mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes11

Online : 4
Vaša IP : 18.221.141.44
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 16/2013
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 22 Apríl 2013 00:00

Náš klub je tento rok registrovaný ako príjemca 2% z dane. Ak by chcel náš klub týmto spôsobom podporiť, budeme radi.

Vyplnené tlačivo pre darovanie 2% (zamestnanci) nájdete na http://rozhodni.sk/institution/biliardovy-klub-kanianka/ 

Za každý príspevok vopred veľmi pekne ďakujeme.

 

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tento týždeň je toho neúrekom a tak poďme rýchlo na to

 

MSr v hre č.10 seniorov, Bratislava

Zatiaľ výsledky nemám – len som sa dopočul, že vyhral Roman Michač – naša rezerva hrala proti nim v nedeľu.

 

Dohrávka 2. ligy

Naši chlapci sa stretli v 4. kole doma s družstvom Aréna 2007 Ružomberok. Podľa očakávania prehrali, skúsení harcovníci z Ružomberka boli nad ich sily, ale na chlapcoch vidno, že sa postupne zlepšujú. Bod už viac menej tradične uhral Leo Švec.

 

ME v biliarde, Portorož, Slovinsko

Hra č. 9 - muži

Z našich sa tentokrát najďalej dostal Michal Fuka – v prvom kole porazil Belgičana D’Hondta 9:4 (zaujímavé, ten to napokon dotiahol až do 16tky, keď vyradil aj Alcaideho), potom síce prehral s Lotfym z Dánska 9:3, ale o postup do 64ky z prehratej strany porazil Luxemburčana Turpela 9:2. V 64ke potom nestačil na McLoughlina reprezentujúceho Veľkú Britániu v pomere 4:9. Balasz Koles narazil na 2 poľských súperov – so Skowerskim sa držal, ale napokon prehral 7:9, s Babicom hladko 1:9 – keďže mal medzi nimi 1 kolo voľno, tak skončil na 65. mieste. Jakubovi Koniarovi 9tka po solídnych vystúpeniach v ostatných disciplínach nejako nevyšla – v prvom kole prehral s Luxemburčanom Bartoccionim 3:9 a na prehratej vzápätí s Portugalčanom Grilom 6:9 – 97. miesto.

Turnaj bol zaujímavý a plný prekvapení – aj keď napokon vyhral jeden z favoritov, Niels Feijen – ale kto by čakal vo finále proti nemu Zorana Svilara zo Srbska – a to najmä keď hneď v 1. kole prehral s Talianom Corrierim hladko 4:9? Potom sa rozbehol a vyhral postupne 7 zápasov, ale popravde, mal aj slušný žreb, jediné známe meno Roschkowski v 16tke, potom v štvrťfinále Strolis z Litvy a v semifinále ďalšie prekvapenie Holanďan – to prekvapenie nie je, ale meno áno – Ivo Aarts... V tom druhom Feijen zdolal jedného z najúspešnejších hráčov na týchto ME, Poliaka Sniegockeho, pre ktorého to bola už 3. medaila na týchto ME. Ten vo štvrťfinále zdolal tesne 9:8 ďalšieho Holanďana Huidji See tesne 9:8, takže v semi boli skoro 3 Holanďania

 

Hra č. 9 – ženy

Tu sa tiež nejaké prekvapenie nekonalo – vyhrala podľa očakávania Jasmin Ouschan, ani jej finmálová súperka nebola žiadne prekvapenie – Line Kjorsvik. Zaujímavé to bolo predtým – už v 16tke totiž odohral ďalší diel vzájomných súbojov medzi Jasmin Ouschan a Marikou Poikkijoki – a hoci doteraz mala lepšiu bilanciu Marika, Jasmin neporušila inú tradíciu – a síce, že bez medaily neodíde. Aj keď o kolo neskôr mala ozaj na mále – Ruska Anastazia Nacheva su riadne potrápila a prehrala najtesnejšie 6:7. Mimochodom, aj Nacheva má zaujímavú bilanciu z týchto ME – vo všetkých disciplínach bola vo štrťfinále, ale vo všetkých prehrala. Na medailu ešte dosiahli Rakúšanka Sandra Baumgartner a Švédka Caroline Roos

 

Družstvá - muži

Tímová súťaž je vždy veľmi zaujímavá a plná prekvapení a nebolo tomu inak ani tentoraz. Napríklad na týchto ME nevýrazní Nemci v zostave aj bez Ortmanna porazili predsa len v jednotlivcoch lepšie hrajúcich Rusov, Nóri zdolali hladko 3:0 Francúzov – najmä Cohenovi tieto ME vôbec nevyšli... Nóri však vzápätí vypadli s Luxemburskom. Kto by čakal, že Rakúšania v zostave s Albinom Ouschan prehrjú hladko 0:3 so Srbskom v zostev bez Svilara... Nakoniec sa vykryštalizovali nasledovné štrvrťfinálové dvojice (hralo sa 2KO skrátené od 8):

Španielsko – Fínsko

Poľsko - Rusko

Veľká Británia – Srbsko

Holandsko – Nemecko

V dueli veľmocí malo Nemecko poslednú možnosť odvrátiť niečo neuveriteľné a ťažko pochopiteľné – ale neodvrátilo – Nemci totiž prehrali 0:3 a z ME sa prvýkrát v histórii vracia Nemecko bez jedinej medaily. A to za mužov hrali Souquet, Ortmann, Roschkowski, Jentsch – neuveriteľné. Rusko zdolal silné Poľsko, Fíni vyradiliu obhajcov titulu Španielov a Veľká Británia porazila Srbsko. Semifinále Rusko – Fínsko znie skôr ako z hokejových MS, ale aj tu na seba narazili tieto 2 krajiny – a z víťazstva 2:1 sa tešili Fíni. V druhom semi Holanďania aj bez See porazili Veľkú Britániu 2:1 – Britom predsa len chýbal lepší 3 hráč, Paddy McLoughlin toho veľa nepovyhrával (v družstvách vlastne nič) a tak môžu byť radi, že majú aj ten bronz. Finále bolo napínavé do poslednej chvíle – o všetkom svedčia výsledky: Feijen-Virtanen 9:7, Heiskanen – van den Berg 8:7, Makkonen – See 7:8 – a to See otáčal z 5:7!

 

 

Družstvá - ženy

Súťaž ženských družstiev poskytuje na nečakané výsledky ešte lepšie podmienky – hrá sa totiž 2 na 2 – a rozstrel rozhoduje ak je 1:1. V každom prípade šokovali Bulharky – hneď v prvom kole porazili silné Holanďanky, v druhom dokonca Rusky – v oboch prípadoch sa na tom podieľala hlavne Kristina Zlateva, ktorá vyhrala oba svoje zápasy. Aj v tejto súťaži na seba narazili Jasmin Ouschan s Marikou Poikkijoki, Jasmin vyhrala 6:5 a prispela k výhre družstva 2:0. Fínky potom hneď prehrali aj na prehratej strany – 1:2 s Holandskom. Bulharky mohli mať dokonca aj šokujúcu medailu, keď Zlateva vyhrala aj do tretice, tentoraz s Karolinou Roos zo Švédska, ale v druhom zápase veteránka Louise Furberg zdolala Mariu Levovu a nakoniec vyhrali 2:1 Švédky. Louise Furberg tak pridala do svojej obdivuhodnej zbierky medailí ďalšiu – pre tých, čo nevedia, pripomeniem, že svojú prvú získala už na ME 1982 a je 7 násobnou Majstrekou Európy. Poslednú medailu z jednotlivkýň má zatiaľ z roku 2009, na týchto ME sa dostala najďalej 2x do 16tky, ale v družstvách bola oporou – na ceste za medailou neprehrala ani raz. Družstvo Ruska sa ešte snažilo zachrániť nie veľmi vydarené ME – ale v kvalifikácii na prehratej strane (hralo sa 2 KO skrátené od 4) narazili na výborné Poľky. A nestačili na ne – resp. povedzme, že s nimi prehrali – tesne 1:2. No a Bulharky? Tie sa dočkali medaily tiež - porazili  totiž Španielky, ako inak 2:1 – Zlateva vyhrala 6:5, jej spoluhráčka Levova prehrala 0:7. A bronzová im nestačila – v semifinále totiž šokujúo porazili aj Rakúšanky, a opäť rovnakým spôsobom – Zlateva porazila Sandru Baumgartner a Levova prehrala s Ouschan 1:7. V rozstrele však boli lepšie Bulharky. V druhom Švédky zdolali Poľky tiež 2:1 po rozstrele – Roos zdolala Czuprynsku 6:2, Weselowska porazila Furberg 7:4.   No a vo finále nakoniec Švédky neuveriteľné prekvapenie z Bulharska zastavili – vlastne zastavili Kristinu Zlatevu, ktorá v družstvách do finále neprehrala ani jediný zápas – tu však prehrala s Roos 1:6 a bolo pri rozležení síl v družstve jasné – Furberg porazila Levovu 7:3 a mohli sa spoločne s Roos, ktorá by mohla byť jej dcéra, tešiť z titulu.

 

V celkovom hodnotení krajín prvé miesto napokon po víťazstve v družstvách mužov uchmatli dlho vedúcim Poliakom Holanďania, druhí Poliaci však mali najviac medailí – a výsledky práce s mládežou, kde sú dlhodobo na špici sa už prejavujú aj na úrovni dospelých.

 

Poradie:

1    Netherlands        3 0 4 7  (zlato-striebro-bronz-celkom)

2    Poland             2 2 4 8

3    Austria            2 0 4 6

4    Ireland            2 0 0 2

5    Sweden             1 2 2 5

6    Norway             1 1 0 2

7    Spain              1 0 2 3

8    Belgium            1 0 1 2

9    Finland            0 3 2 5

10   Great Britain      0 2 2 4

11   Russia             0 1 1 2

12   Bulgaria           0 1 0 1

12   Serbia             0 1 0 1

14   Slovenia           0 0 2 2

15   Albania            0 0 1 1

15   Greece             0 0 1 1

 

Poznámka – v hodnotení krajín sú zarátané aj výsledky v kategórii wheelchair, ktorej som sa nevenoval – pre úplnosť aspoň medailisti:

 

hra č.8

  1. Dinsmore (Írsko)
  2. Larsson (Švédsko)
  3. Tahti (Fínsko) a Southern (Veľká Británia)

 

hra č.9

  1. Dinsmore (Írsko)
  2. Southern (Veľká Británia)
  3. Tahti (Fínsko) a Brajkovič (Slovinsko)

 

hra č.10

  1. Decklerq (Belgicko)
  2. Kimberley (Veľká Británia)
  3. Larsson (Švédsko) a Brajkovič (Slovinsko)

 

 

 

MS v snookri, Crucible, Sheffield, Anglicko

Najväčší z veľkých, najtradičnejší z tradičných – už je tu, MS v snookri. V sobotu začal 17 dňový maratón – a dlho očakávaný turnaj začal ostro sledovaným návratom obhajcu titulu Ronnie O’Sullivana, ktorý od zisku titulu minulý rok nehral žiadny významný turnaj – ale využil možnosť, že ako obhajca titulu je nasadená jednotka. Žreb mu určil Marcusa Campbella a Ronnie s ním veľa času nestrávil – 10:4. Dohralo sa aj niekoľko ďalších zápasov 1. kola – Walden konečne prelomil smolu v Crucible a vyhral tu svoj prvý zápas (rovno 10:1) – to, že je jedným z malej skupiny hráčov, ktorí najprv vyhrali viac bodovaných turnajov predtým, ako vyhrali jediný zápas na MS, mu však už nikto nevezme. Na svete je už aj prvé prekvapenie – že Mark Williams nemá formu bolo vidno aj pred MS, a veru ani na MS to nebolo inak – Williams prehral s debutantom Whitom – keďže to je debutant, je jasné, že nejde o Jimmy Whita, ale mladého hráča z Walesu Michaela Whita. Ďalší favoriti vyhrali bez problémov – a to Murphy nemal na 1. kolo zrovna jednoduchého súpera – Goulda však porazil 10:5. Ešte suverénnejšie si počínal Hawkins, ktorý Lisowského vyprevadil domov po výsledku 10:3.

Momentálne sú rozohraté ešte 2 zápasy – Higgins prekvapivo zatiaľ prehráva s Markom Davisom 3:6, Dott jasne vedie s Ebdonom 6:2.

 

 

Ďalší program:

Samozrejme bude pokračovať najväčší snookrový turnaj, vrchol sezóny, Majstrovstvá sveta. U nás sú na programe ligové súťaže – v sobotu 27.4.

Posledná úprava Pondelok, 22 Apríl 2013 09:18
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok