mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes100

Online : 1
Vaša IP : 18.206.160.129
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 39/2015
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 28 September 2015 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

po uplynulom hektickom týždni a víkende (biliardovo) to bolo tentoraz o dosť pokojnejšie – a navyše pre nás veľmi úspešné :-)

Slovenský pohár, 4.kolo, Trenčín, 32 hráčov

Na turnaji som nebol, dokonca som si naň  spomenul až v nedeľu - a začal som pozerať výsledky na internete. Najprv som pozrel štartujúcich – a tam napríklad Martin Folk či Zsolt Domján – o ktorých som teda pekne dlho nič nepočul. Ale evidentne nezabudli, lebo sa v štartovom poli nestratili. Potom som klikol na záložky výsledky – a keď som videl úplne na vrchu meno nášho Tomáša Krovina, pod ním Jakuba Koniara atď., tak som si v prvom momente myslel, že sa pozerám ešte na nejaký abecedný zoznam, až potom som si uvedomil, že sú to predsa len výsledky. A rýchly telefonát Tomášovi potvrdil, že to je tak – on naozaj ten pohár vyhral. Niežeby na to nemal, ale táto sezóna bola nejaká poslabšia a nedarilo sa mu tak, ako by si predstavoval. A zrazu bum – a výhra v pohári. No ale nebolo to zase až také jednoduché – vo štvrťfinále s Kolesom, ako aj v semifinále s Hajdúchom prehrával 1:4 aj 4:6, ale oba zápasy (aj s vždy potrebným šťastím) otočil na 7:6. Ale vo finále podľa vlastných slov neurobil ani jediný chybu – myslím, že inak sa momentálne vo výbornej forme hrajúceho Jakuba Koniara poraziť ani nedá. Z druhej vetvy na 3. mieste skončil Jaro Polách, ktorého Jakub porazil najtesnejšie 7:6.

Medailistom gratulujem, dupľom klubovému spoluhráčovi Tomášovi – a už sa teším na nový dres – ten svoj Tomáš pokrstil takouto výhrou, a ja dúfam, že nejaký podobný vplyv bude mať aj na mňa. Alebo, že by to nebolo v tom drese? :-)

 

Kompletné výsledky nájdete na:

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=642&ActionID=4

 

World cup of pool (Majstrovstvá sveta dvojíc), Londýn, 32 dvojíc

Obľúbená a populárna súťaž sa opäť hrala v Londýne, a tak mali Angličania možnosť postaviť dve družstvá – obhajcovia titulu Appleton/Boyes boli jednou z nich, druhou Gray/Peach. Obe to dotiahli ďaleko, B-čko dokonca ďalej, ale obe vypadli s Taiwanom a tak sen o prvom družstve, ktoré by obhájilo titul sa nesplnil. Splnil sa však iný – Taiwan, ktorý patril vždy medzi favoritov, nikdy túto súťaž nevyhral – až teraz. Žeby to bolo preto, že v družstve bol aj Ko Pin Yi, ktorý pred týždňom vyhral MS v hre č.9 a je aj aktuálny Master sveta v hre č.10? Dlho sa čakalo, kedy naplno ukáže svoj potenciál – a teraz 3 tituly Majstra sveta po sebe... Takže víťaz ako taký určite prekvapením nie je, ale keď sa pozriete do výsledkov tu nižšie, zistíte, že prekvapenia veru boli hneď od prvého kola: bývalí (a niekoľko násobní) Majstri sveta Číňania vypadli s Rumunskom, Nemci (Souquet, Hohmann) s Indonéziou), Španieli s Českom (aj keď Hybler a Gavenčiak nie sú rozhodne ľahkí súperi), USA prehralo s Katarom (nepomohol ani finalista MS v hre č.9 z pred týždňa Shane van Boening), Rumunsku jedna výhra nestačila a vyradili aj Indonéziu, do štvrťfinále to dotiahol aj Katar – ale odtiaľ sa už žiadne veľké prekvapenie nekonalo – teda až na to nemilé pre domácich fanúšikov, že ani jedno z družstiev Anglicka nedokázalo zastaviť Taiwan – hoci B-čko viedlo vo finále 5:1 aj 7:4...

 

Kto si chce prečítať viac (po anglicky):

http://www.pro9.co.uk/html/article.php?sid=2787&mode=thread&order=0

http://www.matchroompool.com/world-cup-of-pool/#news

 

Výsledky:

 

32ka

England A (1) 7 : 5 Australia

Korea (16) 7 : 6 Malaysia

Germany (9) 3 : 7 Indonesia

China (8 ) 4 : 7 Romania

Austria (5) 7 : 5 Peru

Canada (12) 6 : 7 France

Poland (13) 7 : 3 New Zealand

Taiwan (4) 7 : 5 Estonia

Holland (3) 7 : 3 India

Japan (14) 7 : 3 Italy

Spain (11) 3 : 7 Czech Republic

USA (6) 5 : 7 Qatar

Greece (7) 5 : 7 Singapore

Finland (10) 7 : 4 Belgium

England B (15) 7 : 4 Sweden

Philippines (2) 7 : 4 Russia

 

16tka

England A 7 : 0 Korea

Indonesia 5 : 7 Romania

Austria 7 : 2 France

Poland 3 : 7 Taiwan

Holland 6 : 7 Japan

Czech Republic 3 : 7 Qatar

Singapore 4 : 7 Finland

England B 7 : 4 Philippines

 

švrťfinále

England A 9 : 3 Romania

Austria 5 : 9 Taiwan

Japan 9 : 4 Qatar

Finland 4 : 9 England B

 

semifinále

England A 6 : 9 Taiwan

Japan 7 : 9 England B

finále

Taiwan 10 : 8 England B

 

Ďalší program:

V sobotu 3.10. je na programe ďalšie ligové kolo v nižších súťažiach – naša rezerva hrá proti BK Hawai Pub Banská Bystrica. O týždeň neskôr sú v sobotu 10.10 na programe MSr v hre č.8 v Trenčíne a v nedeľu 8. kolo Kanianskych biliardových hier – hráme hru č.10 a snooker. Všetci ste vítaní na nových plátnach :-)

 

Posledná úprava Pondelok, 28 September 2015 11:07
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok