mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes2

Online : 3
Vaša IP : 18.222.23.119
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 17/2013
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 29 Apríl 2013 00:00

7/5 - tak O'Sullivan to dokázal. Od posledných MS hral jediný súťažný zápas, ešte v Septembri na jednom z PTC a potom až tu, na MS, kde sa nenašiel nikto, kto by ho zastavil. Stal sa tak najstarším Majstrom sveta od roku 1975, ako aj prvým hráčom, ktorý obhájil titil od roku 1996, kedy skončila 5 ročná šnúra víťazstiev Stephena Hendryho. Hawkins sa snažil, ako mohol a určite prispel svojou hrou ku kvalitnému finále, ale nestačilo to na výhru, len na dôstojnú prehru 12:18. Ale aj Hawkins môže byť spokojný, lepšiu sezónu ešte nemal a 125000 libier za finálovú prehru je jeho zďaleka najvyššia výhra.

O'Sullivan nakoniec zmenil plány a nekončí - konkrétne plány na budúcu sezónu síce ešte nemá, ale hovoril, že by chcel skúsiť vyhrať titul aj ako 40tnik, takže sa ešte pár rokov môžeme tešiť na jeho geniálnu hru a prekvapivé vyhlásenia :-)

 

6/5

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

zatiaľ nebolo času písať - hádam zajtra. Ale v snookri veľmi po zadu nie som - dnes sa dohráva finále medzi O'Sullivanom a Hawkinsom. O'Sullivan porazil Trumpa 17:11, keď ten ani zďaleka nepredviedol hru, ktorá by na Ronnieho mohla stačiť. To Hawkins predviedol parádny zvrat - do 12:8 pre Waldena to vyzeralo na jeho postup, ale potom Hawkins vyhral 8 framov po sebe na 16:12 vo svoj prospech - Walden už len znížil na 14:16 a potom Hawkins pridal poslednú potrebnú hru. Stav fo finále po prvom dni je 10:7 pre O'Sullivana - od stavu 7:7 zahral 2 century po sebe, posledná hra bude Hawkinsa mrzieť, lebo ju mohol vyhrať - 8:9 je predsa len niečo iné ako 7:10.

Hral sa aj Memoriál Romana Haviera, akurát, že som nikde výsledky nenašiel - viem iba že v najlepšej štvorke boli Malinowsky z Poľska, Suchánek z Česka,  a naši Sedmík a Mrva. A už viem aj výsledky, ďakujem, Braňo :-)

Sedmík - Suchánek 7:6 (z 3:6), Mrva - Malinowsky 7:6.

Finále Mrva - Sedmík 7:4.

Zatiaľ toľko, keď bude viac, dám vedieť. 

 

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tento týždeň je tiež o čom písať, niečo z domova, ale hlavne MS v snookri. Spravodaj bol doplnený 2.5. - viď modro zvýraznenú oblasť nižšie

 

Extraliga, 3. kolo

Naši chlapci sa stretli v 3. kole doma s vicemajstrom a konkurentom v boji na medailových priečkach 1. BC Lavos Bratislava. Vzhľadom na to, ako aj vzhľadom na krátku sezónu, ako ja na to, že obe družstvá mali pred zápasom úplne zhodnú bilanciu, bolo jasné, že pôjde oveľa. Našim sa žiaľ zápas nie veľmi vydaril a prehrali 2:7. Bodovali iba Peťo Leitman výhrou nad reprezentantom Jakubom Koniarom, s ktorým má v poslednej dobe pozitívnu bilanciu a zápas s ním ukončil pekným skokom celým tágom a karambolom do deviatky, no a Tomáš Krovina zdolal Milana Klubučníka hladko 8:2 v hre č.10 – to už však bolo o výhre hostí rozhodnuté, keďže po 9tkach bolo 1:5. Za hostí 3 bodmi zaujal Robo Latika. Lavos tak spravil rázny krok v pred za titulom, pre nás to už je len v teoretickej rovine – nemáme to vo vlastných rukách. Ale medaila v našich rukách stále ešte je.

 

MS v snookri, Crucible, Sheffield, Anglicko

Zatiaľ je dohraté 1. kolo a rozohraté 2. kolo

1. kolo – ako obyčajne, udiali sa aj nejaké prekvapenia – a tentokrát nemalé. Vypadli bývalí Majstri sveta  - o Williamsovi som už písal minule, ale vypadli aj Higgins (ten to nemal jednoduché, Mark Davis je tento rok vo forme), Robertson (Milkins je nevyspytateľný a dobrý hráč), nečakane vypadli aj Mark Allen (to by som nečakal, že vypadne s Kingom), Stevens s Marcom Fu, ale naväčšie prekvapenie bolo zrejme vypadnutie predtým vo forme hrajúceho Maguira s Thajčanom Poomjaengom (9:10), 70 hráčom rebríčka. Ten okrem výhry zaujal divákov aj netradičným správaním – samý úsmev a veselosť, za stavu 9:8 prekotil na svoju stoličku 2 fľaše vody a Michaela Tabb musela upratovať... Potom už v druhom kole sa tešil z pekne zahraných gulí – svojich, dokonca sa tešil aj keď prehral frame kurióznym spôsobom – ak hráč nie je zašitý na červené guľe a 3x ich netrafí, automaticky prehráva frame. To sa mu stalo za stavu 1:2, keď hral ponad modrú hrabľami a chcel červené len jemne líznuť – 3 krát tesne netrafil a frame teda prehral. Ale tak sa tešil, že ho museli prehovárať, aby išiel na midsession. V ostatných zápasoch postúpili favoriti:

Ronnie O'Sullivan 10 v 4 Marcus Campbell    

Allister Carter 10 v 4 Ben Woollaston     

Stuart Bingham 10 v 2 Sam Baird    

John Higgins 6 v 10 Mark Davis

Shaun Murphy 10 v 5 Martin Gould

Graeme Dott 10 v 6 Peter Ebdon

Matthew Stevens 7 v 10 Marco Fu

Judd Trump 10 v 5 Dominic Dale

Neil Robertson 8 v 10 Robert Milkins

Ricky Walden 10 v 1 Michael Holt

Mark Williams 6 v 10 Michael White

Stephen Maguire 9 v 10 Dechawat Poomjaeng

Mark Allen 8 v 10 Mark King

Ding Junhui 10 v 5 Alan McManus

Barry Hawkins 10 v 3 Jack Lisowski

Mark Selby 10 v 4 Matthew Selt   

 

2. kolo

Osobne (no v telke, v Crucible som nebol) som videl zaujímavú situáciu v zápase Murphy – Dott. Za stavu 10:10 robil Dott všetko možné, aby sa nejako udržal v hre a napokon si vynútil prenastavenie čiernej (vďaka Murphymu, ktorý si zle nahral na modrú a nemohol si nahrať na ružovú – pričom práve tá bola pre neho rozhodujúca) – potom však Dott úplne nepochopiteľne hneď prvým úderom zaparkoval čiernu rovno pred jamku a bielu tak, že to aj ja by som bol vytočený, keby som takú ľahkú čiernu nedal. Murphy sa teda ujal vedenia 11:10 a nakoniec vyhral 13:11. Dott však označil za kľúčový moment, keď viedol 10:9, bol v nábehu ale dostal „kick“, keď hral modrú. Jeho prehra znamená jednu zaujímavú vec – prvý krát od roku 1988 nie je v štvrťfinále ani jeden zástupca zo Škótska.

Prekvapením bol prehra svetovej jednotky Selbyho s Hawkinsom – po 2 session viedol 9:7 a v prvom frame poslednej session mal možnosť zvýšiť na 10:7 – nedal však framebalovú čiernu a napokon na to doplatil – odvtedy už vyhral len jednu hru a prehral 10:13. Tým prišiel o zriedkavú možnosť vyhrať 3 veľké turnaje v jednom roku (UK, Masters a MS), čo sa doteraz podarilo len Davisovi, Hendrymu a Williamsovi. Po zápase sám vravel, že Hawkins hral lepšie, že on vlastne celú sezónu nehral príliš dobre, a že je rád a spokojný s tým, čo dosiahol. A Hawkins dupľom – tento rok vyhral svoj prvý titul na okruhu a teraz prvý krát v štvrťfinále na MS.

Trump začal s Marcom Fu dobre, po prvej session bolo 6:2, ale podľa vlastných slov si už v druhej príliš dovoľoval a riskoval, výsledkom bolo, že Fu dotiahol až na 8:7. Ale Trump prestal s riskantnými guľami a rýchlo vyhral poslednýžch 5 hier. Potom sa povenoval aj tomu, že vypadlo veľa nasadených hráčov – podľa jeho slov tam bolo iba jediné prekvapenie (Higgins), ostatné prehry favoritov za prekvapenia nepovažuje – no zaujímavý názor.

 

Ostatné zápasy sú rozohraté – Ding s Kingom zle začal – 0:3. Potom to vyzeralo, že sa rozbehol, lebo zahral 2 century breaky po sebe, ale potom prehral zvyšné hry prvej session a tak prehrával už 2:6. V druhej to ale bolo úplne inak – Ding vyhral prvých 5 hier a King nakoniec vyhral len jednu, keď vyrovnával na 7:7. Po dvoch teda viedol Ding 9:7.

O'Sullivan s Carterom hrajú vyrovnaný zápas, po prvej session 4:4, po druhej vedie Ronnie 9:7

Walden zatiaľ vedie (oprava 2.5.) s Milkinsom 10:6 a Bingham s Davisom mali po dvoch session 8:8.

 

A ako to dopadlo: Ding ukázal, že tá prvá session (2:6) bola len krátka epizóda a zvyšok zápasu bol jasne v jeho réžii – vyhral napokon 13:9. Carter s O'Sullivanom opäť ukázal, že ho jednoducho nedokáže poraziť – nepodarilo sa mu to ani v ich 12. vzájomnom zápase – tentoraz prehral 13:8. Po zápase Carter hovoril, že keď hrá Ronnie takto, tak ho poraziť nikto nedokáže. Ronnie zase, že je príšerne unavený, že sa cíti, akoby vystúpil z lietadla z Číny – a to rok oddychoval. Hovoril, že sa teraz cíti unavenejší, ako minulý rok, hoci minulý rok hral pred MS 15 turnajov a teraz ani jeden...

Bingham sa dostal do prvého svojho štvrťfinále na MS a bol spokojný – hlavne však s tým, že Davisa porazil 13:10, s hrou už pomenej. Hovoril, že určité úseky hral dobre, ale zvyšné hrozne. Dôležitý bol podľa neho finiš – od stavu 10:10 zahral 111, 56 a poslednú hru vyhral na 2x. Mimochodom, toto je 29. turnaj v sezóne, a Bingham bol na všetkých. Davis hovoril, že hral mizerne a že sa práve snaží zistiť, ako dokázal vyhrať tých 10 hier...

Walden dokázal ustáť nápor Milkinsa – v jednej chvílu viedol už 9:3, po druhej session 10:6, ale potom bolo už len 11:10... Ani nie preto, že by hral Walden zle, ale Milkins hral výborne. Napriek tomu sa Walden nepoložil a dokázal uhrať potrebné framy na postup po výsledku 13:11.

 

Štvrťfinále

Bingham pred zápasom s O'Sullivanom hovoril, že nemá čo stratiť. Ronnie však hral brilantne, a Binghamovu najúspešnejšiu sezónu ukončil po výsledku 13:4. Po zápase však opäť prekvapil svojimi vyjadreniami – a možno už ani neprekvapil. Povedal totiž, že za ten rok prišiel na to, že mu snooker vôbec nechýba, že to nie je šport pre neho a že prišiel hrať, lebo dĺžil školné pre deti za posledné 2-3 mesiace – takže si prišiel privyrobiť... Že má ešte zmluvu so sponzorom na nejakých 10 turnajov, ale že toto je jeho posledný skutočne veľký turnaj. Potom načisto končí – ak sa mu podarí nájsť niečo iné, čo ho uživí...

Aj ďalšie 2 zápasy boli pomerne jednoznačné – debutant White nestačil na Waldena v pomere 6:13, ktorý doteraz (do tohto roku) na MS nevyhral ani jeden zápas – ale ako náhle okúsil chuť víťazstva, akosi mu zachutilo a nevie prestať :-)

V tom ďalšom Ding prekvapivo a navyše pomerne hladko 7:13 prehral s Hawkinsom 7:13. Mizerne hral hlavne v poslednej session, ktorá začínala ešte za celkom otvoreného stavu 7:9. Lenže na Dingovu smolu to bolo ráno o 10:00 a ranné session Dingovi podľa jeho slov nesedia, pred rannou session sa nevie dobre vyspať. Podľa jeho slov sa to ešte stále musí naučiť. Hawkins po prvom švrťfinále na MS postúpil rovno do semifinále a hoviril, že je veľmi nervózny a nevie, ako bude hrať. No uvidíme, vo finále bude v každom prípade jeden debutant, keďže Hawkins hrá s Waldenom.

To Ronnie bude iného súpera – Trumpa, ktorý potreboval na vyradenie Murphyho plný počet 25 framov. Keď prehrával 3:8, vyzeralo to všeliako, lenže potom sa rozbehol a ešte do konca druhej session vyrovnal na 8:8. Vyhral aj prvú v rozhodujúcej session, Muprhy hneď odpovedal nábehom 128 bodov. Potom zahral Trump 59, ale Muprhy 70 bodovou dohrávkou frame získal pre seba. Trump vyrovnal nábehom 77 bodov. V ďalšej zahral Murphy 62, ale nesačilo, Trump ho zašil na zelenú, ktorú síce Murphy zapísal, ale nechal ju hrateľnú a Trump farebnou dohrávkou získal pre seba. Ďalšia hra bola tiež tesná – Trump nedal ružovú blízko jamky a potom ani dlhú čiernu – Murphy áno, 11:11. Trump odpovedal nábehom 90 bodov, Murphy odpovedal 88 bodovým nábehom – 12:12. V rozhodujúcej hre si Trump vybudoval náskok 49:12 a nechal Murphymu polo šancu – ten pridal 25 bodov, ale nedokázal si odlepiť jednu z 2 posledných červených od mantinelu a musel hrať istotu. Trump potom schoval poslednú červenú a viedol o 25 bodov, potom pridal aj žltú, takže Murphy už potreboval snooker, ten však nedokázal získať, a keď Trump pridal zelenú a hnedú, bol koniec. Trump po zápase dosť sebavodome vyhlásil, že je tu, aby turnaj vyhral, že nič iné ho neuspokojí. Tiež povedal, že jeho najlepšia hra sa vyrovná tej Sullivanovej. Tiež povedal, že Ronnie už svoju najlepšiu hru predviedol a že on to musí ukázať teraz. A že sebavedomie na porazenie Ronnieho má málo hráčov, ale on patrí medzi nich. Muprhy povedal, že je spokojný ako celý turnaj hral, a že tento zápas (hoci svoj pohľad označil za logicky zaujatý) bude jeden z najlepších na turnaji.

 

 

 

Ďalší program:

Samozrejme bude pokračovať najväčší snookrový turnaj, vrchol sezóny, Majstrovstvá sveta. U nás je najbližšie na programe medzinárodný Memoriál Romana Haviera seniorov, turnaj bude 4.-5. mája v Ružomberku. O týždeň neskôr v sobotu 11.5. bude hrať naša druholigová rezerva doma s K8 Buldogs Trenčín. Na vyššej hráčskej úrovni bude v rovnakom termíne Best of East v Prahe (11.-12.5.)

Posledná úprava Utorok, 07 Máj 2013 09:05
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok