mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes89

Online : 5
Vaša IP : 18.218.61.16
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 37/2015
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 14 September 2015 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

pestrý víkend, vlastne týždeň to bol – my sme dohrali Extraligu, boli MSr seniorov v hre č.9 a v nedeľu Kanianske biliardové hry. Vo svete sa hrali Majstrovstvá sveta v snookri so 6 červenými guľami, a začali aj Majstrovstvá sveta v hre č.9

Extraliga, odložený zápas finálového dňa, Trenčín

V piatok sme dohrali náš doložený zápas s 1. BC Lavos Bratislava – dohodli sme sa, že odohráme v Trenčíne – a ďakujeme Vladovi Čupalkovi, že nám to umožnil. Aj keď na finálovom dni v Ružomberku sa už o všetkom podstatnom rozhodlo, a nás súboj bol „len“ priamy súboj o 4. miesto – chceli sme vyhrať, veď nejaké „zemiaky“ na zimu sa hodia :-)

Zápas bol podľa predpokladov od začiatku vyrovnaný, v hre č.8 Michal Kubán vyhral najtesnejšie s Tomášom Latikom 7:6, Tomáš Krovina podľahol Robovi Latikovi 5:7. Ja s Michalom Fukom sme hrali tiež vyrovnane, ale od môjho vedenia 4:3 som začal kaziť koncovky, a tak hoci som mal v každej z hier šancu, už som žiadnu nevyhral – 4:7 a po osmičkách 1:2. V hre č.9 sa mi zrazu hlava zosúladila s o poznanie rýchlejším plátnom, ako u nás doma, a takisto aj ruka s hlavou, začal som hrať dobre, navyše trochu šťastia a trochu Tomášovej smoly – a vyhral som hladko 9:2. Keď Michal vyhral aj druhý svoj zápas, s Robom Latikom, tak to zrazu vyzeralo pre nás nádejne. A mohlo ešte lepšie, ale Tomáš prehral s Michalom 8:9 – po deviatkach teda 3:3. No a desiatky boli vyrovnané – takmer v jednej chvíli bolo na stoloch 7:7 v súboji Tomášov aj Michalov, a ja som mal 6:6 s Robom. Prví skončili Tomášovia – na našu radosť to bol náš Tomáš, čo vyhral 8:7. Lenže naša radosť netrvala dlho – Michal Fuka síce nedal deviatku, lenže Michalovi nenahral, ale on už súperovi hrateľnú guľu nechal, a tak vyhral Michal Fuka a bolo 4:4. Ja som v tej chvíli dohrával otvorený stôl, ale z osmičky som nepotiahol, ako som chcel, deviatku som musel následne hrať inde, a aby som si nahral tak len pomaly – a vypomstilo sa mi to, lebo guľa dostala tzv. kick, a vyklepela sa v jamke. Robo stôl dohral a vzápätí bleskovo nasúkal čistú hru. Čiže 5:4 pre Lavos, a my musíme zháňať zemiaky na zimu niekde inde... A po tejto tesnej prehre sa naplno ukázala váha zázračnej výhre s Martinom, keď sme otočili stratený zápas z 0:4 – veď sme v podstate skoro aj vypadli, a pri takto vyrovnanej súťaži máme pred tou budúcou o čom rozmýšľať.

 

MSr seniorov v hre č.9, Trenčín, 20 hráčov

Ja som sa v Trenčíne vyskytol o deň skôr, na MSr som už ísť nemohol, tak len v skratke – titul vyhral Milan Mrva z Prešova, ktorý vyhral ten podstatnejší z dvoch vzájomných súbojov so Zdenkom Lisíkom – o postup do semifinále vyhral Zdenko, ale finále Milan. Na 3. mieste skončili Roman Sedmík a Marek Gereg. Medailsitom blahoželám – a hádam sa zase niekedy medzi seniorov prídem pozrieť :-)

 

Kanianske biliardové hry, 7. kolo

Škoda asi aj niečo písať – v oboch disciplínach nás bolo iba 5, slovom päť...

Aspoň sme si zahrali obe disciplíny každý s každým – biliard vyhral Filip Foltán, druhý som bol ja o skóre pred Braňom Viesom, Braňo vyhral bez prehry snooker ja som bol druhý a Filip Foltán tretí.

Tabuľky nájdete na príslušnom mieste stránky

 

Majstrovstvá sveta v snookri so 6 červenými guľami, Thajsko

Na veľkú radosť domácich sa zo svojho prvého profi titulu tešil domáci Thepchaiya Un-Nooh. Prikladám aspoň link, kto chce, viac nájde na stránke svetovej snookrovej federácie http://www.worldsnooker.com/thepchaiya-reaches-a-nooh-level/ a http://livescores.worldsnookerdata.com/Matches/Index/13851/6-reds-world-championship

 

 

Ďalší program:

V sobotu 19.9. sú na programe MSr v hre č.9 v Ružomberku – a v sobotu aj nedeľu 19.9.-20.9. bude v našej herni v Kanianke medzinárodný juniorský turnaj EBC cup. O týždeň neskôr, v sobotu 26.9. je na programe 4. kolo Slovenského pohára v Trenčíne.

 

Posledná úprava Pondelok, 14 September 2015 11:29
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok