mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes95

Online : 6
Vaša IP : 54.234.146.26
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 25/2015
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 22 Jún 2015 00:00

Doplnené 19.8.2015

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

prvá lastovička pred začiatkom jesennej časti - spravil som kalendár na jeseň a doplnil najbližšie akcie na stránku - obe tieto veci nájdete na príslušných miestach.

Biliardový "absťák" sa už začína prejavovať, takže sa už teším na nejaké skoré stretnutie :-)

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

pred letnou prestávkou bol ešte biliardovo nabitý víkend (a pre nás dupľom), tak sa pozrime ako to všetko dopadlo.

MSr juniorov v hre č.9, Prešov, 9 hráčov a hráčok

Do Prešova sa žiaľ naši juniori nevybrali, konkurencia tak pozostávala hlevne z domácich hráčov, Bardejovčanov a výpravy s Liptovského Hrádku. Z vyhratej strany postúpili do semifinále Lang a Orinňák, z prehratej Šoltis a Malanik. Zaujímevé je, že v semifinále uspeli obaja hráči z prehratej strany, keď Šoltis porazil Langa 6:4 a Malanik Oriňáka 6:5. Titul napokon získal Šoltis po výhre 7:4. Medailistom gratulujeme

Extraliga

V sobotu sa malo hrať 6. kolo, ale 2 zápasy vidím, že odohrané neboli a jeden bol predohraný Bystrica – Ružomberok 4:5). My sme hrali s Prešovom až v nedeľu, aj to až po zápase s Alpiou Martin, tak poďme pekne poporiadku.

Dôležitý zápas a Martinom pre nás začal horšie ako zle – prehrali sme všetky osmičky – Jojo Lisík porazil Michala Kunána 7:4, René Daubner Tomáša Krovinu 7:5 a bod som napriek dobrému začiatku s Romanom Michačom (po dohrávke a dvoch čistých som viedol 3:0) nepridal ani ja – lebo po tom dobrom úvode prišlo na mňa takmer celodenné zatmenie... To pokračovalo aj v hre č.9 s Renom – hoci René nehral nijako oslnivo a mal som dosť šancí, prehral som viac menej hladko 5:9. Našťastie Tomáš vyhral s Jojom 9:2. Napriek tomu to už s nami vyzeralo byť hotovo, lenže za stavu 8:8 Romanovi Michačovi vyklepalo osmičku, a Michal napriek tomu, že si veľmi na deviatku nenahral, tak ju predsa len dal. Veci sa zamotali ešte viac, keď Michal porazil Reného 8:4 a vyhrať sa podarilo aj Tomášovi s Romanom v pomere 8:6. Lenže ja som s Marekom Potašom pokračoval v hre plnej chýb – a prehrával som 0:4. Vyrovnal som síce na 4:4, ale Marek mi opäť ušiel na 4:6. Dal som na 5:6 a mal som veľkú šancu vyrovnať na 6:6, lenže ne nepokaziteľnom stole mi kikslo tágo – Marek dohral – 5:7. A keď mal za tohto stavu na stole už len dve gule, zdalo sa byť všetko jasné. Deviatku však Marekovi vyklepalo a ja som dohral. Dohral som aj ďalšiu hru, čím som vyrovnal na 7:7 a potom sa náhle mraky a tma rozplynuli – oči videli, ruky robili presne to, čo hlava kázala – dal som čistú a vyhral nielen svoj zápas s Marekom, ale rozhodol aj o našej výhre 5:4, ktorú podľa mňa na základe vývoja celého zápasu treba zaradiť najskôr k aspoň malým zázrakom. Keď som si po podaní rúk s Marekom sadol, ruky sa mi tak triasli, že polievku by som lyžicou isto nezjedol. Výhra má pre nás nemalú cenu, lebo v prípade prehry by sme sa dostali do zlej situácie v spodnej polovici tabuľky a zápas Prešovom by bol zápas skoro už v bojoch o záchranu. Takto bol z toho súboj dôležitý z hľadiska bojov o medaily.

Ten sme začali oveľa lepšie, aj keď ku mne sa vrátilo zatmenie – moja neschopnosť dohrať akýkoľvek stôl nemohla proti oveľa lepšie hrajúcemu Paľovi Šoltisovi stačiť – prehral som 3:7. Tomáš však vyhral s Marekom Geregom 7:2, a dôležitú výhru vybojoval Michal po najtesnejšej výhre 7:6 s Milanom Mrvom. Lenže hra č.9 nám vôbec nevyšla – Michal prehral s Paľom 4:9, Tomáš najtesnejšie 8:9 s Milanom, no a ja som družstvu nepomohol tiež – viedol som síce 3:1, aj 5:3, ale deviatka s bielou, nepremenená jasná kombinácia 8-9 a kopec nepresností znamenali stav 5:7. Znížil som síce, na 6:7, aj z rozstrelu spadlo, ale nesprávna guľa – bola to jedna z dvoch čo prešli do záhlavia, a tak neminuteľnú kombináciu 1-9 som nehral ja, ale Marek. Potom som síce znížil na 7:8, ale z rozstrelu nič nespadlo a po jednotke nasledovala ďalšia kombinácia a koniec zápasu. Za stavu 2:4 sme potrebovali opäť vyhrať všetky desiatky, lenže tentoraz tma neodišla – za prvú polovicu zápasu s Milanom som nedával gule, v druhej som síce pár gulí dal, ale vždy som sa zašil, doslova aj keď sa nedalo... Výsledok – 0:8... Zostávajúce 2 zápasy si družstvá podelili – Michal porazil Mareka 8:5 a Tomáš prehral opäť najtesnejšie 7:8 s Paľom.

Takže po konci dňa zmiešané pocity: vyhrali sme aspoň jeden zápas (a veľká vďaka zaň), ale možno sme mohli aj dva, zo záchranou hádam starosti nebudú, ale mohli sme byť bližšie aj k medaile, ušetrili sme jeden termín, ale na konci sme mleli z posledného – a tak zo všetkých asi prevládal pocit, že takýto dbojzápas už nikdy viac :-)

 

 

MS v snookri družstiev, Čína, 24 družstiev

Minulý týždeň sa hrali MS v družstvách. Hrali dvojčlenné družstvá, v skupine každý s každým, a to vždy 5 zápasov – najprv proti sebe jednotlivci, potom dvojice a potam sa vymenili hráči v singloch, vždy sa hral 1 frame. Jeden by povedal, že favoritom budú Angličania, za ktorých hrali prví dvaja hráči rebrička Selby a Bingham, ale tí prehrali prvý zápas v skupine s Thajskom 1:4 a napriek tomu, že všetky ďalšie už vyhrali, nepostúpili. Jednu skupinu napríklad vyhrali Belgičania, postúpila India, Thajsko – zaujímavé to bolo, ale to sa pri takom formáte (na 1 frame) dalo čakať.

Vo štvrťfinále Belgicko nestačilo na Indiu a prehralo v pomere 1:4, domáce A-čko prehralo so Škótskom (Maguire, Higgins) rovnakým pomerom, Wales porazil Thajsko 4:1, a domáce B-čko Austráliu 4:2. V semfinále Čína B porazila Wales 4:3 a Škótsko Indiu rovnakým pomerom. No a mladí hráči čínskej rezervy (17-ročný Zhou and 15-ročný Yan) dokonali na radosť domácich fanúšikov prekvapenie až do konca, keď porazli Škótsko 4:1

 

Kompletné výsledky a komentáre v angličtine nájdete na stránkach:

http://livescores.worldsnookerdata.com/Matches/Index/13847/world-cup

http://www.worldsnooker.com/china-win-snookers-world-cup/

 

Ďalší program:

Dovolenka!!!

Ak by som na niečo zaujímavé zo sveta snookru alebo biliardu natrafil, dám vedieť – ale nesľubujem, aj ja si potrebujem oddýchnuť :-)

Posledná úprava Streda, 19 August 2015 13:31
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok