mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes118

Online : 3
Vaša IP : 18.218.129.100
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 44/2015
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 02 November 2015 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tak tentoraz bohatý biliardový víkend – Majhtrovstvá Slovenska v hre č.10 a to aj mužov aj juniorov, vo svete International champioships v snookri.

MSr v hre č.10, Ružomberok, 40 účastníkov

Na turnaji sme mali az trojnásobné zastúpenie, ale Leovi Švecovi (Potaš 3:6, Husák 2:5) ani Peťovi Leitmanovi (podľa vlastných slov jediná svetlá chvíľa v zápase s Potašom – Sekan 3:6, Potaš 5:3, Mažári 3:5) sa nedarilo. Tomášovi Krovinovi to už išlo o poznanie lepšie – po víťazstvách 6:0 s Kundrákom, 6:4 s Kolesom a rovnako 6:4 s Petrovicsom sa dostal z vyhratej strany do štvrťfinále, kde sa rovnako dostali Koniar, Pindiak a Polách. Do štvrťfinále sa dostali aj Koles s Petrovicsom, ktorých oboch na prehratú stranu poslal práve Krovina – Zolovi na to stačila jedna výhra 5:0 s Milanom Mrvom, Balázs keďže prehral skôr, potreboval výhry až tri – dve hladké (Husák aj Lang 5:1), ale v zápase s Michalíkom vyhral len tak-tak 5:4. Štvrťfinálovú zostavu doplnili Michal Hajdúch a Tomáš Latika. Vo štvrťfinále potom na seba narazili 2 legendy nášho športu, Polách s Petrovicsom, úspešnejší bol tentoraz Zolo, ktorý vyhral 6:3. Aj v ďalších zápasoch vyhrali hráči, ktorí prišli z prehratej strany – Koles najtesnejšie porazil Pindiaka 6:5 a Hajdúch porazil Koniara 6:3. A tak jediným víťazom vo štvrťfinále z vyhratej strany bol napokon náš Tomáš, ktorý v súboji menovcov zdolal Latiku 6:3. V semifinále Tomáš narazil opäť na Zola, čo Zolo využil na odvetu a tentoraz vyhral on 6:3, v druhom v zápase klubových spoluhráčov Koles porazil Hajdúcha 6:4 a tak finále hrali vlastne 2 hráči, ktorých oboch na prehratú stranu poslal Tomáš – zaujímavá to skutočnosť :-)

A aj finále bolo vlastne odvetou – nedávno sa obaja stretli vo finále MSr v hre č.8, kde Zolo získal svoj 52. titul – a 53. nateraz nepridal – naopak Balázs vyhral svoj prvý po hladkej výhre 6:1. Medailistom blahoželám - - Tomášovi ako klubovému spoluhráčovi aj dvakrát :-)

Kompletné výsledky nájdete na:

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=701&ActionID=4

 

MSr v hre č.10 juniorov, Ružomberok, 12 účastníkov

Aj tu sme mali zastúpenie a aj tu sa zrodila medaila – takže pre náš klub mimoriadne úspešný víkend. Inak škoda, že sa naši dvaja Filipovia stretli hneď v prvom zápase, a jeden musel ísť na prehratú stranu – po výhre Drexlera 6:4 to bol Foltán. Ten na prehratej strane vyhral 6:1 s Frankom, ale potom prehral najtesnejšie 5:6 s Oriňákom a skončil na 7. mieste. Ani Drexler sa na vyhratej strane dlho neohrial – v ďalšom kole prehral s Langom hladko 1:6. Ale na prehratej strane vyhral 3 zápasy (Hajduková 6:2, potom 2x najtesnejšie 6:5 s Kmeťom aj Šoltisom) a tým si vybojoval medailu. V semifinále potom prehral s Mrvom 4:6. V druhom semifinále Malaník porazil Langa 6:5 a zadarilo sa mu aj vo finále, takže po výhre 6:4 sa tešil z titulu práve on.

Kompletné výsledky nájdete na:

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=702&ActionID=4

 

International Championships, Daqing, Čína

Najväčší – resp. najlepšie dotovaný turnaj mimo UK – víťaz berie 125000 libier. Po dlhom čase sa zadarilo Johnovi Higginsovi, ktorý spadol medzičasom až na 12. miesto v rebríčku, lenže tentoraz všetko klapalo, okrem jednej slabšej mini session s Michaelom Holtom hral podľa neho dobre celý turnaj, pričom povedal, že už nevie hrať oveľa lepšie ako pri víťaztsvách nad Murphym (6:0) a Selbym v semifinále (9:4). Vo finále bol jeho súperom David Gilbert, ktorého zdolal 10:5. Gilbert po finále povedal, že asi bude znieť čudne, že je sklamaný (doteraz nikdy nebol ďalej ako v 16tke!), ale však kto by nechcel vyhrať, keď už je vo finále? Ale útechou mu môže byť 65000 libier za druhé miesto. Mimochodm, Higgins sa výhrou dotiahol na svoj idol Steva Davisa v počte vyhraných bodovaných turnajov – na 2. mieste ich majú 28, vedie stále s veľkým náskokom Stephen Hendry (36), švrtý je O’Sullivan 27.

 

Výsledky zápasov nájdete tu:

http://livescores.worldsnookerdata.com/Matches/Index/13854/international-championship

 

Ďalší program:

V sobotu bude v Ružomberku 3. kolo Challenge tour a v Trenčíne Playoff a finálový deň 1. ligy. V nedeľu bude u nás v Kanianke 9. kolo Kanianskych biliardových hier – hráme hru č.8 a snooker – srdečne vás pozývame.

O týždeň neskôr bude v Trenčíne 5. kolo Slovenského pohára.

 

Posledná úprava Pondelok, 02 November 2015 12:13
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok