mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes19

Online : 3
Vaša IP : 3.81.221.121
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 05/2016
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 08 Február 2016 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

cez víkend mali svoje súťaže juniori aj seniori, vo svete snookru bol German Masters. A celkom nečakane sme hrali aj my, konkrétne 2. kolo Extraligy, tak začneme pri ňom

Extraliga, 2. kolo

Toto kolo je na programe  až 21.2., ale Ružomberčania nás oslovili, či by sme zápas nepredohrali – a naveľa sa nám nejako podarilo všetko zosúladiť. Keďže sme krstnými menami takmer identické tímy (až na Dana Borového), tak tentoraz budem písať v priezviskovom móde :-)

V hre č.8 skončil prvý zápas jasne v náš prospech – už keď som sa pri rozcvičovaní pozeral na Krovinu, bolo vidno, že je vo forme – no a odniesol si to Borový, zápas skončil 7:0. Na druhých dvoch stoloch to však už tak dobre pre nás nevyzeralo... Ja som síce s Hámorom dobre začal, keď som dohral stôl potom, čo mu nespadlo z rozstrelu – lenže v druhej hre som nedal neminuteľnú guľu a to ma tak vyviedlo z miery, že ďalšie 3 hry som robil samé blbosti a hral mizerne – 1:3. Potom sa to však nejako preplo, keď som sa dostal na stôl, tak som dohrával – a keďže som sa dostal v každej z nasledujúcich 5 hier, tak som otočil na 6:3. Potom som jednu hru pokazil, ale ďalšiu už nie – 7:4. Kubánovi s Legerským to išlo zo začiatku ešte horšie – prehrával už 1:5. Zobral si time out, počas ktorého si asi spomenul, ako otočil v 1. kole proti Struhárovi z 2:5 – pretože po chvíli už bolo 5:5. Potom mu však kikslo tágo pri predposlednej farebnej a jasnom stole, čo ho stálo hru – a koro aj zápas, lebo Legerský v nasledujúcej schoval všetky farebné, lenže čierna opečiatkovala na strednej jamke obe žrde a vyšla von! Michal hru dohral a potom aj rozhodujúcu – takže náš „come back man“ zariadil po osmičkách sľubný stav 3:0 pre nás.

V hre č.9 nahradil Borového Priesol a hral som s ním ja. Celkom sa mi darilo využívať Michalove chyby a napokon som vyhral 9:3, rovnako aj Kubán s Hámorom. Krovinovi sa zápas s Legerským nevydaril a prehral 5:9 – to však až tak z „družstevného“ uhla pohľadu nevadilo, keďže sme už viedli 5:1 a výhra bola naša. Podobne ako v 1. kole by ma to ani vo sne nenapadlo, že už po deviatkách bude rozhodnuté – minulý rok sme vyhrali ledva ledva 5:4.

V hre č.10 už síce o nič podstatné nešlo, ale postavili sme sa k tomu zodpovedne – ktožehovie, možno aj skóre zaváži. Zaujímvé bolo, že takmer v rovnakom čase sme mali všetci rovnaký stav – 4:3 pre nás – Krovinovi sa vrátala späť forma z hry č.8 a vyhral 8:3, Kubán vyhral s Priesolom 8:4 a ja s Legerským 8:5. Takže celkovo 8:1 – a na našej strane veľká spokojnosť – po 2 kolách 2 výhre, obe 8:1 – tak hádam tento rok so záchranou problémy nebudú a môžeme si skúsiť dať nejaký vyšší cieľ :-)

 

Senior cup, 2. kolo, Ružomberok, 18 hráčov

V seniorskej kategórii sa to začína pekne vyrovnávať, objavili sa aj nové mená – ak sa to dá pri senioroch tak povedať :-) Vágai ukázal, že úspech na 1. kole Senior cupu nebol náhodný – myslím, že výhry nad Lisíkom či Mrvom by potešili kohokoľvek, rovnako aj 3. miesto. Michač tiež potvrdil, že na každom seniorskom turnaji bude patriť medzi favoritov, aj keď tentoraz z toho bolo „len“ tretie miesto. Finále totiž obstarali Sedmík s Krommelom, úspešnejší bol Sedmík, po výhre 7:4.

 

Junior cup, 2. kolo, Prešov, 12 hráčov

12 hráčov je povzbudivé číslo – a to v pre nás ďalekom Prešove neboli naši Filipovia (o to viac si ceníme, že hráči z Prešova na turnaj ku nám vždy prídu). Z víťazstva sa opäť tešil Lang z Liptovského Hrádku, ktorý vo finále zdolal Kristiána Mrvu 5:1. Na 3. mieste skončili Igaz z Trenčína a Malanik z Bardejova.

 

German Masters, Berlín, Nemecko

Z víťazstva, svojho prvého na bodovanom turnaji (najvyššia kategória) sa tešil Martin Gould. Hráč so zaujímavým príbehom – v roku 2004 stratil PRO status a živil sa ako krupiér, až do roku 2007, kedy opäť získal PRO  licenciu. Potom sa už jeho talent prejavil – vyhral nejaký PTC tunaj, aj „one frame shootout“ – turnaj, kde sa zápas pozostáva len z jedného framu, bol aj vo finále 2 bodovaných turnajov, ale až do tretice všetko dobré. A to minulý rok vyzeralo, že nebude môcť letecky cestovať na žiadne turnaje – pre problémy s ušami, ktoré spôsobovali pri lete veľké bolesti – kvôli tomu napr. nebol minulý rok na turnaji v Rige. Ale tu priletel a oplatilo sa :-) Aj finálový súper mohol byť v niečom prvý – a to by bol významný míľnik – bol by prvým hráčom z kontinentálnej Európy, ktorý by turnaj takejto úrovne vyhral. Lenže Luca Brecel si ešte musí na tento míľnik počkať – hoci pri jeho talente by to mala byť len otázka času. Zatiaľ sa musí uspokojiť s 35000 EURami a posunom z 32. na 28. miesto v rebríčku.

 

Výsledky od 16tky:

Mark Selby 3-5 Stephen Maguire

Graeme Dott 5-3 Barry Hawkins

Judd Trump 5-1 Zhang Anda

Martin Gould 5-0 Ben Woollaston

Luca Brecel 5-3 Kurt Maflin

Mark Joyce 5-2 Mark King

Michael Holt 4-5 Kyren Wilson

Ryan Day 5-3 Stuart Bingham

 

štvrťfinále

Stephen Maguire 1-5 Graeme Dott

Judd Trump 4-5 Martin Gould

Luca Brecel 5-4 Mark Joyce

Kyren Wilson 5-4 Ryan Day

 

semifinále

Graeme Dott 2-6 Martin Gould

Luca Brecel 6-3 Kyren Wilson (SF2)

finále

Martin Gould 9-5 Luca Brecel

 

 

Ďalší program:

V sobotu 13.2. bude v Ružomberku 2. kolo Slovenského pohára, v hre č.9. A zrejme aj predohrávka 2. kola 2. ligy BK Kanianka „B“ – BK Colorado Denver Bratislava

 

 

 

Posledná úprava Pondelok, 08 Február 2016 11:15
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok