mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes145

Online : 2
Vaša IP : 3.235.139.122
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 16/2016
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 25 Apríl 2016 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

čo sa to v posledných týždňoch deje? Minimálne posledné 3 sú biliardovo aj snookrovo nabité – lenže ja, ako je to v poslednej dobe zvykom, nemám času nejako nazvyš :-( Takže len tak krátko

 

Slovenský pohár, 4. kolo, hra č.9,  Trenčín, 33 hráčov

Na turnaji sme mali až trojnásobné zastúpenie – Peťo Leitman je doma, tak išiel na turnaj aj on. Hoci netrénuje, dotiahol to celkom ďaleko, až do zápasu o postup do štvrťfinále – tam prehral s Poláchom 2:6 a predtým na vyhratej strane s Koniarom 6:7. Podobne dopadol Michal Kubán – na vyhratej strane prehral s Koniarom 4:7 a potom na prehratej s Mrvom 4:6, hoci mal veľkú šancu vyrovnať na 5:5 – lenže ľahkú sedmičku bez potreby nahrávanie na deviatku nedal. Mimochodom, v prvom kole Mrvu porazil – a ako sa ukázalo neskôr, bol jediný, kto Milana v ten deň porazil. Tomáš Krovina to dotiahol o kúsok ďalej – so štvrťfinále, kam sa dostal po hladkých 3 výhrach s celkovým skóre 21:3. Lenže štvrťfinále mu vôbec nevyšlo – s Poláchom prehral 0:7. V ďalších štvrťfinále Koniar so šťastím porazil Kováča 7:6 (za stavu 6:6 podla Kováčovi s osmičkou aj biela), Mrva jasne zdolal Husáka 7:1 a Domján tesne 7:6 Pindiaka. V semfinále Mrva zdolal Koniara 7:6 a Polách Domjána 7:4. No a vo finále Mrva zakončil svoju dlhú púť za celkovým víťazstvom po prehre v prvom kole výhrou 7:5.

 

Viac nájdete na:

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=906&ActionID=4

 

4. kolo Extraligy, predohrávka

Prešovčania nás poprosili o ligovú predohrávku, keďže v stanovenom termíne sa im nedalo – nám sa po drobných synchronizačných opatreniach podarilo ich žiadosti vyhovieť. A tak sme sa v nedeľu zišli v Trenčíne, kde momentálne hrávame domáce zápasy.

Hra č.8

Michal do tohto zápasu v lige vyhral všetky svoje zápasy – ale hneď v osmičke prišla skúška ohňom – víťaz  Slovenského pohára z dňa predtým, Milan Mrva. Napriek tomu, že Michal sa zo začiatku držal, napokon z toho bola pomerne jednoznačná prehra 3:7. To ostatné zápasy sa vyvíjali od začiatku jednoznačne – Tomáš Krovina viedol s Paľom Šoltisom už 5:0. Paľo sa však prebudil a zatlačil, dotiahol až na 4:5. Tomáš však vybojoval ďalšiu hru a potom zápas zakončil v pomere 7:4. Ja s Vojtom Štofkom som začal katastrofálne – v prvej hre som nedal primitívnu čiernu, ktorá bola si najľahšia zo všetkých 7 gulí, čo som hral, v druhej som pokazil ľahkú dohrávku, v 3. hre som zasa nedal ľahkú čiernu – 0:3 a nervy v háji. Potom som sa predsa len trošku prebral a keď som dostal za stavu 2:4 šancu, chytil som sa jej – dohral som a pridal 2 čisté – 5:4 pre mňa. Potom bolo 5:5, a keď som v ďalšej hre som nevyužil 2 jasné šance na dohratie, tak som myslel, že je koniec – ale dostal som aj tretiu a tú som využil. V ďalšej hre som sa vysústredil, lebo ďalšia šanca by už prísť nemusela a čistou hrou som zápas dohral – aj keď na posledné 2 farebné gule som si nenahral – dať sa mi ich však podarilo a našťastie čierna už bola ľahučká – 7:5 a 2:1 pre nás.

Hra č.9

Ja som hral s Milanom a ujal som sa vedenia 2:0. Potom však na mňa prišla hrozná kríza, ktorá už nepominula do konca dňa – charakteristická tým, že som nebol schopný dokončiť ani úplne najjednoduchšie dohrávky. Najhoršie na tomto mojo stave bolo, že prišli vždy nečakane, dal som pár pekných, aj ťažších gulí a potom šup, primitívna chyba. Po čase sa mi prispôsobil aj Milan a tak sa v zápase nebolo veľmi na čo pozerať – Milan sa napokon predsa len prebudil prvý a vyhral 9:6. Horšie bolo (teda pre nás), že v zápase predtým zrušil Michalovi čaro neporaziteľnosti, a Michal sa tiež viezol na na zlej vlne – výsledkom bola prehra 5:9 s Paľom. V hre nás udržal víťazstvom 9:6 nad Vojtom Tomáš – po deviatkach teda 3:3.

Hra č.10

Na výhru sme potrebovali 2 body. Lenže ja som nebol schopný dohrať ani úplné jednoduché veci, nedal som 3 desiatky, dve ľahké deviatky, deviatku s bielou – pár krát som myslel, že budem musieť kúpiť nové tágo, lebo to staré malo na mále. V tomto smere som sa síce ovládol, ale herne nie a tak som sa nezmohol na takmer žadny odpoer a prehral som 3:8. Rovnakým pomerom vyhral Tomáš s Milanom a tak bolo 4:4. Rozhodujúci zápas hrali Michal s Marekom Geregom, ktorý vystriedal Vojta. Za stavu 6:6 Michal prinútil Mareka k 2 faulom a aj tretí raz ho dobre zašil (aj keď biela takmer padla do jamky), ale Marek sa zo situácie dostal. Potom Michal takmer výborne zašil, ale biela sa došuchtala do jamky. Marek ťažký stôl s guľou z ruky dohral. Za stavu 7:6 sa Michal dostal na stôl, ale dostal sa z pozície, musel hrať ťažkú deviatku, ktorú dal, ale desiatku nie. Nenechal ju síce hrateľnú, ale Marek, zrejme si vedomý, že on môže, ale Michal musí, skúsil dlhý mantinel a trafil ho presne do stredu jamky – takže 6:8 a 4:5 pre Prešov.

No čo už, keď majú deň blbec dvaja hráči, je to ťažké – výhrou sme si už prakticky vzhľadom na situáciu v tabuľke mohli zabezpečiť medailu, takto sme to poriadne zamotali a budeme musieť ešze tuho bojovať.

 

 

Kanianske biliardové hry, 4. kolo

Hra č.9

Po dlhej dobe pekná účasť, 14 hráčov, po x rokoch sa zjavil Štefan Gurtler a rozhodne teda nebol do počtu – pri početnej a aj kvalitnej účasti to dotiahol na 4. miesto. Tretí bol Peťo Leitman, ktorý využil pobyt doma aj na domáci turnaj :-) Finále obstarali Filip Foltán a s Braňom Veisom – a práve Braňo mal v nedeľu svoj deň a turnaj vyhral – finálový výsledok číselne neviem, ale predchádzajúce zápasy (5:1 s Leitmanom!, 5:2, 5:0 a 5:1) svedčia o tom, že to nebola náhoda.

Snooker

Finálová zostava rovnaké, ale výsledok opačný – vyhral Filip Foltán s Braňom Veisom, na 3. mieste skončil Jojo Jantoška

 

Kompletné tabuľky oboch disciplín nájdete na príslušnom mieste našej stránky. Ďaukujem hráčom z ďalekých končín, že ku nám došli – najmä hojnému bystrickému zastúpeniu – dúfam, že prídete aj na budúce, hoci sa tentkrát nedarilo.

 

 

Majstrovstvá sveta v snookri, Crucible, Sheffield, UK

Na Majstrovstvách je zatiaľ odohrané 1. kolo a niečo z druhého. Okrem už minule spomínaných prekvapení sa v 1. kole zrodili aj ďalšie – vypadol Robertson po prehre 6:10 s Holtom, White s Bairdom 7:10, či Perry s Wilsonom 9:10. Prehra Goulda s Dingom sa asi za veľké prekvapenie považovať nedá, aj keď Gould bol nasadený a Ding kvalifikant.

V 2. kole bol celkom veľký škandál po zápase Cartera s McManusom, ktoré Carter prehral 11:13 a po zápase vinil z prehry najmä stôl, kde jeden mantinel prapodivne odráža (urýchľuje) gule – cez midsession hovoril, že ho asi od zlosti rozbije a ani po zápase si servítku pred ústa nedával... Holt nenadviazal na výkon z prvého kola a Markovi Williamsovi veľký odpor nekládol (13:8), zato Baird Selbyho potrápil dostatočne, ale napokon prehral 11:13. Marco Fu nemal väčšie problémy s McGillom, ktorého porazil 13:9.

V rozohratých zápasoch Higgins vedie s Waldenom 10:6, Hawkins aj po druhej session vedie s O’Sullivanom (9:7), Wilson viedol s Allenom 11:5, ale momentálne je už 11:9, Ding vedie s Trumpom 12:8 – čo by bolo vzhľadom na tohtoročnú formu už asi prekvapenie. Uvidíme, ako to dnes celé dopadne a kto bude tvoriť elitnú osmičku.

 

Ďalší program:

V sobotu 30.4. sú na programe ligové súťaže – my sme si teda Extraligový zápas predohrali a rezerva BK Kanianka „B“ hrá vonku proti K8 Trench Town Trenčín. O týždeň neskôr v sobotu 7.mája sú na programe obľúbené MSr v hre dvojíc, opäť v Trenčíne.

 

 

Posledná úprava Pondelok, 25 Apríl 2016 14:51
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok