mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes254

Online : 15
Vaša IP : 18.226.150.175
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 03/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 23 Január 2017 00:00

Vložené 6/2/2017

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

nestíham ani nič* (za hviezdičku môžete doplniť ľubovoľné slovo podľa vlastného obľúbeného slovníka), takže dnes len krátko.

2. liga, 1. kolo

Naša vynovená rezerva hrala vonku s družstvom Statkári Ružomberok. Prečo vynovená? Nuž, do zostavy pribudli Jano Tomčo a najmä naša dlhoročná extraligová opora Peťo Leitman, ktorý si povedal, že si chce zahrať bez stresu a obáv o výsledok - inak aj ja by som rád, o rok sa vymeníme :-)

A zmeny priniesli ovocie - Jančimu sa síce nedarilo a prehral oba svoje zápasy, aj Vlado Pastucha prehral svoj jeden, ale Peťo všetky svoje 3 hladko vyhral, a keďže všetky svoje 3 vyhral aj Filip Foltán (síce o poznanie tesnejšie, ale predsa), chalani sa mohli tešiť z výhry 6:3. A my s nimi :-)

Snooker, German Masters

No a tešiť sa mohol aj Anthony Hamilton - kto by sa netešil z prvého vyhraného bodovaného turnaja po 26 rokoch profi kariéry? Veru, toľko mu to trvalo - a to pritom nie je žiadny poslabší hráč, 2x už bol aj vo finále turnaja - ale naposledy pred 15 rokmi, keď s Markom Williamsom viedol 8:5 a prehral 8:9. A keď už aj Ronnie O'Sullivan povie, že sa s Anthonym ťažko trénuje, lebo keď sa dostane na stôl, tak hrá jeden century break za druhým (v súťažných zápasoch ich zahral vyše 250), alebo keď sa mnoho hráčov zhodne na tom, že práve on je najlepší hráč, ktorý ale nikdy nevyhral žiadny titul - no, toto teda už neplatí :-)

Aj keď to zo začiatku vyzeralo, že to ešte platiť bude - Ali Carter totiž viedol 5:2 a mal šancu, kombináciu však nedal a Hamilton prvú session dotiahol na 5:3. No a večer prehral len jediný frame, keď sa mu za stavu 8:5 pripomenul zápas Williamsom. V ďalšej hre to už asi pustil z hlavy a frame a aj zápas vyhral. Potešení boli aj jeho rodičia, ktorí sa boli prvý krát v tejto sezóne pozrieť na turnaj, a samozrejme aj Hamilton, ktorému k poteche určite pridala aj jeho najvyššia kariérna výhra 80000 EUR.

Ďalší program:

v nedeľu 12.2. je na programe Junior cup, 1.kolo hra č.9 v Prešove, v nedeľu 12.2. u nás v Kanianke 2. kolo Kanianskych biliardových hier - hráme hru č.10 a snooker. O týždeň neskôr, v sobotu 18.1. v Trenčíne, je na programe 1. kolo Senior cupu, hrá sa hra č.9

 

Vložené 30/1/2017

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

dnes len takto stručne, aj keď víkend bol vcelku bohatý. My sme si extraligový zápas s Trenčínom predohrali, ale ostatné sa v sobotu hrali - žreb zviedol proti sebe prvé štyri družstvá minulej sezóny proti družstvám zo spodnej časti tabuľky a nováčikom - a nič prekvapivé sa neudialo - majstrovstvé Komárno nedalo šancu nováčikovi z Bystrice (9:0), len o kúsok lepšie dopadol ďalší nováčik Alpia Martin, ktorý prehral s 1.BC Elite KAMI PROFIT Bratislava vonku 1:8, a vyhral ja Prešov s Arénou Ružomberok 6:3.

V nedeľu sa hrali 2 kvalifikačné zápasy - medzi Kubánom a Tomášom Latikom a miesto v reprezentácii na blížiaci sa Federal cup, a medzi Krovinom a Kolesom na tohtoročné ME. Oba zápasy boli vyrovnané natoľko, že sa v nich nerozhodlo v plánovaných 4 setoch (hra č.14/1, č.8, č.9 a č.10) a musela sa hrať ešte jedna rozhodujúca hra č.9. V zápase o Federal cup sa tešil Michal Kubán - ktorý síce prehral prvé 2 disciplíny, ale napokon napriek chorobe a po 8 hodinách hry sa tešil z miestenky on. A na ME sa kvalifikoval Balzs Koles, ktory v rozhodujúcej hre č.9 otočil z 1:4 až na konečných 9:4.

Ešte v skratke zo zahraničia - na populárnom Derby City Classics vyhral All around titul (sčítajú sa výsledky vo všetkých disciplínach) Dennis Orcollo - a tak trochu zaujímavým spôsobom. Na to aby vyhral celkovo, potreboval postúpiť do finále hry č.9. Na DCC sa hrá 2KO tak, že keď hráč prvý krát prehrá, môže si kúpiť druhé miesto do pavúka. A každé ďalšie kolo sa losuje nanovo. Takže čiste náhodou sa môžu dvaja hráči stretnúť v prvom aj druhom aj treťom kole. Alebo na konci zostanú v pavúku 3 hráči - čo bol aj tento prípad. A jeden má logicky WO do finále - no a šťastie sa usmialo práve na Orcolla, a Thorpeho, ktorý tým pádom skončil druhý,  mohlo aj poraziť... A že prečo? Nuž víťaz berie 20000 dolárov a druhý sa mi vidí, že len 3000 a tretí (Bustamante) 2000 USD.

Toľko na dnes, pekný týždeň

Ešte ďalší program:

V sobotu 4.2. je na programe 1. kolo nižších súťaží – naša rezerva cestuje do Ružomberka, kde nastúpi proti miestnym Statkárom. O týždeň neskôr, v nedeľu 12.2. je na programe Junior cup, 1.kolo hra č.9 v Prešove, v nedeľu 12.2. u nás v Kanianke 2. kolo Kanianskych biliardových hier - hráme hru č.10 a snooker.

 

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

no, sezóna sa teda rozbehla – v sobotu 1. kolo Slovenského pohára a pre nás v nedeľu dupľa v podobe predohrávky 1. extraligového kola. A samozrejme sa skončilo snookrové Masters – nie to naše, ale to ozajstné :-)

Slovenský pohár, 1. kolo, Trenčín, 47 hráčov

Ako to už býva, na 1. kole pohára veľa hráčov – uvidíme, ako to pôjde ďalej. Konkurencia tentoraz spestrená (a hlavne zvýšená) hráčmi z Čiech – konkrétne prišli Onderek a Hajdovský, z našich sa po dlhej dobe objavil na turnaji Petrovics. No a keďže títo hráči v rebríčku nie sú, boli nenasadení a žreb, ten si vie vybrať miesto, kam ich uložiť... A tak už v 3. kole sa stretli Polách-Petrovics – vyhral Zoli 6:5, a Koniar s Hajdovským ešte o kolo skôr, pričom vyhral Hajdovský 6:4. A tak hneď dvaja hráči našej špičky išli z prehratej strany – postúpiť sa podarilo obom, pričom Polách otáčal proti nášmu Krovinovi už z 2:5. A tak do 16tky postúpil aspoň Kubán, po výhre nad Tomášom Latikom 6:4.

V 16tke sa žiadne veľké prekvapenia nekonali – zato v štvrťfinále jedno veľké áno – to keď Zdenko Lisík hladko zdolal Polácha 7:3. Rovnakým pomerom Petrovics zdolal Michálika, Štofko zdolal Joja Lisíka 7:2 a rovnakým pomerom Koniar Ondereka. Aj semifinále boli jednoznačné – Koniar Zdolal Štofka 7:0, Petrovics Lisíka 7:2. Finále bolo trošku vyrovnanejšie, ale napokon sa z výhry tešil Koniar po výhre 7:4

Kompletné výsledky nájdete na:

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=1141&ActionID=4

Extraliga, predohrávka 1. kolo

Vďaka ústretovosti hráčov z Trenčína sme si mohli ligové kolo predohrať – ďakujeme za ochotu.

V hre č.8 nám to veľmi nevyšlo. Tomáš Krovina sa s Peťom Mikuškom dosť trápil, napokon však predsa len vyhral 7:5 – za zmienku stojí záverečná čierna guľa, keď sa nedala nikde hrať, iba žeby od dvoch mantinelov – Tomáš zahlásil a guľa presne do stredu jamky. My s Michalom sme už dopadli horšie. Michal proti Richardovi Husákovi zle začal a veľa prehrával, potom síce dotiahol na 6:6, ale predsa len prehral. Ja som dopadol v zápase s Martinom Kuníkom podobne, ale s opačným priebehom. Vyhrával som 4:0, potom 4:3, opäť som odskočil na 6:3, ale potom som sa (ako vždy nechtiac) prepol do módu, keď pokazím, aj čo sa nedá. Za stavu 6:3 Martinovi zostala už len čierna, na nie veľmi výhodnom mieste, z hocikade na stole bola ťažká – ale ja som sa rozhodol skúsiť ťažšiu farebnú, ktorú som nedal, ale dal som bielu... V ďalšej hre som mal 2 farebné, potreboval som si stiahnuť cez celý stôl, s hrabľami som však bielu trafil tak, že moju farebnú preskočila. Až potom som si uvedomil, že by som sa tam v kľude dostal aj bez hrablí... Hrable ma natoľko vytočili, že v ďalšej hre som si ich nezobral, naťahujúc sa ako na škripci som dal slabú a zbytočne som sa na otvorenom stole zašil, čo ma stálo ďalšiu hru. A za stavu 6:6 som si dobre nenahral na otvorenom stole – a Martin potom dohral ťažký stôl, najmä posledná farebná bola perfektná. A tak 6:7 a 1:2 po osmičkách...

Hra č.9 nám vyšla oveľa lepšie. Ja som síce striedal dobrú hru s katastrofálnymi chybami a tak bolo zase zo 6:2 len 7:6, ale napokon som predsa len nejako zápas s Peťom vyhral 9:6. Tomáš hral výborne a zdolal Richarda 9:3, Michal tiež s prehľadom porazil Martina 9:5. Po hre č.9 tak bolo už veselších a sľubných 4:2 pre nás.

V hre č.10 som začal výborne a po pár vydarených dohrávkach som viedol 5:1. A bác – zase to prišlo, zvyšok zápasu som nebol schopný dať 2 gule po sebe. A výsledok? 5:8... Našťastie Michal s Peťom (8:2) aj Tomáš s Martinom (8:1) hladko vyhrali a tak sme sa mohli tešiť z úspešného vstupu do tohto ročníka po výhre 6:3

 

Snooker – Masters, Londýn

V podstate sa to dalo čakať, ale aj sám Ronnie O’Sullivan po rekordnej 7 výhre na Masters povedal, že nikdy sa necítil taký poraziteľný ako tentokrát. A treba mu dať za pravdu – svoji geniálnu hru predviedol len v zábleskoch – hlavne sa mu to podarilo vo výbornom zápase s Marcom Fu v semifinále, keď mu nevadila ani výmeny špičky po 3. frame. Inak hral ale skôr priemerne – napriek tomu už celkovo 7. výhra na Masters a celkom 17. na podujatiach Triiple crown (UK, Masters a Majstrovstvá sveta) – už len jeden za rekordom Hendryho (18

 

Ďalší program:

V sobotu 28.1. je na programe 1. kolo Extraligy – my už teda máme odohrané. O týždeň neskôr, 4.2. je na programe 1. kolo nižších súťaží – naša rezerva cestuje do Ružomberka, kde nastúpi proti miestnym Statkárom.

Posledná úprava Pondelok, 06 Február 2017 13:48
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok