mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes57

Online : 5
Vaša IP : 3.15.156.140
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 40/2012
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 08 Október 2012 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tak toto bol na biliardové akcie bohatý víkend – najmä u našich severných susedov v Poľsku – bolo tam naraz World Pool Masters v hre č.9, ako aj EPTC, konkrétne 2. turnaj tohto ročníka v snookri. Začneme ale niekde inde, a to konkrétne v Brne, kde sa na veľký medzinárodný turnaj vybrali aj hráči reprezentujúci náš klub

 

Grand Prix Brno, 65 hráčov (Česko, Poľsko, Slovensko, ...)

V Brne sa tradične zišla dobrá účasť – domáca česká špička, niekoľko hráčov a hráčok z Poľska (známy je najmä Zajac), ale aj nemálo slovenských hráčov a medzi nimi ja zástupcovia nášho klubu – Peter Leitman a Tomáš Krovina. Hralo sa 10 skupín po 6-7 hráčov, postupovali 3 zo skupiny + 2 najlepší zo 4. miest – práve jedným z nich bol Tomáš Krovina zo skupiny s bilanciou 4 výhry a 2 prehry (to bola zaujímavá skupina, kde 4 výhry zo 6 zápasov znamenali až 4. miesto). Peter Leitman postúpil tiež – tomu 4 výhry a 2 prehry stačili na 2. miesto v skupine. Mimochodom, v pitaok večer som si bol u nás v klube zahrať, hral som s Renom Daubnerom, ktorý bol u nás na „tréningovom pobyte“ a veselo s Peťom Leitmanom žartovali, že určite budú v Brne v jednej skupine – a veru aj boli – skupinu vyhral Reno pred Peťom. Ak sú tu nejakí štatistici, dajte mi prosím vedieť, aká je pravdepodobnosť takéhoto javu – 65 hráčov, 2 z jedného klubu v jednej z 10 6-7 členných skupín... No a to nebolo všetko... Mimochodom, do 32 ky nepostúpili trebárs Křenek, či Janata, najmä u prvého menovaného sa to zrejme nečakalo.

Na druhý deň sa hrala 32ka skrátená od 16tky. Peťo Leitman porazil so šťastím Konárika 7:6 a potom narazil na Koniara, ktorý mu vrátil nedávnu prehry zo semifnále Slovenského pohára v pomere 7:4. Na prehratej strane Peťo porazil Erösa 6:1. V jednoduchom KO Peťo narazil na jedného z najlepších českých hráčov, Žalmana – ten vyhral skupinu s bilanciou 5 zápasov, 5 výhier a skóre 25:5 a do 16tky postúpil po výsledkoch 7:3 s Krovinom a 7:2 s Houdekom – Peťo ho však porazil 7:3. No a vo štvrťfinále sa stretol – s Daubnerom... Peťovi zápas nevyšiel ani tu (v skupine 0:5) a prehral 2:7. Reno hral dobre, navyše keď už aj niečo nedal, tak mal šťastie a nenahral. Peťo však bol s celkovým účinkovaním na turnaji spokojný – myslím, že právom.

V semifinále sa Daubner stretol s Koniarom a prehral 7:9, pričom vôbec nehral tak dobre, ako proti Peťovi – nuž, každý zápas je iný. V druhom semifinále Gavenčiak zdolal najtesnejšie 9:8 spomínaného Zajaca, no a vo finále si už jednoznačnejšie poradil s Jakubom Koniarom, ktoréme sa na tomto turnaji darieva.

Ešte k Tomášovi Krovinovi – ten po prehre so 6almanom prehral aj so Zemanom tesne 5:6 a skončil na 25. mieste

Peťovi gratulujeme k výbornému 5. miestu

 

Výsledky:

1.   Gavenčiak Michal        Bio Systém Plzeň             CZE  

2.   Koniar Jakub            Lavos Bratislava             SVK  

3.-4.   Zając Dominik        Break Ball Bielsko Biała     POL 

          Daubner Rene         Alpia Martin                 SVK   

5.-8.   Latika Tomáš         Lavos Bratislava             SVK                     

         Arivukkannan Balan   Delta Billiard Brno           IND 

         Leitman Peter        BK Kanianka                  SVK    

         Houdek Adam          Řipská Praha                 CZE

 

 

Pavúka nájdete na stránkach www.cmbs.cz, ako aj skupiny a celkové výsledky

 

World pool Masters, Kielce, Poľsko, 20. ročník

Tento tradičný pozývací turnaj má medzi svojimi víťazmi nemálo hvizd biliardové športu – Souquet ho trebárs vyhral už 5x, vyhrali ho aj Strickland, Bustamante (ten 2x), Engert tiež 2x, Appleton, Peach, Pagulayan, Orcullo, Drago či Hundal – viacerí z nich boli pozvaní aj tohto roku. Priležitosť však dostali aj 4 domáci hráči (Skowerski a Szewczik na základe nedávneho finále na MS dvojíc, Sniegocki a Babica cez kvalifikáciu) a dokonca a Kelly Fisher – ženská svetová jednotka a aktuálna Majsterska sveta v hre č.9, v ktorej sa hralo.

 

Zaujímavé veci sa diali hneď od prvého kola – 5 násobný víťaz Souquet vypadol s domácim Sniegockim po maratóne trvajúcom 1:50 hod 6:8, keď ani jednému nešiel rozstrel. A to zďaleka nebolo všetko – vapadli aj ďalší 3 nasadení hráči – Taiwanec Ko Pin-yi prehral s už spomínaným Szewczykom 7:8, Appleton s Dragom 6:8 a domácich potešil aj Skowerski, ktorý hladko zdolal van Boening 8:2. Kelly Fisher síce prehrala, ale Orculla poriadne potrápila a prehrala len 6:8.

 

štvrťfinále

Sniegockemu výhra na Souquetom nestačila, a porazil aj Pagulayana – rovnakým výsledkom 8:6. Domácich potešil aj Skowerski, ktorý zdolal Draga hladko 8:3. Szewczyk už poľský úspech nezvýraznil a prehral s van den Bergom 2:8 (hoci viedol 2:0)a vypadol aj Immonen (ktorý predtým vyradil Babicu 8:7) s Orcullom hladko 3:8

 

semifinále

Sniegocki do tretice výsledkom 8:6 vyhral – tentoraz s Orcullom. Rovnakým výsledkom vyhral aj Skowerski nad van den Bergom – takže, kto by to bol povedal, poľské finále na World pool Masters!

 

finále

Skowerski vyhral o rozstrel – a Sniegocki sa dostal na stôl za stavu 3:0, keď Skowerski nedal osmičku, Sniegocki však nedal deviatku. Skowerski pridal 2 čisté – 6:0... Ale potom sa situácia zmenila – o chvíľu bolo už len 6:5, keď sa Skowerski dostal len jeden krát za tých 5 hier k stolu (za stavu 2:5). Za stavu 5:6 však Sniegockemu nič nespadlo z rozstrelu a Skowerski stôl dohral. V ďalšej hrel Skowerski nemal čo hrať po rozstrele a následnú šachovú partiu zvládol lepšie Sniegocki – 6:7. V ďalšej hre musel hrať Sniegocki push out – Skowerski ho nechal hrať a dobre urobil – Sniegockemu istota nevyšla (hoci len tesne) a Skowerski sa ocitol 2 údery od víťazstva – dvojka do stredu a kombinácia 3-9 nachystaná a úspešne realizovaná – víťazom Masters je rodák aj obyvateľ Kielcov Skowerski. Po zápase pochopiteľne vytešený hovoril, že sa mu asi len sníva – no, bodaj by nie, kto by to do neho čakal? Ale výsledky v poslednej dobe hovoria, že to rozhodne nie je náhoda a Skowerski má na to, aby hral „najvyššiu“ ligu.

 

EPTC2, Gdynia, Poľsko

Toto PTC bolo na rozdiel od iných dvojfázové – nehral sa tu celý turnaj, ale len posledných 32. Je zaujímavé, že to bol druhý profi turnaj v Poľsku a vyhral ho ten istý hráč – Neil Robertson – čo je pri tom, ako sa menia víťazi na PTC zaujímavé (najmä keď Selby vyhral oba ročníky Paul Hunter German Classic – čo bolo EPTC1). Jeho finálový oponent bol nečakaný – 39. hráč rebríčka Burnett. Finále vyzeralo zo začiatku jasne, Robertson viedol 3:0 (to sam aj ja zahliadol, keď som na Eurosport prepol o nejakej 9tej večer). No a potom som tam prepol až pred 11tou – na moje prekvapenie som tam videl Robertsona akurát preberajúceho pohár – až teraz čítam, že to napokon skončilo 4:3, prčom posledná hra trvala 52 minút a Burnett aj mohol vyhrať – nuž ale nevyhral, a na svoje prvé víťazstvo si bude ešte musieť počkať

 

Výsledky

32ka:

Andy Hicks 0-4 Liang Wenbo

Anthony McGill 2-4 Tian Pengfei

Stephen Maguire 4-1 Michael Wasley

Mark Joyce 2-4 Jamie Burnett

Kurt Maflin 4-2 Kyren Wilson

Dave Harold 1-4 Jimmy White

Michael Holt 4-2 Michael White

Ben Woollaston 1-4 Martin Gould

Fergal O'Brien 0-4 Mark Selby

Joe Perry 4-1 Mark Davis

Rory McLeod 4-1 Ken Doherty

Neil Robertson 4-3 Jamie Jones

Andrew Higginson 3-4 Stephen Lee

Tom Ford 0-4 Graeme Dott

Ding Junhui 4-3 John Higgins

Cao Yupeng v Stuart Bingham (BYE)

 

16tka

Stephen Maguire 4-1 Joe Perry

Liang Wenbo 3-4 Jimmy White

Tian Pengfei 4-3 Stuart Bingham

Kurt Maflin 4-3 Graeme Dott

Rory McLeod 3-4 Jamie Burnett

Martin Gould 3-4 Neil Robertson

Stephen Lee 3-4 Michael Holt

Ding Junhui 4-1 Mark Selby

 

štvrťfinále

Stephen Maguire 4-1 Jimmy White

Michael Holt 4-2 Ding Junhui

Tian Pengfei 0-4 Neil Robertson

Jamie Burnett 4-3 Kurt Maflin

 

semifinále

Stephen Maguire 2-4 Neil Robertson

Michael Holt 0-4 Jamie Burnett

 

finále

Neil Robertson 4-3 Jamie Burnett

 

 

Ďalší program:

V sobotu 13.10. je na programe 11. kolo ligových súťaží – naše družstvo má cestovať do Komárna. V nedeľu je na programe u nás v hreni 8. kolo Kanianskych biliardových hier – hrá sa hra č.10 a snooker, tešíme sa na vašu účasť. O týždeň neskôr, v sobotu 20.10 je na programe ďalšie ligové kolo, naše družstvo má hrať v Bratislave s Elite Snooker&Biliard Bratislava.

 

 

Posledná úprava Pondelok, 08 Október 2012 14:27
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok