mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes85

Online : 2
Vaša IP : 18.232.88.17
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 02/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 16 Január 2017 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tak, a po (biliardovom) oddychu nám pomaličky začína nová biliardová sezóna. Teda aspoň na regionálnej úrovni, na celoslovenskej až o týždeň. Ale celosvetová už začala – Snooker Masters :-)

 

Kanianske biliardové hry, 1. kolo

Hra č.9, 12 hráčov

No aká zostava sa u nás vyskytla? Vďaka posádke z Bystrice bola kvalita zaručená a tak sme si schuti zahrali, aj dobre porozprávali, skrátka bolo fajn. Veru sa mi ani nesnívalo, že sa uvidím po rokoch s Michalom Rybom, alebo že k nám zavíta Vojto Zemko, či Karol Václavek – s tým so hral prvý zápas hádam už pred vyše 20 rokmi...

Rozdelili sme sa do skupín po 6, pričom prví štyria postupovali do štvrťfinále. Zatiľčo v skupine, v ktorej som bol ja sa nič zváštne nedialo – myslím to tak, že víťaz (Peťo Leitman) mal bilanciu 5 výhier, 0 prehier, druhý (ja) 4 výhry a 1 prehru (inak ani s odstupom jedného dňa nechápem, ako Peťo zapísal za stavu 3:3 a majúc 2 chyby zášivku, z ktorej som ja nevidel východisko, nuž ale Peťo ho našiel), tretí (Vlado Štubňa) mal 3 výhry a 2 prehry, štvrtý (Karol Václavek) 2 výhry a 3 prehry – čiže taká normálna tabuľka. To druhá skupina bola o inom, dokonca sa tak zamotala, že keby v poslednom zápase Mišo Ryba prehral s pánom Hromádkom, tak by malo 5 hráčov 3 výhry a 2 prehry. Viete si predstaviť, že by zo 6 člennej skupiny, pri 4 postupujúcich nepostúpil niekto s 3 výhrami? Túto štatistickú anomáliu najhrubšieho zrna si veru predstaviť neviem, a asi ani Mišo, lebo radšej vyhral – a tým teda aj vyhral skupinu a p. Hromádku odsunul na nepostupové 5. miesto. Na 2. až 4. mieste sa postupne zoradili (ako inak, s 3 výhrami a 2 prehrami) Vojto Zemko, Filip Foltán a Martin Kis.

Vo štvrťfinále Leitman porazil Kisa 6:4, podobne aj ja Filipa Foltána, hoci som zo začiatku prehrával, a Filip má trápil pestrou kombinačnou hrou :-) V Bystrickom derby nedal Zemko šancu Štubňovi a vyhral 6:1. Najvyrovnanejší bol zápas Václavka s Rybom – Michal viedol a za stavu 5:4 mal šancu zápas ukončiť, šancu nevyužil a Karol napokon zápas otočil. V semifinále Zemko porazil Leitmana 6:4 a finále bolo napokon bez domáceho zastúpenia – v semifinále s Václavkom na mňa došlo niečo, čo sa mi z ničoho nič stane (v poslednej dobe celkom často), a neviem, ako z toho von – nedávam ani najjednoduchšie gule, neviem dokončiť otvorený stôl – a tak po chvíli bolo 1:5. Potom som síce znížil na 3:5 a po sérii pekných gulí, keď to už vyzeralo, že by som mohol niečo so zápasom ešte urobiť – šup, vyklepaná deviatka, ktorú som nech v jamke... Ale zase aby som Karolo nekrivdil, hral pekne a potvrdil to aj vo finále, kde dlho vzdoroval Vojtovi, ale napokon predsa len podľahol 4:6. O 3. miesto sme nehrali, Peťo už musel cestovať za prácou.

Ešte raz dík, že ste prišli všetci a urobili z toho hodnotný turnaj – dúfam, že prídete aj na budúce.

Snooker, 11 hráčov

Tu mi nejako pamäť neslúži, tak si len výsledky – turnaj vyhral Filip Foltán, vo finále porazil mňa – ešte myslím po zelenj to bolo len o pár bodíkov, ale potom bum-bum-bum (hnedá, modrá, ružová) a bolo vymaľované :-)

Tretí skončil Vlado Štubňa, ktorému ten snooker ide – minule vyhral, teraz 3. miesto. Štrvrtý bol Jano Tomčo

 

Tabuľky oboch disciplín nájdete na príslušnom mieste – logicky sú po 1. kole rovnaké, ako výsledky 1. kola :-)

 

Snooker – Masters, Londýn

16 najlepších svetových hráčov včera začalo populárny Masters v Londýne, v populárnej Ally-pally (Alexandra pallace). Včera hral obhajca víťazstva a miláčik publika Ronnie O’Sullivan a takmer aj posledný. Za stavu 4:5 totiž Wenbovi stačilo dohrať stôl (farebné) a vyhral by – všetko podával, aj na čiernu si nahral, ale tú vyklepal a nechal je priamo pre jamkou. A ako to už býva – keď súpera, najmä takého, ako je Ronnie, nedorazíš, tak toho netreba 2x ponúkať – v rozhodujúcej hre zahral Ronnie 121 bodový nábeh a zápas vyhral. Na tlačovke aj hovoril, že už mal byť na ceste dompv, a že mu je Wenba aj trochu ľúto – a však sa nie je čo diviť, sú už dlhšie tréningoví partneri. V druhom zápase ďalší Číňan Ding pretrhol 5 ročnú šnúru prehier v 1. kole na Masters, keď zdolal Wilsona 6:3

 

Ďalší program:

V sobotu 21.1. bude 1. kolo Slovenského pohára v Trenčíne spojené s otvorením sezóny 2017. O týždeň neskôr v sobotu 28.1. je na programe 1. kolo Extraligy – družstvo BK Kanianka hrá proti K8 Buldogs Trenčín – v každom prípade v Trenčíne, kde momentálne hrávame svoje domáce zápasy.

 

 

Posledná úprava Pondelok, 16 Január 2017 14:46
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok