mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes24

Online : 6
Vaša IP : 18.217.144.32
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 38/2015
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 21 September 2015 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tak toto bol iný biliardový týždeň a víkend – doma medzinárodný turnaj juniorov u nás v Kanianke, zároveň Majstrovstvá Slovenska v hre č.9 v Ružomberku, vo svete Majstrovstvá sveta v hre č.9 v Katare, a druhý snookrový bodovaný teurnaj v Číne. Tak sa poďme pozreiť, ako to všetko dopadlo

EEBC Junior cup, Kanianka, 18 hráčov

Tento víkend sa v Kanianke zišli mladí hráči biliardu vo veku 10-18 rokov z Poľska (8), Českej republiky (4) a domáceho Slovenska(6), aby sa zúčastnili slovenského kola série medzinárodných turnajov organizovaných EEBC každý rok pre mladých hráčov – EEBC junior cup.

Otváracieho ceremoniálu sa zúčastnil aj starosta obce Kanianka, ing. Ivor Husár, ktorý vo svojom príhovore uviedol, že je to česť pre takú malú obec akou Kanianka je (4100 obyvateľov), hostiť medzinárodný turnaj. Všetkých účastníkov, hráčov aj ich doprovod privítal v Kanianke, poprial im dobrú hru ako aj príjemný pobyt. Príhovor uzavrel tým, že takýto turnaj by nemal ostať len pri športovom zápolení, ale mal by byť aj príležitosťou vytvoriť nové priateľstvá a vymeniť si skúsenosti z organizovania biliardového života v jednotlivých zúčastnených krajinách. Riaditeľ turnaja Roman Čertík na záver otvorenia ešte poďakoval starostovi obce za podporu biliardu v Kanianke, ako aj priamo tohto turnaja.

V sobotu sa hrala najprv skupinová fáza – hráči boli rozdelení do 4 skupín po 4-5 hráčov, hralo sa každý s každým. Keďže hráčov bolo 18, napokon sa dohodlo, že do ďalšej fázy postúpia všetci, a hra v skupinách poslúži na rozohratie sa a aklimatizáciu. Výsledky samozrejme rozhodovali o nasadení do ďalšej fázy turnaja, ktorá sa hrala jednoduchým KO systémom.Skupinu č.1 vyhral Matej Igaz z Trenčína, skupinu č.2 Szymon Kural (PL), č.3 Daniel Lang z Liptovského Hrádku a poslednú domáci hráč z BK Kanianka Filip Foltán.

V prvom kole jednoduchého KO sa nejaké veľké prekvapenia nekonali, ďalej postúpili traja víťazi skupín, nedarilo sa len Szymonovi Kuralovi, ktorý prehral s Novákom z Pardubíc. Do štvrťfinále postúpili 4 hráči zo Slovenska a po dvaja z Poľska a Česka. V slovenskom  súboji Lang zdolal hladko Igaza 7:2, poľský súboj bol vyrovnanejší – Dynia porazil Sagana 7:5. Zostávajúce 2 súboje boli česko-slovenské, a každá krajina vyhrala jeden z nich – Lebduška porazil Šoltísa 7:4, domáci Foltán Nováke 7:2. No a vzápätí nasledoval ďalší, keďže víťazi týchto dvoch zápasov hrali v ďalšom kole proti sebe – a na veľkú radosť domácich fanúšikov to bol Foltán, kto postúpil do finále po výhre 7:4. V drhom semfinále začal lepšie Lang, ktorý sa ujal vedenia 3:1, ale Dynia napokon zápas otočil a vyhral 7:5

Finálový zápas začal lepšie pre domácich fanúšikov, Foltán sa ujal vedenia 2:0. V ďalšej hre navyše Dyniu, ktorý už mal 2 fauly výborne zašil, lenže Dynia našiel cestu k zápisu od 3 mantinelov a hru napokon získal on. V ďalšej Foltánovi spadla biela, pričom deviatka zostala na hrane jamky pripravená pre Dyniu, s bielou guľou v ruke na neminuteľnú kombináciu... Na týchto 2 hrách sa zvrtol celý zápas, Dynia sa rozbehol, a Foltán už nestihol zaragovať – Dynia vyhral 7:2. Napriek prehre však mohli byť domáci fanúšikovia spokojní, keďže Foltán nielen že získal druhé miesto, ktoré je jeho najlepším výsledkom na takýchto juniorských turnajoch, ale aj prispel k výhre družstva Slovenska v súťaži krajín. Druhí skončili Poliaci a tretie družstvo Česka.

Na záverečné odovzdávanie cien víťazom prišiel aj prednosta Obecného úradu p. Ľudovít Pos, ktorý hráčom odovzdal poháre venovane organizátorom súťaže EEBC, ako aj darčekové koše ktoré venoval SBiZ. Na záver poďakoval všetkým hráčom za účasť a poprial im veľa úspechov v biliardovom športe.

 

Kompletné výsledky nájdete na:

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=641&ActionID=9

 

MSr v hre č.9, Ružomberok, 45 hráčov

Slušná účasť, zaujímavý žreb - 2. kolo Scodinu-Scodinu (ale bol to ich prvý zápas, keďže v 1. kole mali obaja voľný žreb), alebo Polách-Petrovics – vyhral Jaro 7:4 – a to ešte nikto netušil, že Zolo to dotiahne ešte ďalej ako Jaro. Na turnaji bol aj náš Tomáš Krovina – celkom sa mu darilo, až kým nenarazil v boji o postup do štvrťfinále z vyhratej strany na Jakuba Koniara, ktorý mu vrátil kanára z minuloročných MSr v hre č.8. Na prehratej strane to bolo proti Kolesovi už oveľa lepšie, ale napokon prehra 5:6 a 9. miesto. Štvrťfinále inak verne odrážalo poradie v Extralige – 3 hráči majstrovského Komárna (Polách, Petrovics, Koles), 2 hráči 1.BC Elite Bratislava (Koniar, Kováč), 1 hráč tretieho Prešova (Šoltis – o postup zdolal klubového spoluhráča Mrvu 6:5) – okteto doplnili voľný hráč Pindiak a Priesol z domácej Arény Ružomberok. V samotnom štvrťfinále Šoltis vytrápil Koniara až do samotného konca a prehral najtesnejšie 6:7 – a bol to jediný Koniarov vyrovnaný zápas na turnaji – ostatné zvládol s prehľadom. V druhom Kováč zrejme trochu prekvapivo vyradil Polácha, tiež po najtesnejšom výsledku 7:6, naopak Petrovics hladko zdolal Priesola 7:2. No a Koles zdolal Pindiaka 7:4 – a tak boli v semifinále po 2 hráči z najlepších extraligových klubov. A boli to klubové derby – Koniar zdolal Kováča 7:3, rovnako Petrovics Kolesa. A aj finále skončilo rovnakým výsledkom – Koniar zdolal týmto pomerom Petrovicsa, a Zoli tak do svojej bohatej zbierky titulov ďalší nepridal - Zoli, už ani neviem, koľko ich to máš, daj mi prosím Ťa vedieť, nech si nastavím počítadlo :-)

Medailistom blahoželám.

 

Kompletné výsledky nájdete tu:

http://www.maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=631&ActionID=4

 

Masjtrovsvá sveta v hre č.9, Doha, Katar

Žiaľ, nemám ani čas ani síl písať o takomto významnom podujatí toľko, ako som zvykol inokedy – tak len stručne: Majstrom sveta sa stal jeden z favoritov, Ko Pin Yi – ktorý v semifinále vyradil 11:10 Wu Chia China a vo finále vyhral 13:11 nad Shanom van Boeningom, ktorý hádam prvý krát zahral mimo USA to, čo naozaj vie – celý turnaj hral neskutiočne dobre, súperov viac menej prevalcoval (napr. štvrťfinále s Orcullom 11:1), ale vo finále mu prestal fungovať break a napokon doplatil aj na pár zbytočných chýb v závere zápasu. Ko teda drží aktuálne už 2 tituly Majstra sveta – vo februári vyhral hru č.10. Tretí skončil ešte aj Ko Pin Chung

 

Kompletné výsledky nájdete tu:

http://competition.kozoom.com/en/home/qatar/

 

Dosť je popísané napríklad na stránke www.pro9.co.uk, ale samozrejme v angličtine:

http://www.pro9.co.uk/html/article.php?sid=2769&mode=thread&order=0

http://www.pro9.co.uk/html/article.php?sid=2767&mode=thread&order=0

 

Snooker: Bank of Communications Shanghai Masters, Shanghai

Jedno z najväčších prekvapení v histórii snookru – víťaz Kyren Wilsson totiž nikdy nebol ďalej ako vo štvrťfinále významného snookrového turnaja, minulý rok bol len raz v poslednej 16tke, aktuálne bol 54. hráč rebríčka... No kto by na neho vsadil? Ja isto nie, ale kto tak urobil, bude asi v balíku, rovnako ako Kyren – 85 000 libier za výhru isto poteší, navyše sa automaticky kvalifikoval na turnaj Champion of Champions, odkiaľ sa tiež nechodí s prázdnymi rukami :-) Vo finále porazil Trumpa 10:9 – nezľakol sa, že Trump dotiahol z 9:7 na 9:9, zachoval si chladnú hlavu a v rozhodujúcej hre zahral víťazný nábeh 75 bodov.

 

Via sa dočítate na:

http://www.worldsnooker.com/kyrens-shanghai-surprise/

 

Kompletné výsledky nájdete tu:

http://livescores.worldsnookerdata.com/Matches/Index/13849/shanghai-masters

 

 

Ďalší program:

V sobotu 26.9. je na programe 4. kolo Slovenského pohára v Trenčíne. O týždeň neskôr, v sobotu 3.10. je na programe ďalšie ligové kolo v nižších súťažiach – naša rezerva hrá proti BK Hawai Pub Banská Bystrica.

 

Posledná úprava Pondelok, 21 September 2015 11:35
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok