mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes57

Online : 3
Vaša IP : 3.145.156.250
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 50/2015
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 14 December 2015 00:00

Doplnené 4/1/2016

Všetko dobré v novom roku 2016 želám - no a to je nateraz asi aj všetko, pretože vôbec nestíham - okrem nahodenia programu na najbližšie 2 týždne.

Keď sa bude dať, bude toho aj viac :-)

Zatiaľ teda všetko, vidíme sa hádam niekde čoskoro

 

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

ani sme sa nenazdali a je tu posledný tohtoročný spravodaj – veru tak, sezóna 2015 je na konci. A na jej záver sa pozrieme na Masters, no a do sveta na Mosconi cup a v snookri na European tour, ktorá sa premiérovo uskutočnila na Gibraltare.

Masters, Ružomberok, 8 účastníkov

8 najlepších slovenských hráčov, ktorí sa na Masters aj rozhodli/mohli prísť (z osmičky najlepších neboli Petrovics a Hajdúch)bolo rozdelených do 2 skupín, kde sa hralo každý s každým do 7 a dvaja nejlepší postupovali do semifinále. Zastúpenie mal aj nás klub, z 2. miesta celkového rebríčka postúpil Tomáš Krovina – lenže na Masters sa mu vôbec (na rozdiel od posledných turnajov) nedarilo a skončil bez výhry na poslednom mieste v skupine. Z A-skupiny postúpil bez prehry Jakub Koniar a s jednou prehrou Vojtech Štofko. Z B- Skupiny bez prehry Balázs Koles a s jednou Jaro Polách. To zároveň znamenalo, že v jednom semifinále sa stretnú dvaja v poslednej dobe najúspešnejší slovenskí hráči – a z postupu do finále sa po výhre 9:6 nad Poláchom tešil Koniar. V druhom semifinále Koles najtesnejšie 9:8 porazil Štofka. Finále lepšie zvládol Koniar a po výhre 9:6 sa tešil z celkového víťazstva na záver sezóny

  1. Jakub Koniar (1. BC Elite KAMI PROFIT Bratislava)
  2. Balázs Koles(ŠBK Komárno)
  3. Jaroslav Polách (ŠBK Komárno) a Vojtech Štofko (Žilina)

 

Kompletné výsledky nájdete na:

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=727&ActionID=4&Group=RoundRobin

 

MOSCONI Cup, Las Vegas, USA

Európa vyhrala pred týmto ročníkom 5 krát po sebe – pochopiteľne, že Američania majú toho už dosť, a kde by bolo lepšie ukončiť túto šnúru, ako doma v Las Vegas. Navyše, keď Európu už neviedol ako kapitán Johan Ruijsink, ktorý sa o tých 5 víťazstiev postaral – ale nováčik Marcus Chamat. Zostavy boli nasledovné:

USA: Deuel, Dechaine, van Boening, Woodward, Bergman

Európa: Feijen, van den Berg,Appleton, Boyes, Ouschan

Začiatok vyšiel podľa predstáv Američanom – vyhrali prvý, tímový zápas 5:4, keď v rozhodujúcej hre zahral Dechaine „haluz“ – nedal trojku, tá však padla do inej jamky a Dechaine stôl dohral. Aj v druhom zápase bol hlavným hrdinom Dechaine – tentoraz však negatívnym – keď už Američanom chýbali len 3 gule k víťazstvu, nedal ľahkú sedmičku a Boyes s van den Bergom sa nedali 2x ponúkať a vyrovnali na 1:1. Vzápätí sa Európa ujala vedenia, keď Feijen hladko 5:2 zdolal Bergmana. V nasledujúcich dvojiciach, zložených vždy z jedného skúseného hráča a jedného nováčika americká dvojica van Boening, Woodward hladko zdolala Appletona s Ouschanom 5:1, a človek by si myslel, že keď v nasledujúcej hre nastúpia proti sebe práve skúsenejší z tých dvojíc, zápas sa bude vyvíjať podobne – ale opak bol pravdou, Appleton zdolal van Boeninga 5:1 – a tak po prvom dni viedla Európa 3:2

Deň 2 začal dvojicami – mladí Američania Bergman a Woodward hrali proti skúseným Feijenovi s van den Bergom – a prekvapivo sa tešili z víťazstva mladíci – celkovo teda 3:3. V ďalšom zápase bol opäť v hlavnej úlohe Dechaine – v singloch debutujúci Ouschan viedol 4:3, Dechaine mal šancu vyrovnať – lenže nedal osmičku popri mantineli a hoci ju zašil, Ouschan ju skokom dal a pridal aj deviatku. Appleton s Boyesom potom zdolali hladko 5:2 van Boeninga s Deuelom, keď najmä Deuel hral slabo. V ďalšom zápase sa udiala zaujímavá situácia – rozhodca najprv ohlásil Boyesovi faul za vymeriavanie s guľou, ale po debate s Boyesom svoje rozhodnutie zmenil a nechal ho hrať – to však vytočilo domácich fanúšikov, takže Boyes to mal dosť ťažké, aj napriek tomu však dokázal zápas vyhrať v pomere 5:3 a celkovo 6:3 pre Európu. V poslednom zápase dňa už pomaly išlo Američanom o všetko – Appleton s van den Bergom viedli 4:3, ale opäť v hlavnej úlohe Dechaine – tentoraz v kladnej, keďže jeho výborná hra pomohla domácim vyrovnať na 4:4. V rozhodujúcej hre Európania po rozstrele hrali push, ktorý im Američania vrátili. van den Berg zapísal, ale nechal ako šancu ťažký karambol 2-9, ktorý sa po dlhej debate van Boening s Dechainom rozhodli skúsiť – a van Boening skúsil dobre – 5:4 (https://www.youtube.com/watch?v=8Eh4jRcSgL0) pre USA a 6:4 celkovo po 2 dňoch pre Európu.

Prvý zápas 3. dňa potrebovali opäť vyhrať Američania – namiesto to však Bergman s Deuelom utrpeli hladkú prehru 1:5 s dvojicou Feijen/Ouschan. Aj na ďalší zápas nastúpil Deuel, a napriek tomu, že nehral dobre zápas s van den Bergom vyhral 5:4 – keďže van den Berg hral ešte o kúsok horšie a aj za stavu 4:4, keď obaja mali niekoľkokrát zápas uzavrieť, urobil on o jednu chybu viac. Boyes s Ouschanom potom vyhrali proti dvojici Woodward a Dechaine, keď Dechaine mal tentokrát opäť slabšiu chvíľku. No a keď v nasledujúcom zápase Feijen vyhral s van Boeningom 5:4 esom v rozhodujúcej hre, vyzeralo s USA už veľmi zle, napokon však Bergman výhrou 5:2 and Appletonom udržal ešte akú-takú šancu pre USA – po 3 dňoch 9:6 pre Európu.

Posledný deň začal pre USA malou katastrofou – Bergman vo vyrovnanom a kvalitnom zápase s Feijenom za stavu 4:4 dohrával stôl, keď sa zašil na osmičku... Skúsil síce od mantinelu, ale nedal a Feijen stôl dohral – 10:6 pre Európu. Potom síce znížil van Boening tesnou výhrou 5:4 nad Boyesom na 10:7 – ale to bol posledný americký bod, keďže nováčik Ouschan zvládol ťažkú úlohu a za stavu 4:4 proti ďalšiemu nováčikovi Woodwardovi schoval rozhodujúcu deviatku. Takže Európa vyhrala aj tento rok, ale bolo to tesné, každý deň skončil len o jeden bodík, ale všetky v prospech Európy. Cenu pre najužitočnejšieho hráča získal Niels Feijen – už jeho štvrtá za posledných 5 rokov.

Európa týmto nielen vyrovnala najdlhšiu sériu víťazstiev (USA 1996-2001), ale dotiahla sa na USA už na jediné víťazstvo - USA vedú 11:10 (pri jednej remíze, ktoré znamenalo, že USA ako obhajcovi zostal titul) - a už o rok, v slávnej londýnskej Ally-Pally 6.-9.12.2016 budú mať šancu vyrovnať úplne.

Všetky výsledky nájdete trebárs tu: http://www.matchroompool.com/mosconi-cup/#fixtures

 

Snooker – European tour – Gibraltar Open

Prvý profesionálny turnaj na Gibraltare – a podobne ako na Masters, aj tu bral víťaz všetko, keďže Marco Fu nielenže turnaj vyhral, ale v jednom zo zápasov zahral aj 147ku

 

Výsledky od 16tky:

Liang Wenbo 4-3 Mark Selby

Peter Ebdon 2-4 David Grace

Dominic Dale 4-3 Kyren Wilson

Marco Fu 4-2 Luca Brecel

Oliver Lines 2-4 Alfie Burden

Andrew Higginson 3-4 Michael White

Ricky Walden 2-4 Mark King

Nigel Bond 0-4 Stuart Bingham

 

štvrťfinále

Liang Wenbo 4-1 David Grace

Dominic Dale 1-4 Marco Fu

Alfie Burden 2-4 Michael White

Mark King 1-4 Stuart Bingham

 

semifinále

Liang Wenbo 0-4 Marco Fu

Michael White 4-0 Stuart Bingham

 

Finále

Marco Fu 4-1 Michael White

skóre framov: 78-41, 7-76, 75-23, (140)140-0, 71-16

 

Ďalší program:

V tejto sezóne už nič – kto by veľmi chcel, nejaký lokálny turnaj si isto nájde, napr. 26.12. v Trenčíne či Liptovskom Hrádku – oznamy sú na stránke SBiZ.

Všetkým želám požehnané a pokojné Vianoce, do Nového roku 2016 pevné zdravie, pokoj a lásku v súkromí, a veľa úspechov nielen v práci ale aj v našej spoločnej záľube.

Posledná úprava Pondelok, 04 Január 2016 17:35
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok