mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes143

Online : 5
Vaša IP : 3.149.251.155
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 11/2016
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 21 Marec 2016 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

víkend bol opäť v znamení biliardu, teda aspoň pre mňa – po dlhej dobe to bol pre mňa „dvojboj“: v sobotu liga, v nedeľu turnaj.

 

Extraliga, 3. kolo, BK Kanianka – K8 Buldogs Trenčín

Po 2 kolách sme mali 2 výhry – pochopiteľne, že v súboji s nováčikom sme chceli aj tretie, lenže družstvo Buldogs si u nás získalo značný rešpekt výhrou nad obhajcom bronzu z minulého roka, Prešovom. Navyše, hrali sme v Trenčíne, kde sú doma práve Buldogs – takže sa dal čakať vyrovnaný zápas.

A veru aj bol – osmičky sme tradične začali zle, keď sme všetci zo začiatku prehrávali. Come back man Michal opäť raz po zaspatom začiatku zapol na vyšší stupeň a vyhral s Peťom Mikuškom 7:3. Otočiť zápas sa podarilo aj Tomášovi Krovinovi s Ferom Balcárom, napokon vyhral 7:5. Mne s Richardom Husákom sa to podarilo len čiastočne – zo stavu 2:4 som sa ujal vedenia 5:4, aj vďaka intergalaktickej dohrávke za stavu 4:4 – ale tak to bolo šťastie, to tak 1x zo 100 – ale práve tuto ten jeden prípad nastal. Potom však zase Richard dal na 6:5, mne sa podarilo ešte vyrovnať na 6:6 – lenže za stavu 6:6 mi z rozstrelu padla biela a Richard zachoval chladnú hlavu, pevné nervy a rovnú ruku – hru dohral a po osmičkách teda 2:1 pre nás.

V hre č.9 Richard pokračoval v dobre hre a porazil Tomáša 9:6 – takže 2:2 celkovo. Aj Fero hral dobre a držal sa Michala takmer do poslednej chvíle, napokon však Michal predsa len vyhral 9:7. Ja som naopak začal dobre, aj vďaka chybám Peťa som sa dostal do vedenia 6:0, lenže potom sa to vymenilo, Ptere hru spresnil, ja som začal robiť kiksy – a keď už bolo len 7:5, tak sa mi už v hlave rojili všeliaké myšlienky. Napokon som to však ustál a výhrou 9:5 som upravil po hrách č.9 na výhodných 4:2 pre nás.

V hre č.10 som však pokračoval v nastúpenom trende z druhej polovice zápase v hre č.9 – chyby a chyby a chyby a 0:3, keď som už dotiahol na 2:3, tak som nezahlásil desiatku – ťažká lízačka, bielou som guľu úplne minul, ta však do desiatky narazila od zadu, desiatka prešla celé dve dĺžky stola, aby napokon skončila v jamke, do ktorej som ju pôvodne zamýšľal dať – keďže som ju však nehlásil, ani sa nečudujem, že sa to Ferinovi nepozdávalo – ja by som asi reagoval rovnako, a je moja vlastná blbosť, že sa mi lenilo ústa otvoriť. Ponaučenie do budúcna – ale haluška to bola krásna :-) Napokon som Ferinovi podľahol 5:8 a za predvedenú hru som si výhru teda ozaj nezaslúžil. Ani Tomáš s Michalom nezačali dobre, obaja prehrávali 0:2, lenže Michal odvtedy už s Richardom nestratil ani hru a vyhral teda 8:2. Aj Tomáš otočil, on na 7:2, potom ale prišiel malý zásek, Peťo znižil na 5:7, ale Tomáš predsa len pridal tej jeden potrebný bodík a vyhral 8:5.

Celkovo sme teda vyhrali 6:3, čo nás teší, lebo súper ľahký rozhodne nebol. A keďže máme po 3 kolách 3 výhry, sme už hádam zachránení :-)

A možno je načase dať si nejaký vyšší cieľ – keby v tých 3 výhrach boli aj zápasy s Komárnom a Elite Bratislava, tak by sme možno mohli uvažovať aj o priečke najvyššej, takto si môžeme hádam dať za cieľ zaútočiť na medailu. To, nakoľko je tento cieľ reálny ukáže hneď najbližšie kolo, keď hráme s Prešovom.

 

2. Liga, 2. kolo, BK Kanianka – DSB Lavos Bratislava

Hrala aj naša rezerva – doma s družstvom DSB Bratislava. Zápas bol o to zaujímavejší, že vedúcim hosťujúceho družstva (nielen vedúcim, ale aj hráčom, samozrejme), je Csongor Kassai – milovníkom divadla, či televíznych seriálov myslím netreba predstavovať o koho ide. A že vie hrať nielen na divadelných doskách, ale aj na biliardových stoloch ukázal aj v tomto zápase – 2 bodmi prispel k tesnej výhre svojho družstva 5:4. Za hostí ešte bodovali Holakovský rovnako 2 doby a 1 bod pridal Habodász. Za našich bodovali obaja Filipovia, každý po 2 bodoch, Pastuchovi sa tentokrát nedarilo.

Kanianske biliardové hry, 3. kolo

Účasť sa vrátila z rôznych dôvodov (bolo Jozefa, pracovné povinnosti, zranenie) späť do (ne)normálu pod 10 hráčov, ale aj tak sme si výdatne zahrali. Keď nás je menej, dáme sa do skupín – keď sme sa už zišli, nech si poriadne zahráme.

 

Hra č.8, 8 hráčov

Skupiny bez prehry vyhrali Filip Foltán a ja, z 2. a 3. miest hrali krížom o postup do semifinále Hromádka s Veisom – Braňo sa po pomalšom začiatku turnaja rozohral a vyhral hladko 4:0. Druhý zápas Tomčo – Pastucha bol vyrovnanejší, z víťazstva sa tešil Tomčo v pomere 4:2. Tomu potom ale v zápase so mnou veľmi nešlo a tak som mal cestu za výhrou 5:0 uľahčenú. Druhé semfinále bolo vyrovnanejšie, z výhry 5:3 proti Veisovi sa však napokon tešil Filip Foltán. Vo finále však už po dlhom dni Filipovi došiel dych a tak som s vyhral pomerne hladko 5:1, o tretie miesto Tomčo porazil Veisa 4:3

Poradie:

  1. Čertík
  2. Filip Foltán
  3. Tomčo
  4. Veis

 

Snooker, 9 hráčov

Aj tentoraz som začal turnaj mizerne – s Marcelom Kunom som nedal asi ani jednu guľu za celý zápas – s takouto „taktikou“ sa dá možno uspieť vo futbale, ale na snookri teda nie. Marcel navyše aj dobre zašíval – tak som nemal príležitosť sa rozbehnúť. Marcel však v ďalšom kole prehral s Veisom a tak finále bolo bez domácich zástupcov – z dolnej vetvy postúpil Tomčo. Finále napokon vyhral Veis. V zápase o tretie miesto sme sa opäť stretli s Marcelom – tentokrár to už išlo o čosi lepšie mne

Poradie:

  1. Veis
  2. Tomčo
  3. Čertík
  4. Kuna

 

Kompletné tabuľky nájdete na príslušnom mieste stránky

 

Ďalší program:

V sobotu 26.3. sú v Ružomberku na programe Majstrovstvá Slovenska v hre č. 14/1. O týždeň neskôr, v sobotu 2.4. je na programe 2. kolo Challenge cupu v Trenčíne, hra č.8

 

 

Posledná úprava Pondelok, 21 Marec 2016 11:38
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok