mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes96

Online : 2
Vaša IP : 13.59.218.147
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 11/2015
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 16 Marec 2015 00:00

Pridané 22/3

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tentoraz len krátko - o Federal cupe neviem nič, keďže na facebook nechodím, ale hádam sa zjaví nejaký článok na stránke SBiZ. Som zvedavý, ako to dopadlo.

U nás boli Kanianske biliardové hry, bolo málo hráčov, takže ani nie je o čom veľmi písať. Tabuľky sú na svojom mieste, potešila účasť ďalšieho mladíka, vekom ešte len žiaka, Martina Radošinského. Hádam mu chuť do hry vydrží.

V sobotu hrali naši druholigisti zápas proti Topoľčanom, a tak blízko ako teraz k výhre ešte neboli - prehrali síce 3:6, ale Filip Foltán prehral deviatku 8:9 a Filip Drexler desiatku 7:8... Ach, tie skúsenosti chýbajú, ale práve v takýchto zápasoch ich chlapci získavajú. Takže len tak ďalej, ono to príde :-)

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

uplynulý víkend bol po krátkej prestávke opäť zaujímavý a tentokrát mám informácie z prvej ruky :-)

 

MSr seniorov v hre č.8, Ružomberok, 32 hráčov

Parádna účasť – na seniorov 32? Normálne som nechápal, keď som prišiel do herne – ale však práve takto to má byť – početná, kvalitná účasť, dobrá nálada a príjemná priateľská atmosféra. Po takmer mesiaci bez tága som sa tešil, že si zahrám, na druhej strane som nevedel, ako sa mi bude hrať – zo začiatku sa mi hralo dobre, a s prispením smoly súperov som v prvých dvoch kolách vyhral bez straty hry (proti Sýkorovi z Prešova a Tomašecovi z Kysuckého Nového Mesta, mimochodom, ten prvé kolo otočil z 2:5). V zápase o postup do štvrťfinále so Šoltisom z Prešova som síce vyhral prvú hru, ale Pavol potom dominoval ďalšie 3 hry. Potom sa opäť podarilo uhrať niekoľko hier mne a za stavu 5:4 som mohol zápas ukončiť, ale nedal som poslednú farebnú (Brunswicky sú prísne stoly, u nás doma by padla – tým však nechcem povedať na stoly nič zlé – pretože sú úplne perfektné, rovné, čisté – klobúk dole Marek, máte to tam na úrovni). Za stavu 5:5 však Pavlovi nepadlo nič z rozstrelu a mne sa podarilo hru dohrať. Z vyhratej strany postúpili ešte Mrva, tiež po tesnej výhre 6:5 na Michačom, do tretice 6:5 vyhral Potaš s Lisíkom, a by sa nepovedalo, 6:5 skončil aj posledný zápas medzi Sedmíkom a Axamitom, v prospech Sedmíka. Aj o postup z prehratej strany sa bojovalo tuho – Lisík prehrával s Minárikom 4:3, keď sa po schovaní poslednej farebnej zašil na čiernu. V kritickej situácii však skokom čiernu dal, a to nebolo len tak, pretože čierna nebola nikde blízko jamky, ale niekde na bode, kde sa stavia trojuholník, biela niekde na čiare záhlavia a ani náhodou v nejakom ľahkom uhle. Lenže ani tento úder z kategórie WATTS ZAP mu napokon nepomohol, keďže rozhodujúcu hru vyhral Minárik. Maximum hier odohrali aj Axamit s Jurekom, postúpil Axamit. Zostávajúce 2 zápasy boli naopak jednoznačné – Michač vyhral s Tomašecom 5:0 a rovnako aj Šoltis s Kohútkom. V štvrťfinále si ma vytiahol Roman Michač a začal ako za starých čias – vyhral o rozstrel a šup, čistá hra. V ďalšej hre som nedal ťažkú farebnú, šup, dohrávka. V ďalšej hre – šup, čistá a ani som nevedel ako, 0:3. Potom som dal čistú aj ja, potom Romanovi nepadlo a dohral som 2:3. Lenže potom mi všetko, čo mi na milimeter dovtedy vychádzalo, vychádzať prestalo, hodi som mal šancu v každej nasledujúcej hre, vždy som sa zasekol na jednej, dvoch guliach na stole, a to sa už s takým skúseným a navyše dobre hrajúcim hráčom ako Roman vyhrať nedá – 2:6. V ďalších štvrťfinálových zápasoch v Trenčianskom derby Sedmík porazil Minárika 6:3, Potaš zdolal 6:4 Šoltisa, no a Mrva už druhý zápas po sebe vyhral najtesnejšie 6:5. V semifinále potom vyhral 6:4 s Potašom, naopak, plný počet hier potreboval Michač so Sedmíkom, kým sa mohol po výhre 6:5 tešiť z postupu do finále. To už na rozdiel od ich prvého zápasu vyrovnané nebolo a po výhra 6:2 sa z titulu tešil Mrva.

MSr juniorov, hra č.8, Ružomberok, 15 hráčov a hráčok

Okrem toho, že som si šiel do Ružomberka zahrať, robil som aj „vedúceho výpravy“ pre našich juniorov – takmer by sme aj naplnili 16tkový pavúk, ale nás nový člen Martin Radošinský napokon nemohol. Cestou v aute som sa s Filipom Foltánom bavil o tom, že v osmičke to je lepšie v tom, že súper si musí všetko uhrať sám, nie ako v deviatke, keď sa nedarí v koncovke na posledných guliach a hráč hráčovi daruje zápas... To sme oabaj ani len netušili, že Filip hneď v prvom kole predvedie, že sa to dá aj na osmičke. Prvé dve hry s Malaníkom vyhral svojim typickým rýchlym spôsobom behom chvíľky, ale potom sa to začalo na neho valiť – čierna s bielou, a potom dokonca 2x počas jedného zápasu schoval čiernu v priebehu hry, keď ma ešte farebné na stole... Výsledkom bola prehra 2:5. Náš druhý Filip prvé kolo vyhral, lenže v druhom hral s Langom, ktorý vyhral jasne prvý turnaj juniorov v Kanianke a aj tu bola kvalita jasne na jeho strane – 5:1. Na prehratej strane potom Foltán vyhral 2 zápasy a Drexler jeden – kým sa nestretli. Po vyrovnanom zápase sa z postupu do ďalšieho kola tešil Drexler (5:3). No a tam ho opäť čakal Lang. Tentokrát to bol iný zápas, rozohratý Filip hral veľmi dobre, a za stavu 4:3 pre neho mal už víťazstvo na dosah – podobne ako ja však nedal veľmi tesne poslednú farebnú, ale na rozdiel odo mňa sa už k stolu nedostal – Lang stôl dohral a po výbornom rozstrele bleskurýchle vyčistil stôl čistou hrou. A tak sme opäť zostali pred medailovými bránami – bol to totiž zápas o postup do semifinále z prehratej strany. Z druhého zápasu postúpil Kristián Mrva po výhre nad Kmeťom 5:3, z vyhratej strany už dávnejšie predtým postúpili Igaz z Trenčína, ktorý vcelku prekvapivo zdolal Langa, ako aj Malaník, ktorý zdolal Mrvu. V semifinále si súperov vymenili a obaja hladko prehrali – Malaník s Langom 2:5 a Igaz s Mrvom 1:5. No a vo finále zakončil úspešný deň Mrvovcov Kristián, ktorý zdolal Langa 5:1.

 

Zo sveta

India open v snookri, Mumbai, India

Druhý krát sa hral v Indii rankingový turnaj, a podarilo sa na ňom vyhrať Michaelovi Whitovi, ktorý len pred týždňom vyhral Shoot out, letetel 7000 km do Indie a tam dosiahol ďalší míľnik svojej kariéry – doteraz na bodovanom turnaji nikdy nebol ďalej ako v štvrťfinále. A keďže má len 23 rokov – môžeme sa od neho dočkať ešte kadečoho :-)

 

Výsledky od 16tky:

Thepchaiya Un-Nooh      4     v     1     Jamie Jones

Mark Davis             4     v     0     John Higgins

Joe Perry               4     v     3     Kyren Wilson

Tian Pengfei            0     v     4     Ricky Walden

Judd Trump             3     v     4     Mark Williams

Graeme Dott             2     v     4     Robert Milkins

Li Hang                 2     v     4     Michael White

Nigel Bond             1     v     4     Chris Wakelin

 

štvrťfinále

Thepchaiya Un-Nooh      4     v     2     Mark Davis

Joe Perry               2     v     4     Ricky Walden

Mark Williams           4     v     1     Robert Milkins

Michael White           4     v     2     Chris Wakelin

 

semifinále

Thepchaiya Un-Nooh      3     v     4     Ricky Walden

Mark Williams           2     v     4     Michael White

 

finále

Ricky Walden            0     v     5     Michael White

Ďalší program:

V sobotu 21.3. je na programe ligové kolo pre II. ligu, naše B-čko hrá doma s Topoľčanmi. V nedeľu je na programe 3. kolo Kanianskych biliardových hier, hráme hru č.8 a snooker. Hrať sa bude aj na vrcholovej úrovni – v sobotu 21.3. je v Brne Federal cup, medzištátny zápas medzi Českom a Slovenskom, o týždeň neskôr bude v Ružomberku v piatok 27.3. medzištatátny zápas medzi Slovenskom a Poľskom s názvom „20 years after“, no a 28.-29.3. bude v Ružomberku Best of East

Posledná úprava Nedeľa, 22 Marec 2015 18:29
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok