Budapešti. O týždeň neskôr v sobotu 6.5. je na programe 3. kolo nižších ligových súťaží – naša rezerva hrá doma s BK Žiarčan Žiar na Hronom.

Posledná úprava Štvrtok, 27 Apríl 2017 12:27
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok