mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes33

Online : 2
Vaša IP : 18.224.95.38
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 05/2014
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 03 Február 2014 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

no, nová sezóna sa teda už riadne rozbehla – aj doma aj vo svete. Doma bolo na programe 1. kolo ligových súťaží, vo svete bol v snookri German Masters a skončil aj tradičný biliardový festival, Derby City Classics.

 

Extraliga, 1. kolo

Po turnajovej premiére prišla aj ligová. Do našej novej herne zavítalo v prvom kole družstvo Aréna Ružomberok. Nášmu družstvu domáca premiéra vyšla, vyhrali sme 7:2, keď po 3 body uhrali Leitman s Krovinom, Kubán pridal 1. Najtesnejšie to bolo v hre č.8, keď Kubán prehral s Priesolom 2:7, Leitman zdolal Borového 7:3 (z 3:3) a Krovina len najtesnejšie 7:6 Legerského. Hry č.9 však vyhrali všetky naši hráči a tak už po 9tkach bolo rozhodnuté. V druhom hranom zápase nováčik MEXX Nové Zámky takmer zaskočil majstrovský 1. BC Lavos Bratislava a prehral najtesnejšie 4:5. Novozámčania v zostave so samými skúsenými hráčmi (Ďuriš, Ratkovič, Nedešovský) isto nepovedali posledné slovo – a práve s nimi hrá naše družstvo v 2. kole vonku. Ostatné 2 zápasy boli odložené

Druhá liga, 1. kolo

Naša rezerva cestovala na výmenu do Ružomberka, kde hrali proti Predátors Aréna Ružomberok. Hrali bez svojho najlepšieho hráča Šveca, narýchlo sme ešte doregistrovali Igora Foltána, aby sme nemuseli zápas odkladať, tak sme veľké oči nemali. Napokon to skončilo 9:0 pre domácich, chlapci sa veru ešte stále majú čo učiť.

 

Zo sveta

 

Snooker, German Masters

U hráčov obľúbený turnaj, veď v posledných kolách býva na zápasoch aj 2000 divákov. Výbornú formu potvrdil Ding, ktorý vyhral už štvrtý turnaj v tomto roku – vlastne štvrtý z posledných piatich a je prvým hráčom od roku 1990/91, ktorý vyhral 4 turnaje v jednom roku (vtedy Hendry 5). Pred finále to skôr vyzeralo na Trumpa, lebo ten v 5 zápasoch stratil dokopy len 4 framy, zatiač čo Ding len v semfinále 5 s Ryanom Dayom. Aj finále začal lepšie Trump, viedol 4:2, ale v siedmej hre v jasnej šanci na získanie framu zaváhal, Ding dotiahol session na remízu a večer začal ako tajfún – total table clearance 125 bodov, century 101, potom 72 bodov – celkom 460 bodov bez bodovej odpovede Trumpa. Ten iba stihol znížiť na 8:5, ale to bolo všetko. Ding po zápase hovoril, že by rád vyhral každý turnaj, ale že si uvedomuje, že to nie je možné. No pri ňom jeden veru nevie...

 

Výsledky od 16tky:

Xiao Guodong 5 v 1 Jamie Burnett   

Anthony Hamilton 3 v 5 Ryan Day     

Ding Junhui 5 v 3 Dominic Dale

Joe Perry 5 v 1 Kurt Maflin     

Tian Pengfei 4 v 5 Rod Lawler   

Mark Davis 5 v 2 Liang Wenbo     

Judd Trump 5 v 2 Shaun Murphy     

Michael Holt 5 v 2 Alan McManus

    

štvrťfinále

Xiao Guodong 2 v 5 Ryan Day     

Ding Junhui 5 v 2 Joe Perry     

Rod Lawler 5 v 4 Mark Davis     

Judd Trump 5 v 0 Michael Holt

    

semifinále

Ryan Day 5 v 6 Ding Junhui     

Rod Lawler 1 v 6 Judd Trump   

    

finále

Ding Junhui 9 v 5 Judd Trump

 

 

Derby city Classics

Kto si chce dobre zahrať, treba ísť na Derby – tam sa hrá všetko možné – bank pool, one pocket, 10tka, 9tka, 14tka, teraz aj vyzývací turnaj v 10tke na 10 stopovom stole – ako píšu, pri vytváraní harmonogramu zápasov sa berie do úvahy len to, že hráč sa potrebuje najesť – spánok sa do úvahy neberie.

Tu sú kompletne odohrané zápasy:

http://208.106.220.42/DerbyCity/LiveMatchesandResults/_asp/completed.asp

 

Upozorňujem, že Derby sa hrá 2KO zvláštnym spôsobom – a síce keď hráč prehrá, tak si môže dokúpiť ešte jednu účasť, a po každom kole sa žrebuje na novo. A tak napríklad v bank pool je po 10 kolách v hre 6 hráčov, čo v pavúku pochopiteľne nie je možné.

 

V skratke k výsledkom:

bank pool – vo finále Orcullo porazil Bustamanteho

one pocket – verte neverte, Efren Reyes vo finále porazil Daultona – a to už bude mať čoskoro 60 rokov. Bustamante skončil štvrtý a Orcullo piaty – takže obaja s veľkou šancou na Master of the table, spolu s Reyesom.

hra č.9 – vyhral van Boening vo finále s Morrom. Keď v siedmom kole vypadol Bustamante s Reyesom, bolo jasné, že Master of the table získa buď Reyes, alebo Orcullo – práve oni sa potom stretli v 10. kole a po výhre Orculla bolo jasné, že aj tento rok bude celkovým víťazom on(20000 USD)

vyzývací turnaj v hre č.10 na 10 stopovom stole – van Boening zdolal vo finále Bustamanteho, keď o výhre rozhodla výška – Bustamante musel hrať častejšie s hrabľami a 3 krát mu pri tom kikslo tágo. A to tesný zápas rozhodlo.

hra č.14/1 – aj tú vyhral Orcullo – čo len potvrdzuje, že titul Master of the table je v správnych rukách

 

Kto sa chce dozvidieť viac, pozrite na http://www.azbilliards.com

 

Ďalší program:

V nedeľu 9.II. je na programe u nás v herni Junior cup. O týždeň neskôr, v sobotu 15.2. je na programe 2. kolo Slovenského pohára v Ružomberku, a v nedeľu aj 2. kolo Kanianskych bilairdových hier – hra č.10 a snooker.

Posledná úprava Pondelok, 03 Február 2014 14:22
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok