mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes18

Online : 3
Vaša IP : 3.15.221.136
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 01/2016
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 14 December 2015 00:00

vložené 25/1

Zdravím všetkých,

ani tento týždeň času nemám, a ani tento raz nie je o čom veľmi písať - bol síce 1. Challenge cup tohtoročný, so slušnou účasťou 30 hráčov a hráčok, ale nebol som a ani sa veľmi v nižších súťažiach nevyznám - takže okrem gratulácie medailistom (1. Roško (K8 Trench Town Trenčín), 2. Krommel (Nové Zámky), 3. Krajíček (K8 Trench Town Trenčín) a Tomša (Trenčín) k tomu nemám veľmi čo dodať :-)

Ale o týždeň - to už bude o čom písať, len či bude aj času - ale skúsim :-)

 

vložené 18/1 a upravené 19/1

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

žiaľ, aj keď by tentoraz bolo o čom písať a aj mám chuť - nemám vôbec žiadny čas. A tak len poblahoželám medailistom z 1. kola Slovenského pohára - vo finále bolo repete posledných 2 finále z Majstrovstiev Slovenska, Balázs Koles porazil Zoliho Petrovicsa Zoli Petrovics porazil Balazsa Kolesa (ospravedlňujem sa, v pondelok ráno, keď som spravodaj písal, bol na stránke SBiZ výsledok 6:4 pre Kolesa), na 3. mieste skončili Jakub Koniar a Tomáš Legerský. Koles len potvrdil, že bez kúska šťastia sa nedá nič vyhrať - štvrťfinále s Kováčom aj semfinále s Legerským vyhral 7:6 (to, že vyhral oba zápasy 7:6 je síce pravda, ale poznámka má zmysel len ak by vyhral aj finále…). Mňa osobne zaujal aj návrat Milana Klobučníka - darmo, biliard je láska na celý život :-)

No a úspešne sa vrátil na svetovej úrovni aj Ronnie O'Sullivan - po 8 mesačnej pauze sa zjavil na Masters, a ako to len on vie, s prehľadom a ľahkosťou (napriek vlastnej nespokojnosti s technikou úderov) celý Masters vyhral - vo finále dokonca naložil Hawkinsovi 10:1 (a to 0:1 prehrával). Bolo by toho na písanie viac, viac hráčov vyhralo na Masters vôbec svoje prvé zápasy (napr. aj Hawkins, či aktuálny Majster sveta Bingham), písať by sa dalo aj o zápase, ktorý niektorí titulovali za vôbec najlepší zápas na Masters vôbec - Trump s Robertsonom 6:5, pričom bolo 6 century breakov a v 11 framoch celkom 13 breakov nad 50...

Ale ako som už písal - niet času, takže nateraz končím a na budúce bude toho hádam viac

 

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

ooops, sviatočné obdobie a medzisezónna prestávka ubehli nejako veľmi rýchlo – už uplynulý víkend boli nejaké súťaže, konkrétne Senior aj Junior cup. Na svetovej/medzinárodnej úrovni za začal jeden z 3 najväčších snookrových turnajov – Masters.

Junior cup, hra č.9, Kanianka, 7 hráčov

V Kanianke sa zišlo 7 hráčov – dvaja domáci, 2 z Liptovského Hrádku a 3 východniari :-). Myslím chlapcov z Prešova a Bardejova. Keďže bolo chlapcov len 7 a väčšina merala dlhú cestu, tak sme si povedali, že nech si aspoň poriadne zahrajú – a zvolili sme systém každý s každým. Lenže systém systémovič taký formát turnaja nepozná, tak navyše ešte poprední hráči z tabuľky „každý s každým“ mali odohrať nadstavbu.

Súboje v skupine boli veľmi zaujímavé a vyrovnané, veľa zápasov skončilo 5:4 a pri hlásení výsledkov som si všimol, že hráči stredali výhry s prehrami, jeden porazil druhého, druhý tretieho a tretí prvého, a keďže systém neukazuje tabuľku priebežne, po odohraní posledného zápasu všetci s napätím očakávali, ako to vlastne dopadne. Skupinovú fázu vyhral Filip Malanik z Bardejova, ktorý prehral len jeden zápas, potom nasledovali 4 hráči s 3 výhrami a 3 prehrami – čo len potvrdilo predbežný dojem o vyrovnanosti hráčov. Na chvíľku aj nebolo jasné, že ako systém hráčov zoradil, lebo v predu boli tí s horším skóre a navyše tvrdili, že zo vzájomných zápasov s ostatnými v skupine 3-3 majú len jednu výhru, ale napokon bolo všetko jasné – 2. a 3. miesto obsadili Daniel Lang a Filip Drexler, ktorí mali v tabuľke vzájomných zápasov 2 výhry a 1 prehru.

Ďalší krok bol tiež prekvapivý – semifinále, pričom víťazovi skupiny bol pridelený voľný žreb a druhú dvojicu tvorili Lang s Drexlerom. Tam vyhral 5:3 Lang, a v dobrej hre pokračoval aj vo finále, ktoré vyhral 5:2.

Hra mala dobrú úroveň a najmä podaktorí chlapci hrajú atraktívne a rýchlo – semfinále a finále netrvalo ani hodinku.

 

  1. Daniel Lang (1. BC Mostel Liptovský Hrádok)
  2. Filip Malanik (BK Herstek Bardejov)
  3. Filip Drexler (BK Kanianka „B“)

 

Kompletné výsledky nájdete na:

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=783&ActionID=1

 

Senior cup, hra č.9, Trenčín, 21 hráčov

Na turnaji som nebol (aj keď výnimočne by som asi aj prišiel, lenže u nás bol juniorský, tak sa nedalo) – a keďže na stránke SBiZ už komntár napísaný je – čo sa budem opakovať :-)

Medailistom blahoželám a hádam sa medzi vami niekedy ukážem - nemyslím priamo medzi medailistami, myslím na turnaji – aj keď ani tomu prvému by som sa nebránil :-)

 

Snooker – Masters, Londýn

16 najlepších svetových hráčov včera začalo populárny Masters v Londýne, v populárnej Ally-pally (Alexandra pallace). Včera hral aktuálny Majster sveta Stuart Bingham, ktorý vo svojich predchádzajúcich 6 účastiach ani raz nevyhral ani jeden zápas. Včera však zdolal Dinga 6:4, pričom jediné, čo ho asi mohlo mrzieť bolo premárnená šanca na 147 break – dal všetky červené s čiernymi, ale nahrávka na žltú nebol z najlepších a ťažkú žltú Bingham napokon nedal. V druhom zápase Allen porazil Murphyho (obhajcu Masters) rovnakým výsledkom, pričom to bol kvalitný zápas – 3 century breaky a 5 ďalších nad 50. Zvyšok turnaja sa odohrá tento týždeň

 

Ďalší program:

V sobotu 16.1. bude 1. kolo Slovenského pohára v Trenčíne spojené s vyhodnotením sezóny 2015.

O týždeň neskôr v sobotu 23.1. bude opať v Trenčíne 1. kolo Challenge tour – turnaja pre hráčov 2. líg, juniorov a dámy

Posledná úprava Pondelok, 25 Január 2016 15:07
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok