mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes147

Online : 7
Vaša IP : 13.59.82.167
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 7/2013
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 18 Február 2013 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tento týždeň je toho tak akurát, niečo z domova a niečo zo sveta.

 

Kanianske biliardové hry, 2. kolo

Hra č.10, 12 hráčov

Aj napriek tomu, že naši dvaja nádejní juniori Filipovia neboli (jeden chorý, jeden na lyžiarskom), prišli iní dvaja miestni chlapci (Radošinský a Šagát) – po dlhšej dobe sa opäť ukázali. Mohli by sa aj častejšie, uvidíme. A po dlhšej dobe sa ukázal aj Matúš Hromádka, hneď z toho bolo finále – v ňom však nestačil na Peťa Leitmana v pomere 1:5. Na 3. mieste skončil Hronček a ja.

1. Leitman

2. Hromádka Matúš

3. Hronček a Čertík

Snooker, 9 hráčov

Peťo Leitman vyhral aj snooker – vo finále zahral break 45 bodov. Druhý som skončil ja a 3. miesto si podelili Hronček s Matúšom Hromádkom

 

 

Welsh Open v snookri

Turnaj sa hral novým spôsobom, ktorý sa bude uplatňovať podľa vedenia asociácie častejšie – na mieste sa hrá už 32ka ako doteraz, ale aj do nej sa musia kvalifikovať aj nasadení hráči (1-16). Výnimkou sú domáci hráči a prví 4 hráči rebríčka, ktorí si svoje kvalifikačné zápasy na úrovni posledných 64 odohrajú na mieste.

 

32ka

Už na tejto úrovni bolo niekoľko veľmi zaujímavých zápasov a aj prekvapení. Napr. domáca hviezda Mark Williams – ten prehral prekvapivo s Milkinsom 1:4 a pobral sa odkiaľ prišiel – do pôrodnice za manželkou, ktorá mala už-už porodiť ich 3. syna. Takže nečudo, že sa pri snookri veľmi sústrediť nemohol. Selby ako svetová jednotka vyhorel – v poslednej dobe otočil  niekoľko už-už prehratých zápasov, aj z 0:4, ale tentoraz si asi nevšimol, že sa hrá len do 4, a že come-back má začať už za stavu 0:3 – takto prehral s Perrym 0:4. Na mále mala aj svetová dvojka Trump, keď prehrával s domácim Dalom 1:3. Ten na extra rýchleho Trumpa použil taktiku pomalej hry, ale nakoniec ňou (podľa Trumpa) „uspal“ aj sám seba... Nemalým prekvapením bola hladká prehra Higginsa s Dohertym 1:4, ale aj tesná prehra Murphyho s Majstrom sveta v English Biliarde Pankajom Advanim. O jeden z najzaujímavejších momentov sa postaral Mark Allen, ktorý takto originálne zahral ťažkú čiernu guľu:

http://www.youtube.com/watch?v=9ahK758jxKs

Odporúčam celú dohrávku farebných na nasledujúcim linku v čase od 1:20:00 do 1:21:00 – ten, kto to vie, sa ani veľmi nenachodí :-)

http://www.youtube.com/watch?v=TXcghT3g5CA

 

16ka

Stuart Bingham na dobré výsledky zo začiatku sezóny hovoril, že to bude tým, že on namiesto dovolenky trénoval, a že ostatní sa ešte nerozbehli – no, buď ostatní ešte nie sú rozbehnutí, alebo Bingham zereje ako víno – v zápase s Robertsonom za stavu 3:3 prišiel za stavu 64:9 na stôl, ktorý toho veľa nesľuboval – ale svojou životnou dohrávkou (podľa jeho vlastných slov) stôl dohral – viď link nižšie od 1:58:00

http://www.youtube.com/watch?v=4Si3ey0qmk4

Prekvapivému premožiteľovi svetovej jednotky Perrymu sa v ďalšom kole neadrilo a prehral s hráčom, ktorého si pamätajú asi len pamätníci – Alanom McManusom. Ten síce bol 16 rokov nepretržite v TOP16, ale od roku 2006, keď z nej vypadol ho nie je veľmi v záverečných fázach turnajov vidno. Do štvrťfinále sa po dlhej dobe dostal aj ďalší veterán, Ken Doherty, ktorý zdolal Toma Forda 4:3. Doherty tak musel zmeniť plány na víkend – namiesto plánovaného romantického víkendu v Paríži so svojou manželkou neplánované záverečné kolá na turnaji... No a k veteránom sa pridalo ďalšie prekvapivé meno – tentoraz však mladší ročník narodenia, konkrétne Pankaj Advani z Indie – prvý indický hráč v snookrovom štvrťfinále, ktorý porazil po Muprhym aj ďalšieho bývalého Majstra sveta Dotta.

 

Štvrťfinále

Tu sa zhodou okolností stretli nasadení s nenasadenými a žiadne prekvapenie sa nekonalo – postúpili vo všetkých prípadoch tí lepšie rebríčkovo postavení.

 

Semifinále

Trump zle začal, prehrával s výborne hrajúcim Maguirom už 5:2. Potom bleskovo stiahol na 4:5 a vyzeralo to, že aj vyrovná – Maguire však prehrávajúc o nejakých 20 bodov s 3 červenými na stole zahral parádnu dlhú červenú a poschovával až po modrú – to už mal vyše 20 bodový náskok a na stole bola už len ružová a čierna – Trump potreboval 2 snookre. Chvíľu to skúšal, ale nakoniec bola snaha márna.

V druhom obhajca titulu Ding spolu s Binghamom odohrali maximálny počet framov. A ten posledný bol kvalitný – Ding nejako nahral na zavretom stole 22 bodov, potom ale tesne minul modrú – a Bingham ako veľký hráč ukončil zápas parádnym century breakom (108). Veru, kde je ten Bingham, o ktorom Allen pred 2 rokmi povedal, že nemá na to...

 

Finále

Po prvej session bolo 4:4, druhú lepšie začal Bingham, ktorý sa ujal vedenia 7:5. Potom mal šancu na 8:5, ale nevyužil ju, ani potom ďalšiu v ďalšej hre a Maguire otočil na 8:7. Bingham sa ešte dokázal vzoprieť a vyrovnal na 8:8. V rozhodujúcej hre sa obaja asi 15 minút zašívali, nikto nechcel riskovať, až napokon Bingham išiel na kombináciu 2 červených gulí (podľa vlastných slov ide len na isté kombinácie), ale nedal ju – a Maguire zahral rozhodujúci nábeh 82 bodov. Ukončil tak dlhočizné čakanie na ďalší vyhratý bodovaný turnaj – čakanie trvalo 5 rokov. Po zápase povedal, že sa bude z víťazstva tešiť možno pár dní, ale potom urobí všetko preto, aby na ďalší takýto turnaj nečakal zase 5 rokov

 

 

Kvalifikácia (64)

Ding Junhui 4 v 2 Dechawat Poomjaeng .  .   

Mark Williams 4 v 1 Liu Chuang .  .   

John Higgins 4 v 1 Gareth Allen .  .   

Judd Trump 4 v 0 Mike Dunn .  .   

Dominic Dale 4 v 1 Daniel Wells .  .   

Ryan Day 1 v 4 Liang Wenbo .  .   

Matthew Stevens 4 v 2 Alfie Burden .  .   

Mark Selby 4 v 0 Steve Davis .  .   

    

32ka

Ding Junhui 4 v 0 Mark King .  .   

Marco Fu 2 v 4 Mark Allen .  .   

Gerard Greene 0 v 4 Sam Baird .  .   

Robert Milkins 4 v 1 Mark Williams .  .   

Neil Robertson 4 v 1 Ian Burns .  .   

Craig Steadman 0 v 4 Stuart Bingham .  .   

Ricky Walden 1 v 4 Tom Ford .  .   

Ken Doherty 4 v 1 John Higgins .  .   

Judd Trump 4 v 3 Dominic Dale .  .   

Andrew Higginson 4 v 2 Michael Wasley .  .   

Graeme Dott 4 v 2 Fergal O'Brien .  .   

Pankaj Advani 4 v 3 Shaun Murphy .  .   

Stephen Maguire 4 v 2 Anthony Hamilton .  .   

Liang Wenbo 2 v 4 Matthew Stevens .  .   

Barry Hawkins 2 v 4 Alan McManus .  .   

Joe Perry 4 v 0 Mark Selby .  .   

    

 

16ka

Ding Junhui 4 v 2 Mark Allen .  .   

Sam Baird 2 v 4 Robert Milkins .  .   

Neil Robertson 3 v 4 Stuart Bingham .  .   

Tom Ford 3 v 4 Ken Doherty .  .   

Judd Trump 4 v 1 Andrew Higginson .  .   

Graeme Dott 1 v 4 Pankaj Advani .  .   

Stephen Maguire 4 v 2 Matthew Stevens .  .   

Alan McManus 4 v 3 Joe Perry .  .   

    

štvrťfinále

Ding Junhui 5 v 1 Robert Milkins .  .   

Stuart Bingham 5 v 3 Ken Doherty .  .   

Judd Trump 5 v 2 Pankaj Advani .  .   

Stephen Maguire 5 v 3 Alan McManus .  .   

    

 

semifinále

Ding Junhui 5 v 6 Stuart Bingham .  .   

Judd Trump 4 v 6 Stephen Maguire .  .   

    

finále

Stuart Bingham 8 v 9 Stephen Maguire

 

 

Ďalší program:

V sobotu  23.2. bude 1. kolo Slovenského pohára – zmenilo sa však miesto – bude v Trenčíne. O týždeň neskôr, v sobotu 2.3. sú na programe ligové súťaže – naše extraligové družstvo hrá vonku proti 2. BC Lavos Bratislava, druholigová rezerva nastúpi po prvý raz doma proti K8 Trenčín „B“.

 

Posledná úprava Pondelok, 25 Február 2013 10:18
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok