mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes141

Online : 2
Vaša IP : 3.138.200.66
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 16/2014
Napísal Roman Čertík   
Utorok, 22 Apríl 2014 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

po niekoľkých veľmi bohatých týžňoch by človek čakal cez Veľkú noc biliardový kľud, ale opak bol pravdou – Challenge tour prilákala veľmi pekný počet hráčov, a začali aj Majstrovstvá sveta v snookri.

 

 

Challenge tour, 1. kolo, Trenčín, 49 hráčov a hráčok

Zaujímavé, že práve takáto akcia prilákala jednu z najväčších účastí na akciách SBiZ za posledné obdobie – a potvdila tak svoju oprávnenosť v kalendári SBiZ. Dúfajme, že aj na tých nasledujúcich bude účasť podobná.

Ničo z priebehu a kompletné výsledky nájdete na priložených linkoch:

 

http://www.onlinebiliard.sk/challenge-tour-01-vyhral-richard-husak/

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=216&ActionID=4

 

MS v snookri, Sheffield, UK

Tak už nám začalo aj každoročné vyvrcholenie snookrovej sezóny, tradičné Masjtrovstvá sveta, tradične v divadle Crucible v Sheffielde. Tesne pred samotným začiatkom ešte minulý týždeň končila kvalifikácia – tam si premiéru na MS vybojovali Xiao Guodong, Michael Wasley a  Robbie Williams, iný a oveľa slávnejší Williams, konkrétne Mark, dvojnásobný víťaz tu v Crucible – bude tento rok chýbať. Tiež ďalší bývalý Majster sveta Dott, aj Matthew Stevens, rovnako ja Ebdon (tiež bývalý Majster sveta), ktorému skončila séria neprerušených 22 účastí na MS. Na druhej strane, po prestávke sa na MS objaví bývalý Majster sveta Ken Doherty. A práve on sa postaral o jedno z veľkých prekvapení prvého kola, keď po výbornom výkone zdolal Stuarta Binghama 10:5 – a to prehrával 3:5. Mimochodom, je to jeho prvý vyhratý zápas v Crucible od roku 2006! Na mále mali v prvom kole aj ďalší favoriti – Selby viedol 8:4 s Whitom, ale nakoniec bol rád aj za výhru 10:9, Murphy bol tiež rád za 10:9 s Jamie Cope-om, ktorého sa nedokázal striasť za celý zápas, aj Xiao Guodong popreháňal Ali Cartera, ktorý však napokon vyhral 10:8. Ale dvaja favoriti veru vypadli – Ryan Day nie je ľahký súper a tak jeho výhra s Maguirom zase až také veľké prekvapenie nie je, ale to, že Ding, ktorý vyrovnal len pre týždňom či dvomi rekord Hendryho v počte vyhratých turnajov za rok, vypadne v prvom kole s debutantom Wasleym, na to by asi pred začiatkom zápasu nevsadil nikto – no, možno niekto áno, a v tom prípade isto dobre zarobil... A aby som nezabudol, z dohratých zápasov ešte spomeniem Ronnie O‘Sullivana, ktorý bez problémov porazil Robina Hulla 10:4.

 

Ďalší program:

V sobotu 26.3. sú na programe ligové súťaže (Extraliga BK Kanianka – Alpia Martin, 2. liga Banditi Aréna Ružomberok – BK Kanianka „B“), no a v nedeľu 27.4. u nás v Kanianke ďalšie kolo Senior cupu (v hre č.10).

Vo svete – v snookri pokračujú celý týždeň Majstrovstvá sveta.

O týždeň neskôr bude na programe 3.-4.5. Medzinárodný memoriál Romana Haviera v Ružomberku.

 

 

Posledná úprava Utorok, 22 Apríl 2014 12:56
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok