mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes154

Online : 3
Vaša IP : 3.136.97.64
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 15/2013
Napísal Roman Čertík   
Utorok, 16 Apríl 2013 00:00

Náš klub je tento rok registrovaný ako príjemca 2% z dane. Ak by chcel náš klub týmto spôsobom podporiť, budeme radi.

Vyplnené tlačivo pre darovanie 2% (zamestnanci) nájdete na http://rozhodni.sk/institution/biliardovy-klub-kanianka/ 

Za každý príspevok vopred veľmi pekne ďakujeme.

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tento týždeň je toho neúrekom a ja nemám čas písať – no čo už, aj to sa stáva. Takže len tak letom-svetom :-)

 

Kanianske biliardové hry, 4. kolo

Trošku sme sa obávali, ako to vypáli s menším počtom stolov (máme v herni už len 3 stoly, namiesto pôvodných 4), ale aj pri počte 15 hráčov bolo o 18:30 hotovo. Tak to hádam bude dobre.

Hra č.9, 15 hráčov

Vyhral opäť Peťo Leitman – vo finále s novou tvárou na našom turnaji, Maťkom z Banskej Bystrice, ja som bol tretí – po postupe do semifinále z vyhratej strany som musel odísť (popravde som bol rád, že som si v nedeľu vôbec mohol zahrať), tretí bol aj Matúš Hromádka, ktorý išiel do semifinále z prehratej strany a v semi prehral s Peťom Leitmanom. Opäť bolo na turnaji niekoľko juniorov, vlastne aj žiakov, čo je veľmi potešiteľné.

Snooker, 11 hráčov

V snookri bolo aj 4x rovnaké finále, opäť sme sa stretli s Peťom, a tentoraz som bol bez šance – Peťo zahral 49 bodový nábeh a na to ja nemám, ja som bol rád, že som vo finále, lebo aj pán Hromádka ma riadne popreháňal a potom nakoniec po zásluhe skončil na 3. mieste, spolu s Mirom Mokrým.

Tabuľky s výsledkami a priebežným poradím po 4. kole sú na príslušnom mieste stránky.

 

ME v biliarde, Portorož, Slovinsko

Zatiaľ sú odohrané 2 disciplíny – a na čele rebríčka národov je Poľsko, ktorého hráči a hráčky hrali vo všetkých finále – a polovicu z nich vyhrali. Navyše majú ešte 1 bronz – poľský systém práce s mládežou evidentne prináša výsledky.

Hra č. 14/1 - muži

Hrali aj naši – najďalej sa dostal Jakub Koniar, ktorý využil spočiatku priaznivý žreb – najprv mal voľno, o postup z vyhratej strany (hralo sa vo všetkých disciplínach 2KO, skrátené od 64) porazil Monaca z Talianska a v 64ke ďalšieho Taliana Corrieriho. No potom sa mu do cestu postavil nezastaviteľný van den Berg – prečo nezastaviteľný? Nuž lebo práve van den Berg nakoniec túto disciplínu vyhral. Hoci práve Jakub s ním odohral ako tak vyrovnaný zápas – od stavu 83:83 však už bodoval len van den Berg. Ten vo finále zdolal Poliaka Kaplana – tomu sa v tejto disciplíne darí, je v nej už aj Majstrom Európy. Na 3. mieste skončili Grék Ekonomopoulos, známy z posledného Mosconi cupu, ako aj ďalší známy a bývalý Majster Európy v tejto disciplíne Španiel Alcaide. Takže v podstate žiadne prekvapenie

Ostatní naši sa do 64ky nedostali – Fuka po prehrách s Kaplanom 38:100 a Bijsterboschom z Holandska 47:100, Kolesz po tesnej prehre so Žalmanom 93:100 a Španielom Expositom 59:100 – obaja skončili na 65. mieste

Hra č. 14/1 – ženy

Tu sa tiež nejaké prekvapenie nekonalo – vyhrala podľa očakávania Jasmin Ouschan, ktorá v nejakom zápase myslím zahrala aj 75 na jeden krát, a nábeho okolo 50 bodov som videl aj u iných hráčok. Vo finále zdolala Poľku Weselowsku – tá predtým v semifinále svoju krajanku Czuprynsku, na 3. mieste ešte bola Peeters-Rademakers z Holandska

Hra č. 10 - muži

Tu sa z našich do 64ky nedostal nikto, aj keď Kolesz aj Koniark mali k tomu blízko – Jakub prehral 7:8 s Muratovicom z Bosny a Hercegoviny, a rovnako 7:8 prehral Balasz so Žalmanom, na ktorého už druhý krát tesne nestačil. Michal Fuka prehral o postup s Gamom z Portugalska 5:8.

Celkovo vyhral Sniegocki z Poľska, ktorý porazil vo finále Stepanova z Ruska, terí skončili Sanchez Ruiz zo Španielska a Malai z Albánska. Takže zaujímavá štvorica na medailových priečkach, známe mená skončili v poli porazených – trebárs Ortmann, Feijen, Peach na 9. mieste, Souquet na 17. mieste a víťaz 14tky van den Berg sa nedostal ani do 64ky.

Hra č.10 - ženy

Tak tu už pár prekvapení bolo – vlastne vždy, ke%d nevyhrá Jamin Ouschan je to väčšie, či menšie prekvapenie. Aj tentoraz ju zastavila Fínka Marika Poikkijoki a to v semifinále, opäť však po prekročení zrejme najťažšej prekážky nedotiahla misiu do konca – vo finále prehrala s Poľkou Czuprynskou, stále len 18-ročnou hráčkou, ktorá má pred sebou zrejme zaujímavú biliardovú kariéru. Na 3. mieste bola ešte ďalšia mladá hráčka, Kamila Khodjaeva z Belgicka, ktorá má dokonca ešte len 17 rokov.

Hra č.8 – muži

Hra síce ešte nie je dohraná, ale naši už dohrali. Najlepšie dopadol Jakub, ktorý porazil Sozgena zo Severného Cypru 8:6, potom s Brabinom z Cypru 4:8, ale na prehratej strane porazil medailistu z hry č.10 Malaia z Albánska, potom v 64ke dokonca viacnásobného medailistu z ME a dokonca dvojnásobného Majstra Európy Cohena z Franúzska 8:6. Škoda prehry 2:8 so Susnjarom z Chorvátska v 32ke – takto skončil na 17. mieste. Ostatní naši sa do 64ky nedostali – Fuka prehral so Souquetom 3:8 a potom Chorvátom Lisnicom 4:8, skončil na 65. mieste, Kolesz prehral s Holanďanom Aartsom 2:8, potom s Tomasevicom z Bosny a Hercegoviny 7:8 a skončil na 97. mieste

Tu su momentálne známi medailisti, bez poradia, keďže semifinále sa ešte len bude hrať – Alcaide bude hrať proti Sniegockemu, Chawki zo Švédska proti Feijenovi.

17/4 - titul získal Alcaide, ktorý vo finále zdolal Chawkiho

 

Hra č.8 - ženy

Tu je tiež známe semifinále – Jasmin Ouschan bude mať príležitosť na odvetu s Marikou Poikkijoki, druhú dvojicu tvoria Petters-Rademakers z Holandska a Line Kjorsvik  z Nórska – pred medailovými bránami zostali Anastasia Nacheva z Ruska (ruským dievčatám sa tento rok nejako nedarí) a Češka Veronika Hubrtová.

17/4 - No a odveta veru Jasmin Ouschan nevysla - Marika Poikkijoki ju opäť po výhre 6:4 zastavila a pomaly sa stáva pre Ouschan keď nie rovno nočnou morou tak minimálne neobľúbenou súperkou. Lenže Poikkijoki to opäť nedotiahla až do konca - vo finále ju skúsená Line Kjorsvik porazila hladko 6:1, získala svoje 6 zlato na ME a celkovo už 24. medailu (6-9-9)

 

 

Kvalifikácia na MS v snookri.

Tu už nemám síl sa rozpisovať, aspoň toľko, že počas kvalifikačného týždňa uzreli svetlo sveta aj informácie o budúcej sezóne – Barry Hearn, prezident organizácie oznámil, že celkové prize money sa zvýšia z tohtoročných 6.4 milióna na vyše 8 miliónov, takmer každý turnaj bude mať viac (napríklad PTC z 10000 na 20000 libier každý, alebo 12500 na 25000 EUR, mastrovstvá sveta – víťaz z tohtoročných 250000 na 300000 libier atď. Podľa jeho slov sú ako organizácia na dobrej ceste splniť svoje 2 záväzky, ktoré si dali, keď snooker prebrali – že hráči si budú môcť zarobiť každý týždeň (keď snooker prebrali bolo 6 turnajov za rok) a že do roku 2015 budú ročná prize money na okruhu 10 miliónov libier – evidentne sú na dobrej ceste.

 

Ešte aspoň výsledky posledného kola – víťaz sa dostal do Crucible:

Ryan Day 9 v 10 Ben Woollaston  

Andrew Higginson 4 v 10 Michael White

Ken Doherty 9 v 10 Matthew Selt 

Fergal O'Brien 4 v 10 Jack Lisowski

Jamie Cope 3 v 10 Dechawat Poomjaeng

Michael Holt 10 v 7 Mark Joyce   

Marco Fu 10 v 6 David Gilbert

Tom Ford 5 v 10 Alan McManus

Martin Gould 10 v 7 Rod Lawler

Mark Davis 10 v 6 Liang Wenbo

Mark King 10 v 9 Yu De Lu

Marcus Campbell 10 v 4 Liam Highfield

Joe Perry 3 v 10 Sam Baird

Dominic Dale 10 v 5 Alfie Burden

Peter Ebdon 10 v 8 Kurt Maflin

Robert Milkins 10 v 5 Jimmy White

 

Kompletné z kvalifikácie sú tu:

http://livescores.worldsnookerdata.com/RoundList/Tournament/13298

 

A tu čerstvý žreb posledných 32:

Ronnie O'Sullivan v Marcus Campbell

Ali Carter v Ben Woollaston

Stuart Bingham v Sam Baird

John Higgins v Mark Davis

Shaun Murphy v Martin Gould

Graeme Dott v Peter Ebdon

Matthew Stevens v Marco Fu

Judd Trump v Dominic Dale

Neil Robertson v Robert Milkins

Ricky Walden v Michael Holt

Mark Williams v Michael White

Stephen Maguire v Dechewat Poomjaeng

Mark Allen v Mark King

Ding Junhui v Alan McManus

Barry Hawkins v Jack Lisowski

Mark Selby v Matthew Selt

 

 

  

 

Ďalší program:

Tento týždeň ešte dobehnú tohtoročné ME v biliarde (10.-20.4.) v Portoroži v Slovinsku. Cez víkend sa potom rozbehne najväčší snookrový turnaj, vrchol sezóny, Masjstrovstvá sveta. Máme sa na čo tešiť, a aj hráči – veď víťaz získa 250000 libier a aj ostatní si dobre privyrobia.

U nás budú MSr seniorov v hre č.10 – konkrétne v sobotu 20.4. v Lavose

Posledná úprava Streda, 17 Apríl 2013 12:00
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok